Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 27. 7. 2020 do 2. 8. 2020

tým VOGUE27. 7. 2020

BERAN

Možná se přemírou aktivity snažíte přehlušit hlas svého nitra, a když jste nuceni se zastavit, jen těžko ustojíte pocity, které vás zahltí. A tak opět naskočíte na kolotoč vnějších podnětů ve snaze osvobodit se od toho, co nechcete vnímat. Máte tendenci přehánět a slibovat více, než co dokážete zvládnout. Dejte si pozor, ať nakonec nepadnete vyčerpáním. Každá aktivita, kterou si dovolíte, vás vede do hloubky vašeho podvědomí a nutí vás setkat se vnitřním obsahem vaší bytosti. Nic si nenalhávejte. To, za čím se ženete, je iluze. Zjistíte to, když to dohoníte. To uvnitř je tím, před tím neutečete. Jestli před něčím utíkáte, je čas se zastavit a postavit se k tomu čelem, jen tak zvítězíte. Podstatou Beraní energie je odvaha jít vpřed, udržet si svůj směr a nepodléhat cizím vlivům.

BÝK

Těžce nesete, když vám někdo velí a rozhoduje o vašem životě. Vydržíte hodně, a tak záleží na tom, jak moc jste toho již v minulosti spolkli, aniž jste se za sebe postavili. Je-li toto pomyslná poslední kapka, pak prásknete do stolu a všichni se budou divit, jak se to klidné a mírumilovné stvoření přemění v rozzuřeného býka. Rozjedete vlak, který jen těžko půjde zastavit. Při cestách, v obchodní a pracovní oblasti nedejte na sladké řeči a velkohubé sliby a dejte jen na to, co je psáno. Ve smlouvách a dohodách, které se chystáte podepsat, pozorně čtěte, nebudete-li dostatečně všímaví, přehlédnete něco, čeho pak budete litovat.

BLÍŽENCI

Máte tendenci vykládat si věci jinak, než ve skutečnosti jsou. Hlavním tématem je „iluze“. Vidíte to, co chcete vidět. Týká se to hodnot, sebehodnoty a lásky. Aby iluze mohla být odhalena, potřebujete ji zažít v reálných kulisách, abyste prověřili její schopnost existence. To, za čím se ženete, se zdá ideální, dokud o tom jen sníte. Když to zažijete, často přichází zklamání. Můžete druhé vidět jako zraněné, jako oběti a snažit se je chránit a zachraňovat, čímž na sebe přebíráte cizí zodpovědnost, jejíž plnění vás následně zažene do úzkých. Může přijít pocit nevděku, pocit, že jste byli obětováni, využiti, zrazeni. Tím, že vaše iluze není naplněna, jste vedeni k prozření.

RAK

Jste netrpěliví a přitahujete si konfliktní situace. Slova a činy jsou v rozporu, a tak se můžete vymlouvat, proč jste něco nezvládli, nebo naopak udělali něco, o čem jste nikomu neřekli. Typická jsou nedorozumění s muži. Ovládá-li váš život mysl, pak budete mít pocit, že ze strany nějaké autority přicházejí omezení, plané sliby, manipulace či zastrašování. To, co je vyřčeno, ve vás probouzí hluboko zasunutá témata z podvědomí, jež jsou spojena s užitím mužské síly a s pocity bezmoci doprovázené potlačeným hněvem. Podaří-li se vám na tyto pocity nenaskočit, s uvědoměním, že se otevírá něco, co nesouvisí s přítomným okamžikem, pak vše postupně zmizí. Zkuste se tomu namísto rozčilování zasmát.

LEV

Velmi pravděpodobně vaše plány nevyjdou. Budete se muset přizpůsobit něčemu nečekanému, co vám nepůjde pod nos. Zkuste se udržet v klidu a hned nevybuchnout, nikam by to nevedlo. Zároveň pocítíte restrikce ze strany určité autority, nebo nějakých pravidel, kterých je třeba se držet. Budou přicházet pocity zrady a zklamání, nebo přijde lítost nad vlastním osudem. Nenechte tyto pocity, aby ovládly váš život. Zažíváte jen zkušenost, kdy život neplyne podle očekávání vašeho ega. Ztotožňujete-li se s úspěchy, když jste na vrcholu, pak se cítíte mizerně, když jste dole. Zkuste se s tím nespojovat. Život je pohyb. Stejně jako novému nádechu předchází výdech, tak i každá recese je čas k nabrání nového dechu, nového směru, nových impulzů, které zúročíte s dalším výdechem.

PANNA

Je zkoušena vaše touha chránit a zachraňovat. Aby bylo koho zachraňovat, musíte druhé vidět jako oběti. Aby bylo koho chránit, musí být svět rozdělen na dobrý a zlý, protože ti zlí jsou viníci a ti dobří jsou oběťmi. Je to vaše představa světa. Zde se obětujete, chráníte dobro a bojujete proti zlu. Chcete být ti dobří a dokonalí. Veškerá snaha je směrována ke zlepšování, jehož cílem je dokonalost. Podívejte se na přírodu, je dokonalá. Existují zde predátoři i jejich oběti a všichni žijí v dokonalé symbióze. Vše má svůj význam. A pak se podívejte na to, co se děje s přírodou, když do ní zasahují lidé. Na jedné straně ji ničí, aby ji na druhé straně museli zachraňovat. Zkuste zvážit, zda nezasahování do cizích osudů, ať už s motivem někomu ublížit, nebo jej zachránit, nemůže být tím nejlepším lékem na návrat do harmonie.

VÁHY

Potřebujete-li něco vyřídit na úřadech, čekají vás nepříjemnosti. Raději to nechte na příští týden. Nespoléhejte na cizí sliby a ani vy moc neslibujte, velmi pravděpodobně to nebudete moct dodržet. Podaří-li se vám neplánovat, vyhnete se pocitům omezování a bezmoci, které mohou přijít ze strany autority či vládních nařízení. Reagujte vždy jen na to, co je v danou chvíli aktuální, a hledejte si svou cestu v rámci prostoru, který se otevírá. Nenechte mysl, aby příliš přemýšlela nad možnými variantami toho, co se může stát. Zahltil by vás strach a vaše reakce by vycházely ze vzteku či rezignace, a tak byste snadno přehlédli možnosti, které máte. Zachovejte chladnou hlavu, vyplatí se to.

ŠTÍR

Jste dobře naladěni. Přicházejí vám nápady a inspirace, jak trávit čas s rodinou, či vylepšit něco v domácnosti. Jste tvořiví a máte radost, když pod vašima rukama vzniká něco nového. S časem na koníčky a volnou zábavou raději moc nepočítejte, mohli byste se cítit omezováni povinnostmi a reagovat netrpělivě a příliš vznětlivě. Pravá tvořivost vychází ze schopnosti naplno si užít všechno, co děláte. Když budete mít v hlavě plán, že byste raději dělali něco jiného, vezme vám to radost z prožitku přítomnosti. Nespokojenost s tím, co je, brání pocitu naplnění. Pomoci by vám mohla představa, že to, co děláte, je jediná možnost, která existuje. Vložte se do ní celí, bez postranních tužeb a odvádění pozornosti jinam. Uvidíte, že vám nebude nic chybět.

STŘELEC

Druzí od vás očekávají něco jiného, než co jste jim schopni dát. Můžete se cítit zklamáni sami sebou nebo vás druzí zahrnou výčitkami. Problém není ve vás, ale v iluzi toho, kdo jste, jaká je vaše role a co je jejím obsahem. Možná se iluze dokonalosti toho, co jste chtěli prožívat, ukáže ve světle reálných kulis jako neuskutečnitelná. Můžete zažít rozčarování na cestách, nebo při setkání s přáteli. Vaši chuť zazářit, užít si volné chvíle se svou láskou nebo se věnovat koníčkům mohou zkazit pracovní záležitosti, nebo se můžete cítit omezeni pravidly vydanými určitou autoritou. Dejte několik hlubokých nádechů a výdechů, než se začnete rozčilovat. Nenecháte-li se zastrašit možnými důsledky, jimiž se vás druzí snaží ovládnout, možná stačí vzít jen riziko na sebe a udělat si to po svém.

KOZOROH

Spoléháte-li se na podporu od někoho, u něhož hledáte jistotu a bezpečí, pak budete zklamáni. Na vině jsou vaše očekávání. Skutečnou jistotu nevytvářejí vnější věci, ale vaše propojení s vnitřní důvěrou. Spojení navážete, když přijmete, že vše se děje tak, jak má, a že vše má svůj hluboký význam. Chaos a nejistota přicházejí, když je třeba pustit se starých nefunkčních struktur, představ a plánů, aby mohl vzniknout prostor na vznik něčeho nového. Sami příliš neslibujte a nedejte na řeči, které se vedou, a na strachuplné a ohrožující myšlenky, které vám víří hlavou. Při jednáních si dejte pozor, abyste nepřehlédli něco, co vás následně dostane. Přehnaný optimismus není namístě. Raději se držte přísloví: „důvěřuj, ale prověřuj“ a myslete na to, že jen „co je psáno, to je dáno“.

VODNÁŘ

Může vás tížit přílišná zodpovědnost, kterou jste si na sebe naložili, a tak se snažíte osvobodit. Pociťujete netrpělivost a máte chuť se vším praštit. Plán na užívání si života se vám rozplývá před očima. Možná jen hledáte naplnění v něčem jiném, než je vám nyní poskytnuto. Učíte se schopnosti přijmout to, co je, a radovat z dané příležitosti. Stejně nic jiného není k dispozici. Dokážete-li nechat své představy stranou a naplno se opřít do úkolů a aktivit, které je třeba vykonat, třeba v nich objevíte to, co vás bude bavit. Největším nepřítelem prožitku radosti je nespokojenost s tím, co je, a touha být raději jinde, než právě jste. Nyní není tolik prostoru na vnější aktivity, neboť uvnitř se odehrává úplná revoluce. Pokud vás něco zastaví, znamená to, že potřebujete odžít to, co je, a nemáte před tím utíkat do jiných činností.

RYBY

Iluze, nebo láska? Záleží na motivu vašich činů. Jste-li vedeni snahou něco změnit, zlepšit, zachránit, ochránit či se tomu vyhnout, pak jste ponořeni do iluze, která vás bude stát mnoho sil. Na jejím konci bývá pocit nevděku, obětování se či prožitek bezmoci a rezignace. Očekávejte konfliktní témata s rodinou či dětmi, budete-li se snažit prosadit svou představu dokonalosti. Jestliže ale přijímáte to, co je, a vnímáte to jako dokonalé, pak každý impulz, který vás povede k aktivitě, vychází z lásky, ze spojení s vaší podstatou. Budete kreativní v oblasti domova, v aktivitách spojených s rodinou či v umělecké oblasti a pomoci druhým. Tato pomoc však nebude vycházet z představy nedokonalosti a z plánu vaší mysli napravit to. Tím, co budete dělat, budete přirozeně dodávat do situace přesně to, co je potřeba. Bez toho, aniž by to vaše mysl řídila a následně hodnotila či soudila.