Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 6. 12. 2021 do 12. 12. 2021

BERAN

Posouváte své hranice poznání díky diskusím, výměně názorů, obchodní činnosti či cestování. Máte tendenci více mluvit než naslouchat. Od nápadu přecházíte rovnou k činu. Jste iniciativní a pouštíte se s vervou do všeho, čemu věříte. Přebíráte zodpovědnost za dění kolem sebe. Uvědomujete si, jak svým konáním ovlivňujete společenství, jehož jste součástí. Přitom nehledíte jen na sebe a svůj prospěch. Jste ochotni více riskovat a máte pocit, že zvládnete všechno, nač se podíváte. V druhé polovině týdne ještě více zesílí optimismus a nadhled. Snadno chápete širší souvislosti. Vrhněte se na plány a strategii do budoucna.   

BÝK

V otázkách hodnot, moci a sexuality se dostáváte do střetu zájmů. Pod vlivem tlaku, který je na vás vyvíjen, jste nuceni zvažovat, na čem vám skutečně záleží. Co je to ono, za čím si stojíte. Možná ze strachu ze ztráty postavení, pocitu vlastní ceny či důležitých vazeb odstraňujete ze svého života překážky, které vám stojí v cestě. Dokážete-li opustit lpění, které vás nutí k obraně či k útoku, můžete své ambice, svou energii a sílu vůle využít k efektivním změnám ve světě. Je-li vaše snaha v souladu se zájmy společnosti a je-li vaším záměrem vyšší dobro, pak na to nebudete sami. Vše se poskládá jakoby samo. 

BLÍŽENCI

Cítíte silnou potřebu vzepřít se všemu, co vás omezuje a bere vám pocit svobody a nezávislosti. Podvědomě reagujete na současnou situaci optikou minulých traumat a negativních zkušeností. Pozorujte, jak s vámi smýkají silné záliby v něco nebo silná nelibost vůči něčemu. Vaše mysl je obestřena iluzí. Snadno si domýšlíte to, co nikdy nebylo vysloveno. Děláte si mylný dojem. Čelíte zmatkům a nepochopením v komunikaci. Ve snaze vyhnout se konfliktům neříkáte plnou pravdu. To následně vyvolá ještě větší zmatek a nejasnosti. Pozor, abyste nakonec nebyli za lháře a podvodníky. Důležitá rozhodnutí raději odložte na víkend či na příští týden.

RAK

Hladce plynou aktivity založené na pocitech, silných emocích, touhách a na moci. S pomocí psychologie či prostředků výzkumu a průzkumu odkrýváte pravou tvář vnějšího či vnitřního světa. Ve vztazích vládne harmonie nebo se o ni alespoň pokoušíte. Záleží vám stejnou měrou na vlastních potřebách i na spolupráci. Vazby, které nyní vzniknou, budou trvanlivé. Nejde-li vám o vztahy, zkrášlujete své okolí a vytváříte harmonii v prostoru kolem sebe. Snadno okouzlíte své okolí jako bavič a zvedáte náladu všem přítomným. Vyplatí se investovat do nějakého inovátorského projektu či do něčeho, co se vám jeví jako jedinečné. Máte oporu v těch, které vnímáte jako autoritu.

LEV

Aktivity těch, kteří mají nad vámi moc, ve vás probouzejí potřebu zvítězit. Cítíte-li se tlačeni do kouta, začnete bojovat o své pozice. Máte odvahu a pocit neporazitelnosti. Ten vám pomáhá vstupovat do riskantních situací. Buďte stále ve střehu, ať nezajdete příliš daleko. V komunikační rovině, v obchodních aktivitách, se sourozenci a v tom, čemu věříte, se vám daří diskutovat své cíle a záměry. Hledáte společná řešení. Jste otevřeni spolupráci a kompromisům, jen abyste dosáhli shody. Chcete-li prosadit nějakou změnu, získejte spojence. Bez nich to nepůjde. 

PANNA

Do vašich logických úvah se vplétají emoce a brání vám vidět situaci jasně. Chcete-li spasit svět, pak se připravte na boj s větrnými mlýny. Nemožnost změnit realitu k obrazu svému ve vás vyvolává lítost, vztek a pocit oběti. Aplikujete-li potřebu dokonalosti sami na sebe, pak rozpor mezi tím, jací byste chtěli být, a tím, jací jste, snižuje vaše sebevědomí a probouzí ve vás pocit nedostatečnosti. Žijete-li v bublině svých iluzí a jednáte v dobré víře, jakmile to praskne, budete se cítit zneužiti a obelháni. Vezete-li se na vlně soucitu, pak se upínáte k aktivitám přinášejícím proměnu a pomoc všude tam, kde je vás zapotřebí. 

VÁHY

Máte tendenci naplňovat určitá očekávání ve snaze být důležití, přijímaní či milovaní. Možná už ani nevíte proč. V tomto týdnu máte příležitost to zjistit. Bude-li zpochybněna vaše hodnota a vás se to hluboce dotkne, podívejte se, na čem jste svou sebehodnotu zakládali. Dovolíte-li si to přestat řešit, uleví se vám a budete se cítit o něco svobodněji. Pokud se vám to nepodaří, budete se chtít vrátit vše do starých kolejí. Vaše činy budou motivovány snahou získat to, po čem toužíte, ale výsledek je nejistý. Nenecháte-li se zmítat svými touhami, bude se vám dařit při studiu, cestování, poznávání cizích kultur nebo při psaní povídek.

ŠTÍR

Zaměřujete se na změny a vylepšení v práci. Máte k dispozici větší moc a vliv. Chcete něco dokázat. Budujete nové struktury a řád, o které se budete moct v budoucnu opřít. Uvádíte do souladu osobní zájmy se zájmy společenství, jehož jste součástí. Cítíte se při síle a optimismus vás žene do aktivit, které posouvají vaše hranice. Chcete-li mít vše najednou, dejte si pozor na přepracování, na zásadní překračování hranic či na přečerpání svých zdrojů. Ve vztazích a při spolupráci vládne harmonie a chuť nalézat kompromisy a společná řešení. Okouzlujete své okolí přátelskostí a vstřícností. Toto vaše nastavení k vám přitahuje opačné pohlaví či finance. 

STŘELEC

Máte méně energie a chybí vám chuť pouštět se do rutinních úkonů. Raději byste odpočívali nebo bloumali přírodou. Chcete žít svůj ideální svět. Pokud to není možné, buď se chopíte žezla, začnete vše kolem sebe přesvědčovat o své pravdě a snažíte se přetahovat lidi na svou stranu. Nebo se stáhnete z veřejného dění a odmítnete mít se světem takovým, jaký je teď, cokoliv společného. Zkuste se v tomto týdnu držet racionálního uvažování. Pokud vaši mysl ovládnou pocity a emoce, nebudete situaci vnímat jasně a ztratíte se v mlhách. Komunikaci ovládnou zmatky a nejasnosti. Snažte se vyjadřovat co nejpřesněji a nic zbytečně nezatajujte. 

KOZOROH

Daří se vám, na co sáhnete. Dokážete prosadit své zájmy u svých nadřízených. Autority, řád a pravidla vám jdou na ruku. Vyzařujete charisma, díky němuž si přitahujete do svého života to, po čem toužíte. Zjistíte-li, že to, po čem jste toužili, není takové, jaké jste si to představovali, začnete svůj život přehodnocovat. Získání předmětu vaší touhy, ve vás probudí se strach ze ztráty. Necháte-li se tímto strachem ovládnout, pohodu a radost z vítězství vystřídá utrpení. Dokážete-li si užívat toho, co máte, bez obav, že to ztratíte, silné prožitky s tím spojené vás nesmírně obohatí.   

VODNÁŘ

V pozadí všech událostí je stálé napětí mezi osobní svobodou a kolektivní zodpovědností. Jste zkoušeni z toho, kam jste ochotni pro jedno či pro druhé zajít. Přitom neztrácíte víru. Jste schopni nahlížet na životní události s nadhledem. Pozor si dejte na pocit neomylnosti a nedotknutelnosti. Ten vás na jednu stranu ochraňuje před ustrašeností, na druhou stranu vám chybí brzda. Bez ní snadno překročíte rychlost nebo porušíte předpisy, což vás bude něco stát. Nevíte-li, kdy máte dost, skončíte přepracovaní či frustrovaní z pomalosti druhých. Upněte svou neutuchající energii na aktivity, které vám dávají hluboký smysl. Rozjedete-li to nekoncepčně na mnoha frontách najednou, nic z toho nedotáhnete do zdárného konce.    

RYBY

Idealismus, pocity a ochranitelské sklony ovládají vaše myšlení i činy. Nevnímáte skutečnost realisticky. S důležitými rozhodnutími a zásadními rozhovory počkejte na příští týden. Dejte si pozor na podvodníky a lidi, kteří snadno zahrají na vaše city. Snadno sklouznete do pocitu selhání, nebo se cítíte obelháni někým, v koho jste měli důvěru. Vidíte-li v lidech oběti, obětujete se, poskytujete nevyžádané rady a nakonec se sami cítíte jako oběť, když ztrácíte nad vším kontrolu. Využijte tuto dobu na relaxaci, pobyt v přírodě a na uměleckou tvorbu. Neberte případné negativní pocity, stavy rezignace a bezmoci příliš vážně. Jak přišly, zase odejdou. To, co se vám nyní zdá beznadějné či nepřekonatelné, získá již od pátku novou konturu.