Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 20. 12. 2021 do 26. 12 2021

BERAN

Jste aktivní ve snaze naplnit své ideály. Směřujete do neznáma, obrněni vírou, že to zvládnete. Od čtvrtka budete postaveni před realizaci toho, co jste do té doby naslibovali. Zaměříte se na praktické otázky a své činy posuzujete z pohledu užitečnosti a vhodnosti. Přestože nejsou v dohledu žádné zářné výsledky, odměnou za pečivost a trpělivost s detaily vám bude uspokojení z dobře vykonané práce. Důsledky toho, jakým způsobem prosazujete svou vůli, vás přivedou k zamyšlení a možné proměně. Pozorujte, jak je u vás vyvážená aktivita s pasivitou, prosazování si svého a ochota ustoupit potřebám druhých.

BÝK

Řešíte praktické otázky, ale netradičním způsobem. Je vhodná doba naučit se něco nového, prohloubit znalosti ve vzrušujících, netradičních, technických či vesmírných oblastech. Od středy se do bodu zájmu dostane vaše kariéra, úloha ve společnosti, zodpovědnost za druhé či vaše pověst. Podaří se vám zapůsobit svými schopnostmi. Pokud si na nic nehrajete a to, co dáváte světu, je to, co je pro vás přirozené, budete se cítit na vrcholu svých sil. Pokud se snažíte hrát roli, která se od vás očekává, ale není vám vlastní, budou vás zodpovědnost a povinnosti nepříjemně tížit. Koncem týdne můžete reagovat bouřlivěji na to, co vás brzdí.  

BLÍŽENCI

Máte-li jasnou představu o tom, co chcete dělat, následujete své cíle s lehkostí a máte na ně dostatek sil. Pokud nevíte, kudy kam, bezcílně mrháte svou energií, nebo rozjíždíte příliš mnoho projektů najednou s pocitem, aby vám něco neuteklo. Od středy se zaměřte na rituály či na činnosti, které působí léčivě. Může dojít k uvědoměním, která vám pomohou nastartovat změnu vašeho způsobu sebeprosazování či přístupu k mužům a užití mužské síly. Od čtvrtka si naplánujte to, co vyžaduje trpělivost a zaměření se na detail. Zavládne ukázněnost, soustřední a vytrvalost bez potřeby dosáhnout určitého cíle či získat za své činy nějakou odměnu.

RAK

Začátkem týdne můžete být přecitlivělí, nebo reagovat příliš emocionálně ve věcech dětí, domácnosti, vaší matky či směrem k veřejnosti. Případně pro vás není snadné hovořit o svých pocitech. Možná se snažíte racionálně zdůvodnit své chování. Nepátrejte po pravé příčině změn vašich nálad. Zkuste to přijmout jako daň za citlivost a vnímavost a jděte od toho. Od středy přijde změna. Začnete se cítit jako hlava rodiny. Toužíte zazářit. Využijte tuto dobu k realizaci kreativních nápadů, nebo se vrhněte na své koníčky. Koncem týdne převáží praktičnost a zaměření se na pomoc a službu druhým. Jen nesklouzněte k mučednictví.

LEV

Do úterý se povezete na vlně optimismu a lehkosti. Pohodu ve vztazích, klid a jednoduchost bytí využijte k odpočinku či k poznávání všeho nového, co se před vámi samo otevírá. Od středy se připravte na povinnosti, rutinu a tradiční přístup. Bezstarostné hrátky půjdou stranou. Zkuste propojit zábavu s prací. Najděte způsob, jak si hrát i při plnění povinností. Pokud je něco, do čeho se vám extrémně nechce, a přitom je třeba to vykonat, zkuste v tom najít smysl. Pozorujte, jak se úroveň vaší energie zvedne, když přejdete od tlaku slova „musím“ k rozhodnutí, že to udělat „chcete“. Léčivě na vás zapůsobí jakákoliv aktivita vedená ideály, vírou či posouváním hranic skrze cestování a studia.   

PANNA

Potýkáte se s rozdílnými názory a filozofickými pohledy na život. Lpíte-li na své pravdě, pak podvědomě vyvoláváte konflikty. Jste netrpěliví a plní napětí. Naopak tolerance vůči odlišnostem a otevřenost všemu novému k vám přitáhne zajímavé a vzrušující rozhovory. Získáte zajímavé informace a neotřelé pohledy na život, které vám umožní uvidět řešení vašich současných problémů. Konec týdne ovlivní neklid, jen stěží se udržíte doma. Chcete objevovat svět s využitím moderních technologií, vědy, techniky či astrologie. Změny, pro které se nyní rozhodnete, budou mít pozitivní vliv.

VÁHY

Lidé z vašeho okolí vám připomínají něco z minulosti. Buď u nich hledáte jistotu a bezpečí, nebo vám evokují minulá omezení, a tak před nimi utíkáte. Zajímají vás hodnoty z minulosti. Je vhodný čas na nákup starožitností, nebo u vás propukne vášeň pro sběratelství. Můžete nutkavě shromažďovat, nebo lpět na tom, co je vám drahé. Ztratíte-li svůj talisman pro štěstí, plyšáka z dětských let, nebo přijdete o své výsady spojené s určitou rolí a postavením, vyvolá to ve vás nebývale silné emoce. Pozorujte, jak moc máte tendenci své bezpečí spojovat s materiálními věcmi, se svou rolí a s pozicí ve společnosti. Závěr týdne bude ve jménu intelektuálního oceňování krásy, umění, hudby a lásky.

ŠTÍR

Novinky, nové nápady, vynálezy a objevy z oblasti vědy a techniky vám otevírají dveře ke zvládnutí všech úkolů, povinností a zodpovědnosti v pracovní oblasti, ve sféře finančního zabezpečení či vůči těm, kteří jsou na vás závislí. Máte-li běžně strach ze změn, nyní je přijímáte lépe díky otevřenosti vůči všemu novému. Všimněte si, zda motivem přijetí novot a alternativních postupů je touha mít věci více pod kontrolou, nebo je vaším cílem užít si život naplno. Strach z nejistoty, který vás nutí držet pevně otěže vlády, k vám přitáhne situace, při nichž zjistíte, jak malí a bezmocní ve hře osudu jste. Koncem týdne se probudí podezíravost a nutkavé myšlenky vás seznámí s celou škálou strachů a negativních scénářů. Vítězí ten, kdo jim nesedne na lep.

STŘELEC

Začátkem týdne doháníte to, co jste zameškali. Chcete stihnout všechno najednou, a tak snadno přeceníte své síly či zdroje. Máte-li jasnou představu o tom, kam směřujete, pečlivě si hlídejte, ať pod vlivem nadšení neuhnete z cesty. Do středy převládá lehkost, klid, chuť cestovat, věnovat se koníčkům či získávat nové informaci v oblasti, která vás baví a naplňuje vaše intelektuální touhy. Od čtvrtka se připravte na řešení praktických záležitostí a povinností. Vše začnete posuzovat z pohledu užitečnosti. Dokážete se zaměřit jedním směrem a eliminujete zbytečnosti. Trpělivost a pečlivost vás předurčuje k práci s detaily.  

KOZOROH

Svou pozornost obracíte k minulosti, k tradicím a způsobům fungování, které ve vás probouzejí pocit jistoty a bezpečí. Pokud jste se cítili kýmkoliv v minulosti omezováni, budete i nyní konfrontováni s těmito omezeními. Pozorujte, jak na ně reagujete. Bojujete s nimi, nebo před nimi utíkáte. Uvědomte si, že jediné omezení, které nyní existuje, je ve vaší hlavě. Je způsobeno strachem, který vám byl implementován v dětství či strachem z opakování osobních negativních zkušeností. Zkuste si z minulosti vzít ponaučení a v současnosti to udělat jinak. Strach by vás neměl ochromit, jen máte být pozorní. Když se učí dítě chodit, také to při prvním, pátém ani desátém pádu nevzdá.    

VODNÁŘ

Dobíhající aspekty s Jupiterem vás do středy drží na vlně optimismu, klidu a pohody. Nadhled vám pomáhá procházet životem s pocitem, že se nic hrozného neděje. Cokoliv nyní uděláte pro sebe či pro druhé, je zdrojem růstu a hojnosti. Od čtvrtka se připravte na návrat do koloběhu všedních dní plných úkolů, povinností a zodpovědnosti. Nebudete s tím mít problém, dokážete se snadno omezit a zaměřit se na praktickou stránku života. Budete-li cestovat, pak spíš za povinnostmi a prací než pro zábavu. Potřebujete-li dát dohromady účetnictví, nebo pracovat s detaily a s jemnou motorikou, je pro to ideální doba.

RYBY

Své názory projevujete s autoritou. Pustíte-li se do filozofických diskusí či do prosazování vlastních ideálů, životních postojů, víry či stylu výchovy, narazíte na soupeře, kteří vás rozdrtí silnými argumenty. Raději se zaměřte na praktické a užitečné informace, které skutečně využijete ve svém profesním i soukromém životě. Je vhodný čas plánovat, přehodnocovat to, co jste dosud dokázali či diskutovat o podmínkách spolupráce. Praktičnost se snoubí s citem pro krásu, umění a hudbu. Dokážete ocenit vše krásné. Pustíte-li se do umělecké tvorby, bude mít silný dopad na druhé. Od soboty se přidá nádech romantiky a fantazie. Začnou-li vámi smýkat emoce a pocity, nechte závažná rozhodnutí na později.