Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 19. 7. 2021 do 25. 7. 2021

BERAN

Problematická komunikace či vyplouvající pocity nedostatečnosti ve spojení s učením a vzděláním vám ztěžují vstup do nového týdne. Snadno vás raní něčí připomínky, nebo se ocitnete v kůži toho, kdo svou nepromyšlenou mluvou ublíží. Vaši chuť bavit se a užívat si života nejlépe zúročíte na dovolené, při hrách s dětmi, nebo na večírcích či kulturních akcích. Kvůli možným omezením či strukturálním požadavkům, jimiž se cítíte ohroženi, se buď vrhnete do boje s větrnými mlýny, nebo bezmocně polykáte vztek. Tlačíte-li příliš na pilu, pocítíte hořkost prohry. Zkuste přijmout nevyhnutelnost toho, co se děje. Teprve přijetí situace takové, jaká je, vám umožní vnímat ji s čistou hlavou. Díky klidu a nadhledu lépe odhadnete, jak postupovat dál.       

BÝK

Učíte se staré situace vidět novým způsobem. Díky větší otevřenosti a toleranci k jiným názorům si vyjasníte vzájemné postoje s dětmi či rodiči. Intuice a vnímavost vás přivádí k novým nápadům. Ty povedou k vyřešení určité záležitosti doma, kolem domu či napomohou k posunu nových projektů, jimiž se zabýváte. Ve druhé polovině týdne se připravte na překážky a omezení spojená se zábavou, s dovolenou, milostnými záležitostmi, koníčky nebo dětmi. Můžete čelit pocitu ohrožení nebo bezmoci. Nebudete-li tlačit své plány příliš na sílu, ale přizpůsobíte se současné situaci, otevře se prostor pro zažívání harmonie, krásy či umění tam, kde jste to nečekali. Pobyt v přírodě vám pomůže vyčistit hlavu.

BLÍŽENCI

Vybublávají na povrch podvědomá témata spojená s vírou a láskou. To, čemu věříte, vás nyní dostává do extrémních situací. Věříte-li v bohatství a majetek, pak se můžete setkat s jeho odvrácenou stranou spojenou se závistí a pomluvami. Je-li vaší modlou duchovní rozvoj, pak přichází na přetřes téma falešných guru či sektářství. Vzhlížíte-li k osobnostem, pak jste svědky zneužívání moci či odvrácené strany slávy, kterou přináší přílišná pozornost veřejnosti. Stavíte-li na piedestal lásku, pak jste pod vlivem touhy lákáni na scestí. Vaše mysl vám pomáhá najít ve všem, co žijete, krásu a harmonii. Tak se rodí umění. Ovládnou-li vás strachy, pak se budete cítit manipulováni, nebo budete bojovat za svou pravdu do roztrhání těla.  

RAK

Zamýšlíte se nad svým životem a minulostí. Možná v nich vidíte svá minulá zranění, nebo naopak možnosti a příležitosti k poučení a růstu. Snaha o sdílení pocitů může někoho kolem vás ranit, zároveň však dochází k léčení vašeho nitra. Přicházejí vám dobré nápady a řešení vedoucí k modernizaci domova. Od poloviny týdne budou vaše myšlenky ovládány pocity. Snadno ulétnete ke snění, nebo vás pohltí četba romantické knihy. Vaše aktivity budou vedeny soucitem a touhou pomáhat. Přehnaná představivost přibarví realitu, a tak snadno uvidíte v situacích či lidech něco jiného, než co ve skutečnosti představují. Sny se nebudou krýt s realitou, to vyvolá zklamání. Koncem týdne se můžete cítit zastrašeni manipulací, nebo se k ní sami snížíte ve snaze dosáhnout svého.

LEV

Jste naladěni na zábavu a odpočinek a rádi trávíte čas ve společnosti druhých lidí. Je to vhodná doba na dovolenou. Nemůžete-li vyrazit, pak si okořeňte život výletem za kulturou nebo na večírek. Cítíte se svobodně a sami sebou. Máte silnou potřebu dělat to, co sami chcete, a nikomu nechcete dovolit, aby vám v tom bránil. Pokud jste zaměřeni na své děti, nyní se projeví tendence na nich lpět. Je vhodný čas k prozkoumání vašich vzájemných vazeb. V druhé polovině týdne vás setkání s bezmocí povede k přehodnocení určitých aspektů života, čímž vznikne prostor pro tvořivé změny. Konec týdne přinese nutnost omezit aktivity. Obrňte se trpělivostí a oprašte sebekázeň.

PANNA

Zmítáte se v záplavě informací a nevíte, na kterou stranu se přiklonit. Chcete-li se poučit z minulosti, vybíráte ze scénářů, které v minulosti fungovaly. Pozorujte, zda řešíte současnou situaci z pohledu logiky, nebo se necháte ovlivnit pocity. Od poloviny týdne vstupuje do popředí nutnost řešit vztahy, ať osobní, tak pracovní. Jste tlačeni k převzetí závazků a povinností ze vztahů vyplývajících. Zaměřujete se na praktické záležitosti. Problémy, které se v minulosti nakupily, čekají na vaši intervenci. Zábava jde stranou. Vaše pozornost se zaměřuje na péči o druhé, o zdraví, zdravý životní styl nebo o rutinní povinnosti nastolující řád.  

VÁHY

Cítíte se rozpolceni mezi touhou po bezpečí a chutí vstoupit do záře reflektorů. Možná byste raději zůstali doma, ale potřeba něco dokázat, něčím být, vás nenechá zahálet. Budete-li dělat to, co vás naplňuje radostí a dává vám pocit, že jste přirození a spontánní, zvládnete překonat i případné překážky, které se před vámi objeví. Klíčová je lehkost a hravost. V druhé polovině týdne věci nebudou klapat tak, jak byste si je představovali. Snaha dosáhnout svého může končit vyčerpáním či dokonce úrazem, nebo se porouchá auto. Koncem týdne se snadno dostanete do konfliktu s autoritou, nebo přijde obava ze selhání. Nenechte se pohltit bezmocí. To, co nemůžete ovlivnit, je třeba odevzdat a přijmout. Ale zároveň buďte připraveni konat, když se objeví nová cesta. 

ŠTÍR

Vzpomínky ve vás probouzejí stará zranění. Podíváte-li se na ně optikou, která objevuje skrytý poklad za každou zkušeností, kterou jste prošli, máte vyhráno. Černé uhlí dozraje v diamant, jehož pevnost nic nenaruší. Máte-li pocit, že se váš život nebo život vašich bližních vymyká kontrole, uvědomte si, že to ne život, ale vaše očekávání týkající se života nebyla reálná. Dokážete-li se jich vzdát, vznikne čistý prostor pro skutečnou tvorbu. Dovolte si nelpět na ničem, co vás opouští. Zahlcují-li vás emoce či negativní myšlenky, je vhodný čas na psychoterapii či metody rozvoje osobnosti a vědomí. Koncem týdne se nenechte vtáhnout do manipulací a fanatického boje za pravdu. Raději tento čas využije k odhalení skrytých motivů, jimž slova slouží.

STŘELEC

Jako kdyby vás vše náročné míjelo. Je to tím, že ve všem, co zažíváte, si dokážete najít něco hezkého. Bývá za tím i nezdolná víra v dobro, které se však můžete snažit prosazovat za každou cenu. Jakmile vás v tomto ohledu ovládne přehánění a fanatismus, začnete narážet na překážky, které vám ukážou, jak moc jste se mýlili. Víra v ideály se projeví v extrémních pólech. Pozorujte, k čemu se upínáte a jak vám negativní stránka této idealizace rozbíjí jinak dokonalou představu o tom, co je v životě důležité. Odložíte-li slovní přestřelky, vycházející z potřeby mít pravdu, stranou, můžete si užít krásný a klidný čas s dětmi, se svou láskou nebo třeba na dovolené. 

KOZOROH

Řešíte téma moci a bezmoci. Jak využít svou moc a přitom neovládat druhé? Pozorujte, jak na vás působí, když jste manipulováni k dělání toho, co nechcete. Všimněte si, že prostředkem k takové moci je strach a nedůvěra. Zeptáte-li se sami sebe, z čeho máte strach a následně přijmete, že se to, čeho se bojíte, může stát, přestanete být ovladatelní. Začnete se rozhodovat podle toho, co vás naplňuje radostí. Tato radost z tvoření je projevem čistě využité moci. Svoboda, kterou tím získáte, vyžaduje nejvyšší míru odvahy. Změny, které nyní ve vašem životě působí, jsou pozitivní a hrají vám do ruky, i když to zpočátku tak nemusíte vnímat.

VODNÁŘ

Přitahují vás rozhovory o vzrušujících tématech. Vrháte se do světa astrologie, vědy či techniky s cílem odkrýt nové aspekty existence. Rutina vás nudí. Kdykoliv se chcete bavit a jen tak si užívat života, vždy se najde nějaká povinnost a nutnost dodržet určitá pravidla, která ve vás vyvolají nepříjemnou pachuť nesvobody. Zkuste raději vždy zvažovat, jak svou aktivitou můžete přispět celku či jak to nepřehnat, aby druzí nenesli břímě důsledků vašeho jednání. To, čehož důležitost odmítáte připustit, vám bude klást klacky pod nohy. Koncem týdne se dostanete do konfliktu s řádem či autoritou. Ve snaze utéct před zodpovědností a povinnostmi, budete nedobrovolně vehnáni do jejich náruče.

RYBY

Pocítíte chuť uchýlit se do ústraní, nebo se vrhnete do práce pro druhé, bez očekávání honoráře. Jste-li vnímaví, pak se skrze soucit či lítost snadno necháte strhnout k aktivitám, které nemusí být pro vás tou správnou cestou. Potřebujete vidět smysl v tom, co děláte. Pozorujte svou tendenci uvěřit kdečemu a kdekomu a hnát se mnoha různými směry najednou. To přinese jen zklamání či vyčerpání vašich zdrojů bez kýženého výsledku. Od poloviny týdne je vaše mysl ovládána fantaziemi, sny a iluzemi. Praktická stránka života vám uniká, chybí jasnost a preciznost. Neočekávejte od sebe nic, co vyžaduje větší dávku disciplíny. Pokud své sklony využijete k umělecké tvorbě, k odpočinku v přírodě nebo ke zhlédnutí filmové romantiky, rozhodně tím nic nezkazíte.