Man

Těchto 40 produktů povýší pánskou koupelnu na soukromé spa

Hledáte inspiraci na ideální dárek pro kteréhokoliv muže, impuls pro péči o sebe, případně způsob, jak se rozmazlovat o svátcích i po celý rok? Následující čtyři desítky kosmetických tipů pečlivě vybraných redakcí Vogue vás nasměrují tím správným směrem.
Foto: Rosdiana Ciaravolo/WireImage
Zegna jaro - léto 2023
Obdarovat muže kosmetickým dárkem nemusí být tak fádní záležitost, jako je nákup předvídatelné vůně v černém obalu se notoricky známou tváří v kampani, na níž narážíte na každém kroku. Pro každého existuje ten ideální dárek do koupelny, který ji rázem promění v soukromé lázně a zdroj nové energie. Pro snadnější orientaci jsme pro vás připravili 40 tipů v nejrůznějších cenových kategoriích. Jsou rozdělené do pěti kategorií — od pomocníků na holení, péči o pokožku, tělo, vlasy přes hi-tech vynálezy, které uspokojí každého muže (bez ohledu na věk a styl).

Hladký start

Hladce oholený gentleman, nebo muž s perfektně upravených plnovousem? S těmito nástroji a produkty bude elegantní vzhled zaručený. Precizní holicí strojek pro modré i suché holení je skvělou pomůckou po celý rok, na cesty si ale určitě přibalte cestovní sadu o Aesop. Na delší pobyt mimo domov se zase bude hodit komplet Acqua di Parma a své vousy opečovávejte voňavým olejem od Toma Forda. Na holení, ať už strojkem, nebo žiletkou sáhněte po balzámu či krému (samozřejmě v doplnitelném balení). 

Rychlá a efektivní péče o pleť

Obrovská nabídka v obchodech a příval nejrůznějších informací vyvolává dojem, že péče o pokožku je velmi komplikovaná a časově náročná záležitost. Ano, můžete trávit v koupelně i hodinu denně, ale vůbec nemusíte. Základy jsou pořád stejné — a je jedno, jestli patříte ke generaci Z, nebo se svátky chystáte oslavit s vlastními pravnoučaty. Čištění, hydratace, ochrana před UV zářením a sem tam exfoliace. Proč peeling? Protože odstraněním odumřelých buněk z povrchu kůže docílíte mladšího, rozzářenějšího vzhledu a ještě předejdete problémům se zarostlými vousy. S následujícími produkty vám koupelnu bude závidět i Patrick Bateman.

Tělo

Ať už se jedná o luxusní mýdlo, osvěžující peeling, či zelené sprchové gely, tyto vychytávky okamžitě dodají pocit svěžesti a čistoty. Majitelé vany ocení koupelovou sůl ve stříbrném balení od Costa Brazil, minimalisté zase sáhnou po mléku na tělo a ruce od Herlum London s vůní santalového dřeva a grapefruitu. Stejně potěší i kartáč od Barbary Sturm na prokrvení celého těla nebo japonská péče o zuby Apagard. 

To nejlepší pro vlasy

Vlasy jsou pro muže, bez debat, velmi důležité, a zároveň citlivé téma (když nejsou zrovna v nejlepší formě). My jsme ale našli produkty, které patří mezi nejlepší na trhu a ještě skvěle designově vypadají. Peeling na pokožku hlavy od Shu Uemura vyčistí a prokrví, čímž pomáhá s problematickou kůží na hlavě i jako prevence vypadávání vlasů. A ještě jeden vlasový tip: Pokud se u někoho ve vaší rodině vyskytuje problém s nedostatkem vlasů, vy se co nejdříve zaměřte na prevenci. Kérastase nabízí nejen jemnou šamponovou lázeň, ale rovnou i celou řadu podporující růst a hustotu vlasů. Majitelé suchých vlasů zase rozhodně ocení ikonický olej HoliRoots od Fable & Mane nebo luxusní kartáč na vlasy od Balmain, který by se, mimochodem, měl stát součástí každé koupelny. 

Beauty-tech hračky

Ti, co neberou péči o sebe na lehkou váhu a milují nejmodernější technologie a inovace, uchvátí elektrospotřebiče nejnovější generace. Od revolučního fénu Dyson po sonický kartáč na tělo od Foreo, který značka představila v metaverzi, o kartáčku s chytrou nabíječkou a čističce vzduchu, jež funguje i jako odvlhčovač koupelny, nemluvě. Těchto investic, na rozdíl od kryptoměn, litovat nebudete.