Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 22. 6. 2020 do 28. 6. 2020

tým VOGUE22. 6. 2020

BERAN

Začátkem týdne mohou ještě vylézat na povrch strašáci z hlubin týkající se vaší rodiny, vaší minulosti či vašich dětí. Nenechte se polapit myšlenkami, které probouzejí negativní pocity, či příliš neanalyzujte nepříjemné pocity. Zkazili byste si náladu a ztratili svůj věčný optimismus. Raději se vrhněte na pohyb, cestování, učení se, sdílení či obchodní činnost se zaměřením se na vše nové, netradiční, pokrokové. Nemá cenu se rýpat v minulosti, je třeba ji přijmout jako zdroj vaší vnitřní moudrosti. Je to základ, z něhož vycházíte, a tak cokoliv se k vám vrací, je vždy jen přezkoušením, zda už máte jasno v tom, co skutečně chcete a zda to umíte udělat sami za sebe, bez opakování naučených vzorců chování z minulosti.

BÝK

V oblasti domova vás čeká měření sil a spory ohledně toho, kdo toho má víc. Neskočíte-li na lep svému egu, které volá po důležitosti a spravedlnosti, ušetříte si tím negativní emoce. Pamatujte si, že každý z nás situaci, které čelí, odžívá ve své představě o své roli v ní a v představě o povinnostech, které se s ní pojí. Následně se hodnotíme podle toho, zda jsme to dodrželi či nikoliv. Tato představa se člověk od člověka liší. Zkuste domnělé role hodit za hlavu. Podaří-li se vám do každé činnosti vstupovat s tím, že je vaší volbou takto činit a najdete si v ní pro vás to, co vás baví, naplní vás radostí sama činnost a vy nebudete mít potřebu získávat pozornost svou pracovitostí a dokazováním, jak jste nenahraditelní. Toužíte-li po harmonii a klidu, nedosáhnete jej tím, že uděláte všechno, co si myslíte, že musíte udělat. Klid vychází z vnitřního pocitu spokojenosti s tím, že to, co dělám, dělám tak, jak nejlépe umím, a dělá mi to radost.

BLÍŽENCI

Pociťujete stabilitu a vyrovnanost. Dokážete se podívat na věci s nadhledem a zaměřujete svou pozornost na praktickou stránku života či pracovní záležitosti, které jste předtím dlouho odkládali. Pustíte-li se do zachraňování někoho či něčeho, co vypadá ztraceně, dejte si pozor, abyste tam neinvestovali více energie, než chcete, následně byste se mohli cítit zneužití, případně by vina za neúspěch padla na vaši hlavu. Chcete-li se pasovat na zachránce, zachraňte raději sebe a utečte, dokud je čas. Pokud do toho přeci jen půjdete, jděte tam vědomě s tím, že se může stát cokoliv. Následně v každém kroku uvidíte, jaká je v tom vaše role a co jste a co nejste schopni učinit pro danou záležitost. Přijmete-li, že jste nepřišli spasit svět, ale pouze přispět svou troškou do mlýna, uvidíte, jak se vám uleví a s jakou lehkostí tím projdete.

RAK

Budete v následujících dnech více emocionální. Emoce, pocity a myšlenky, které k vám nyní přichází, mají hluboké kořeny ve vaší minulosti a převážně v raném dětství. Nenechte se jimi nalákat, abyste je řešili, zbytečně byste roztočili kolo negativních emocí a pocitů, neboť to, čemu věnujete pozornost, roste. Uděláte nejlépe, když je jen přijmete, jako malé miminko, které potřebuje cítit, že je přijato, a je jedno, jakým způsobem se toho domáhá. Čím více budete s tím, co se vám děje, bojovat, tím silněji budete ztrácet pevnou půdu pod nohama. Raději se uchylte k tvůrčí aktivitě jako malování a tanec. Zaměřte se na druhé lidi a práci, která jim přinese útěchu, úlevu či potěšení smyslů. 

LEV

Uvelebte se ve svém nadhledu a klidu, který vás vede k praktickým činnostem, jež vám zpětně dodají uzemnění a klid. Nesnažte se vyhlížet moc do budoucna. Pracujte s tím, co máte k dispozici právě teď, a ostatní neřešte. Koncem týdne pocítíte chuť a odvahu postavit se čelem své situaci a může se i objevit práce či činnost, která vám dodá pocit, že vše má svůj smysl. Není-li vaše práce to, co odpovídá vašim dispozicím, pocítíte chuť změnit ji a udělat si to více po svém. Přetrvávají-li u vás pocity nejistoty ohledně vašeho zajištění a zabezpečení, koncem týdne vám mohou přijít nápady a inspirace, které vám onu jistotu dodají.

PANNA

Pokud vaše ideály a očekávání vycházejí z rigidních představ vaší mysli o tom, jak by měl svět fungovat, dostanete se do konfliktu při prosazování těchto ideálů a očekávání. Jestliže jste si oblékli šat záchranáře a toho, kdo ví vše nejlépe, velmi pravděpodobně se budete nyní cítit obelháni, nebo aspoň zklamáni. Pokud jste kvůli tomu na někoho či něco zanevřeli, buďte si jistí, že jediný, kdo za to může, jsou vaše očekávání, která jste do dané situace naprojektovali. Nepřísluší vám určovat, jak by druzí lidé měli žít, natož je hodnotit. Raději si zameťte před vlastním prahem. Uvědomte si, proč se cítíte nedokonalí. Zjistíte, že vás řídí ony představy o tom, jak vše má fungovat, a skutečný život plný prožitků vám protéká mezi prsty. Dovolte si více přirozenosti, tvořivosti, která vám přinese lehkost a radost. 

VÁHY

Může ve vás ještě doznívat pocit bezmoci, zklamání ze situace z práce nebo ve spojení s řádem, strukturou či vládními opatřeními. Budete-li myšlenkami dlít v minulosti, budou se neustále dokola probouzet negativní pocity a emoce. Vaše nadměrná pozornost tím směrem vše jen zbytečně přikrmí. Zvažte, kdy jste se v minulosti cítili bezmocní a oklamaní a uvědomte si, co jste se tou situací naučili. Raději čerpejte z této moudrosti, než abyste se znovu nořili do těchto odmítavých postojů a utvrzovali v sobě svou bezmocnost a chudáčkovství. Každá zkušenost vás má posunout o krok vpřed, tak už se neohlížejte. Dařit se vám bude při cestování, studiu, obchodních činnostech využívajících alternativní metody a moderní technologie či při diskusích s přáteli o tématech, které jsou zaměřená na vývoj, nikoliv zpátečnictví.

ŠTÍR

Než něco uděláte, raději to dvakrát zvažte. Hledejte motiv, který vás k činu vede. Jsou-li hybatelem věcí negativní emoce jako strach, vztek či žárlivost, zhluboka se nadechněte a nechte si den na rozmyšlenou. Do té doby se vše vytříbí a vy to uvidíte novýma očima. Chcete-li něco či někoho zachraňovat, nejprve přijměte fakt, že to může dopadnout jakkoliv, teprve poté konejte podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Jestliže se budete snažit věci natlačit, narazíte na odpor nebo překážky, které ve vás vyvolají právě ty negativní emoce, jimž se nyní potřebujete vyhnout, abyste pod jejich vlivem nekonali neuváženě. 

STŘELEC

Převáží u vás praktický pohled na věc, ponoříte se do své práce a bez emocí budete postupovat vpřed. Koncem týdne přijde vlna odvahy a síly, která vám pomůže hladce překonávat případné překážky, jež před vás postaví byrokracie. Můžete se i ozvat, nebudou-li vám současné postupy vyhovovat, hvězdy jsou vám nakloněny, a tak postupně změníte zaběhnutý řád tak, aby odpovídal současným trendům a potřebám. Pozorujte, jak reagujete na to, když vám někdo říká, co máte dělat. Pokud ještě převáží nechuť k omezování a touha vše kritizovat a soudit, uvažujte, zda před vámi nestojí lekce z pokory a respektu k druhým, kteří, ač ve vašich očích nejsou dokonalí, dostali moc, aby se s ní naučili pracovat. Nezapomeňte, že kdo soudí, bude souzen, kdo nerespektuje, nebude respektován.

KOZOROH

Můžete mít pocit, že ačkoliv byste vzlétli k výšinám, něco vás stále přidržuje při zemi. Tím, že se cítíte omezováni, probouzíte potřebu vše rozebírat a analyzovat a následně se necháte chytit do tenat mysli, která se beznadějně snaží najít cestu ven. Berte tuto dobu jako čas příprav. Nejprve je třeba být připraven, abyste mohli vzlétnout. Vzpomeňte na Ikara, jehož křídla nebyla uzpůsobena vzlétnout až ke slunci, a tak následoval velký pád. Dokážete-li přijmout, že ještě není doba na létání a začnete hrát jen s těmi kartami, které jsou nyní položeny na stole. Krok po kroku se přípravná fáze završí. Buďte více v důvěře, že vše se ukáže v ten pravý čas, než v přílišném plánování a očekávání toho, co by se kdy mělo a nemělo dít.

VODNÁŘ

Tíhnete k větší zodpovědnosti za to, čeho si ceníte. Díky tomu jste ochotni omezit svůj rozlet a přijmout povinnosti a starosti, které se na vás vrší. Dokážete-li je vnímat bez emocí, přijmout hozenou rukavici a konat bez pocitů bezmoci, krok za krokem půjdete vpřed a ona každodenní rutina a zaměření se na praktickou stránku života vám dá pocit uzemnění a klidu. Dokud budete bědovat nad tím, co jste ztratili a budete se otáčet zpět, vtáhne vás strach z nejistoty a negativita do své pasti a vy se budete zlobit na celý svět. To, co vám nyní pomůže, je uvědomění, že na to nejste sami. Buďte otevřeni přátelství, vyrazte do přírody, nebo své tělo rozhýbejte při nějaké sportovní aktivitě. Potřebné endorfiny vám umožní vidět vše v jasnějších barvách.

RYBY

Přitahuje vás romantika a možná převáží lenost a nechuť k jakékoliv práci. Jestliže jste dosud nenašli směr, kterým se ubíráte, můžete si připadat jak list na vodě, který je proudem unášen neznámo kam. Snadno se necháte strhnout druhými lidmi i spodními proudy emocí a pocitů. Máte-li nereálná očekávání a přehnaně si někoho či něco idealizujete, budete prožívat rozčarování. Pozorujte to a učte se vnímat a následovat impulz spojený s chutí k vlastní aktivitě. Stojíte-li na opačné straně spektra a nechcete se cítit jako oběť situace, můžete ještě bojovat a tlačit věci směrem, který si představujete. Pozorujte, jaké konflikty převážně v oblasti domova či s dětmi se před vámi objeví a co to ve vás vyvolává. Zkuste se zaměřit na své představy o tom, jak by vše mělo běžet, a zvažte, kdo vám dal razítko na to, že uskutečnění vašich představ je pro vás i pro ty druhé tím nejlepším řešením. Vzdáte-li se jich a přijmete právo každého člověka na jeho život a vlastní směr doprovázený vlastními zkušenosti, jimiž se učí, uleví se vám.