Man

Zadáno pro muže. Čím, jak a proč si hýčkat kůži právě teď

Dobré triky a tipy, jak si udržet (nebo zpátky získat) zdravou a svěží pleť. 
Foto: Filip Drabek
Gel na oční okolí Mega-Mushroom Gel Cream For Eyes, ORIGINS, prodává Sephora, 1260 Kč
Foto: Filip Drabek
Noční obnovující sérum Night Reboot Serum, YSL, prodává Marionnaud.cz, 2699 Kč
Foto: Filip Drabek
Noční maska s retinolem 1A Overnight Mask, ALLIES OF SKIN, prodává Ingredients, 3100 Kč

Zásadní detaily

Správná péče o pokožku, ať už máte jakýkoliv typ a patříte do jakékoliv věkové kategorie, začíná u pravidelného čištění a hydratace dvakrát denně, na den se pak musíte chránit před UV paprsky. Po celý rok, bez ohledu na počasí. Výjimky neexistují. Pak si každodenní rutinu můžete rozšířit a updatovat o chytré doplňky v podobě masky, péče na oční okolí, séra. Nejsou povinné jako zmiňované čistění, hydratace a SPF, ale s pletí a vzhledem celého obličeje umí divy. Noční maska 1A Overnight Mask od Allies of Skin pracuje na bázi retinolu, ten se postará o účinnější obnovu kožních buněk za novou i lepší tvorbu kolagenu v kůži. Noční sérum Night Reboot od YSL míří na příznaky viditelné vyčerpanosti. Jde o dvoufázovou exfoliační péči s kyselinou glykolovou, oleji a výtažky z kaktusu. Unavené oční okolí z neustálého zírání do monitoru, telefonu a sluníčka dost ocení zklidňující gel Mega-Mushroom Relief & Resilience od americké značky Origins. O okamžitý efekt se postarají mj. houby reishi, ostropestřec, kurkuma a zázvor. 
Foto: Filip Drabek
Krém Age Defender Cream Moisturizer, KIEHL'S, prodává Kiehls.cz, od 1520 Kč
Foto: Filip Drabek
Krém na obličej, SHISEIDO, prodává Douglas, 3490 Kč

Bojovník za krásnější pleť 

Stále platí, že prevence je lepší a jednodušší než náprava. V případě pleti to platí dvojnásob. Ve své péči se zaměřte především na ochranu před nepříznivými vlivy okolního prostředí i vším, čím se sami zatěžujete. Japonská značka Shiseido v pánském krému Skin Empowering použila vosk z jihoamerického pryšce voskodárného, glycerin a parafín, které vytváření na povrchu pokožky ochranný film. Ten se rovnou postará o vyhlazení případných vrásek a zklidnění po holení. Hydratační krém s lehkou texturou Age Defender od Kiehl's pracuje na více frontách; jako prevence i záchrana. Obsahuje totiž kombinaci lněného semínka, kofeinu a proteinů ze sóji. 
Foto: Filip Drabek
Noční regenerační krém, GROWN ALCHEMIST, prodává Douglas, 2340 Kč
Foto: Filip Drabek
Revitalizační krém Cade, L'OCCITANE, prodává Loccitane.cz, 1310 Kč

Spojení přírody a technologie

Chemie se netřeba bát, je všude kolem nás. Když půjdeme do důsledku, chemie tvoří nedotčený kus panenské přírody stejně jako vaše tělo i emoce. Značky L'Occitane, Grown Alchemist, Origins či Allies of Skin pracují s čistými rostlinnými extrakty, z nichž v laboratořích získávají to nejlepší z přírody a kombinují jednotlivé látky tak, aby výsledek dělal pleti maximálně dobře a ještě v rekordním čase. Revitalizující krém Cade od L'Occitane funguje na bázi esenciálního oleje z jalovce a rozmarýnu, pokožku nejen vyživuje, ale i chrání před vnějšími vlivy, které ji nepříznivě ovlivňují. Regenerační krém od Grown Alchemist pracuje na základě neuro-peptidů, kyseliny hyaluronové a výtažků z fialek a cíleně se zaměřuje na eliminaci jemných vrásek a linek, zlepšení hydratace a pružnosti. Stačí ho nanést na obličej a krk a jít spát. 
Foto: Filip Drabek
Zpevňující emulze Mega-Mushroom Relief & Resilience, ORIGINS, prodává Sephora, 550 Kč
Foto: Filip Drabek
Krém Facial Fuel Energizing Moisture Treatment , KIEHL'S, prodává Kiehls.cz, od 760 Kč

Last, but not least

Oleje nesnášíte, protože se po nich lesknete a paradoxně se cítíte ještě vysušenější a žádný krém pro vás není dost lehký, abyste o něm nemuseli celý den přemýšlet? Odpovědí jsou emulze, lehká mléka, co se okamžitě vstřebávají, obsahují méně olejů, nebo vůbec žádné, a pořád odvedou veškerou práci, co po nich chcete. Skvěle fungují na oživení unavené, zašedlé pokožky a mastná je vyloženě miluje. Pozor však v případě, že máte citlivou a reaktivní pleť. Řada Mega-Mushroom Relief & Resilience od Origins se ovšem na zarudlou a iritovanou pokožku zaměřuje.
Beauty & Fashion Editor: Cindy Kerberová
Foto: 
Filip Drábek
Visual direction:
Alexander Bel