Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 3. 8. 2020 do 9. 8. 2020

BERAN

Máte mnoho energie a chuti něco podniknout. Nejlépe to poplyne směrem k vašim koníčkům, zábavě, dětem či milostným záležitostem. Kvůli vaší nervozitě bude doma častěji docházet k nedorozumění a výměně názorů. V pracovní oblasti to bude jako na houpačce, po prvotním nadšení bude následovat rychlé zchlazení. Připravte se na různá omezení, která se vám budou stavět do cesty. Učíte se fungovat v symbióze s celkem. Když přijde zpomalení, následujte to. Při snaze překážku obejít či odstranit se dostanete do kolize. Pozorujte, jak nesete, když vás někdo brzdí. Podaří-li se vám nebránit se zklidnění a sjednocení s masou, uvidíte, jak se váš prožitek přenese směrem k vnímání společného rytmu a nadšení z toho, čeho jste součástí. Přesouváte se z bojovného vnímání „kdo z koho“, ke spolupráci „spolu to zvládneme“.

BÝK

Převáží-li u vás lenost v touze po bezpečí a jistotách, stane se vždy něco, co vás nakopne a posune vpřed. Ve vašem prostoru se nechcete nechat omezovat, a tak vaše reakce budou ostřejší než obvykle. V touze udržet stávající stav to ale můžete v sobě potlačit. Pak se nedivte, když dojde ke střetu tam, kde byste to nečekali. Může to např. odnést vaše auto. Koncem týdne vás může přepadnout nervozita a bude pro vás těžké soustředit se na něco konkrétního. Budou přicházet nápady, ale vy nebudete vědět, jak je dostat do souladu se svou rodinou, dětmi či chodem domácnosti. Využijte nadhled. Zkuste se na vše podívat, jako kdyby se vás to osobně netýkalo. Přestanete se zabývat malichernostmi a uvidíte, kudy se vydat.

BLÍŽENCI

Je čas na sport, zábavu, setkání s přáteli či kulturu. Máte tendenci klouzat jen po povrchu, být všude a všechno vědět, a tak se snadno můžete ztratit ve velkém množství podnětů. Nezapomeňte se občas zastavit a podívat se, zda jste opravdu tam, kde je vám dobře. Pokud zjistíte, že nejste, zkorigujte svůj směr podle vnitřního majáku. Hladina vašeho života je nyní klidná, a tak stačí pár temp, abyste doplavali zpět tam, kam patříte. Není-li pro vás snadné najít v sobě chuť a sílu k aktivitě, obraťte svou pozornost dovnitř a zeptejte se sami sebe, co vám brání. Obvykle zjistíte, že jste byli naladěni na cizí navigaci. Toto směrování se vyznačuje zákazy, příkazy a nařízeními a reakce na to jsou buď poslechnout, nebo se příkazům bránit. Poslušnost, či rebelie, ani jedno není pravý motiv, který vás má vést vaším životem.

RAK

Vaše myšlenky jsou silně ovlivněny vnějšími vlivy. Pocit je reakce těla na vnější prostředí. Stejně tak mysl, která chce rozumět tomu, co se nyní děje, na vás vytahuje strachuplné a ohrožující myšlenky, vycházející z minulých zkušeností. Rozhodujete-li se nyní na základě pocitů, pak s vámi teď život smýká velmi intenzivně. Dostáváte se do neřešitelných situací mezi oblastí domova, svých potřeb a pocitů jistoty a bezpečí oproti tomu, co se od vás očekává, a to hlavně v pracovní oblasti. Máte pocit, že se musíte mezi těmito volbami rozhodnout a nejspíš nechcete přijít ani o jedno. Proto se nemůžete hnout z místa. Je-li tomu tak, pak problém tkví ve lpění na představě o tom, co je pro vás důležité a jak to být musí. Zkuste důvěřovat, že to, co k vám patří, s vámi zůstane, i když to nebudete držet. Přijmete-li situaci s tím, že se může stát cokoliv, uvolní se vám ruce a zdánlivě neřešitelná situace dojde k vyústění. Až zpětně oceníte, že to bylo to nejlepší, co se mohlo stát.

LEV

Chcete zářit, být středem pozornosti a dělat to, co vás baví. Jste velmi tvořiví a každodenní rutina vás může příliš nudit. Máte tendenci zbavovat se toho, co vás omezuje a bere vám to pocit svobody. Když se po vás něco chce, můžete reagovat velmi nepříjemně. Svými reakcemi můžete přijít o něco, co máte rádi, a tak raději zvažujte, jestli svou nechuť přeci jen nepřemůžete. Koncem týdne vám z úst mohou létat věci, které nestihnete zastavit, až se i vy sami budete divit, co z vás padá. Nejvíce to odnesou rodinní příslušníci. Své děti učíte příkladem, tak pokud se neovládnete, zkuste se aspoň omluvit a zapamatovat si tyto chvíle. Hodí se vám to, až budete potřebovat zpracovat reakce dětí v pubertě.

PANNA

Pohltí vás pracovní aktivita. Učit se budete nové věci, hlavně ve spojení s moderními technologiemi a alternativními přístupy. Ty vám následně pomohou vyřešit náročné situace nové doby, v níž se nacházíme. Dejte si pozor, aby vás ego, které má strach z vlastní nedokonalosti, nezastavilo před přijímáním nových postupů, když jim hned neporozumíte. Mysl, pokud něco nezná či to nechápe, má tendenci to kritizovat, snižovat či to apriori odmítat. Převáží-li zvědavost a ochota jít do toho, i za cenu, že můžete udělat chybu, mnohonásobně se vám to vrátí. Je-li vaše konání vedeno touhou být spasitelem a všechno a všechny zachraňovat, čeká vás v brzké době zkouška. Tímto postojem na sebe totiž přebíráte zodpovědnost za druhé a nepodaří-li se vám je chránit, vina padá na vaši hlavu.

VÁHY

Nechte se vést tím, co vás baví. Rozvíjejte kreativitu, poznávejte nová místa, sdílejte své zážitky s lidmi, které máte rádi, případně se vrhněte do učení se něčeho, čeho si ceníte. Nesnažte se nyní nic tlačit silou, měli byste pocit, že vše stojí proti vám. Snažíte-li se naplnit cizí očekávání, budete sklízet kritiku, kam se podíváte. Jednání na úřadech ještě raději odložte, nic neslibujte a sami se nespoléhejte na cizí sliby. Podaří-li se vám udržet se v módu, že můžete čekat cokoliv, situace, kterým budete čelit, vás obohatí. Budete-li příliš přemýšlet nad možnými variantami dějů, převládne zklamání, strach a pocity ohrožení. Necháte-li se těmito pocity ovládnout, probudí se ve vás vztek. Pokud jej potlačíte, odnese to vaše zdraví.

ŠTÍR

V práci máte autoritu a setkáte se s určitou formou moci. Pozorujte, jak s onou mocí zacházíte. Je třeba, abyste ji využili pro dobro celku, nejen pro osobní účely. Teď by vám to nejspíš prošlo, ale to, co vyšlete, se k vám zanedlouho vrátí, a tak, až budete v budoucnu prožívat bezmoc, vzpomeňte si na tyto chvíle. Díky optimistickému náhledu na věc budete mít tendenci více slíbit, než jste schopni splnit. Tak buďte při slibech opatrní. Případně sami spadnete do léčky slibů, kdy se spolehnete na něco, co následně bude jinak, a můžete se cítit podvedeni a zklamáni. Nejlépe vám nyní půjdou rozhovory s rodinou a plánování záležitostí kolem domova. Máte teď silné přesvědčovací schopnosti a hovoříte s autoritou. Druzí se mohou vaší snahou cítit ohroženi, a tak s vám buď budou bojovat,nebo se vás budou snažit zviklat vymýšlením negativních scénářů.

STŘELEC

Je čas na dobrodružství a zábavu. Jen se může lišit vaše představa a to, jak to ve skutečnosti proběhne. Pozorujte, co se s vámi děje, když vám do vašich plánů někdo hodí vidle. Může se ve vás vzedmout vztek, snaha jít do konfliktu a chuť nasazením sarkastické komunikace dostat nepřítele na kolena. Nyní se nechcete nechat omezovat, a to i za cenu ztráty výdělku či hodnot, které vám poskytují bezpečí a zabezpečení. Převládne-li potřeba srazit podpatky, abyste nepřišli o to, na čem lpíte, projeví se vnější události a rušivé vlivy, které vás od toho osvobodí, možná i proti vaší vůli. Nejlépe uděláte, když své nevybouřené pocity rozpustíte v nějakém intenzivním pohybu či aktivitě vyžadující velkou sílu. 

KOZOROH

Držte se optimistického pohledu, že vše zvládnete a že všechno dobře dopadne. Jste vystaveni tolika vnějším vlivům, že toto je jediná kotva, která vás udrží v klidu a spokojenosti. Veškeré vaše konání nastavte tak, aby vaše činnost byla užitečná nejen pro vás a váš osobní zájem, ale i pro celek. Budete-li se příliš překotně hnát kupředu, může vás zastavit problém s pohybovým aparátem. Je to pro vás signál, že jste příliš tlačili. Zpomalte, zvolna dýchejte. Kozoroh je ženské znamení. To pozoruje a až následně reaguje na situaci, která vzniká. Tak počkejte, co se z toho, co nyní vypadá jako naprostý chaos, vyvrbí. Neslibujte nyní více, než jste schopni splnit, budete za nespolehlivé a přijdete o kredit, který byste v budoucnu dobře zužitkovali.

VODNÁŘ

Máte pocit, že byste měli dělat víc pro vytvoření určitých jistot a zabezpečení sebe či druhých. Pořád vás něco uvnitř popohání a vy tak ztrácíte jistotu a pevnou půdu pod nohama. To vaše ego vystrkuje růžky a snaží se velet vaší přirozenosti. Jako kdybyste lehce ztratili svůj pověstný nadhled a odstup od všeho, co se děje. Cítíte se vtaženi do dějů, které vás jindy nechávají chladnými. Chybí vám výška, z níž se vše zdá jednoduché. Z ní vidíte, jak to, co je, souvisí s něčím větším, a tak nemá cenu se nad tím rozčilovat, ale jen počkat, až se to seskládá tak, jak má. Co takhle dát pár nádechů a výdechů a uvědomit si, že ony pocity vycházejí ze strachu, že to, co stojí před vámi, nezvládnete tak, jak si vy či někdo jiný představuje.

RYBY

Vaše mysl je zaneprázdněná minulostí a rodinnými záležitostmi. Možná jste slíbili více, než můžete splnit, nebo vás někdo krmí negativními scénáři a vy máte pocit, že vás chce omezit či ohrozit. Tam, kde vládne mysl, vládne vždy minulost a iluze budoucnosti, která opět vychází z minulých scénářů. Jestliže vás to vtáhne do tohoto světa minulosti, budete se cítit omezováni a ve snaze osvobodit se zpřetrháte nitky, které vás spojují s hojností a dostatkem. Zůstaňte v optimistickém vnímání, že vše zvládnete, a nechte, ať se vaše představy o tom, jak svět funguje, rozpouštějí. Možná budete mít pocit, že je hlava úplně prázdná, zapomínáte a nemůžete se spolehnout na svou paměť. Nebojte se toho, je to očista mozku od nepotřebných struktur starého světa. Když zmizí zaběhnutý způsob myšlení, bude vám umožněno uvidět, co jste dosud nebyli schopni zachytit.