Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 17. 5. 2021 do 23. 5. 2021

BERAN

Setkávání se s přáteli, příbuznými a s lidmi z vašeho okolí má na vás léčivý vliv. Uvědomujete si hodnotu, kterou pro vás společenství má. Nevidíte druhé lidi jako nepřátele a konkurenty, ale jako souputníky a spolu-dobrodruhy. Pro lásku k bližnímu jste ochotni ovládnout své osobní touhy a přání a omezit se, vidíte-li, že to má smysl. Skrze vztahy procházíte procesem sebepoznání. Ve druhé polovině týdne zesílí vnímavost vůči potřebám druhých lidí a vaše ochota pomáhat. Cítíte-li se unaveni, dovolte si uvolnit se a odpočívat. Pobyt v ústraní, v přírodě, či meditace vám dá prostor nahlédnout na svůj život a otevřít se novým poznáním a změně životního směrování.   

BÝK

Seznamujete se se svým přístupem k moci a s tím, jak ji vnímáte. Vybublávají skryté ovládající mechanismy, jako je cenzura, šikana či nadměrná kontrola. V osobní rovině vás mohou zaplavit silné emoce a vášně, které nemáte pod kontrolou. Je třeba vše uvidět a přiznat si jejich existenci. To, co je ukryto v podvědomí, nebo to, o čem vědět nechcete, vás podvědomě ovládá. Může se objevit strach ze života či strach ze smrti. Možná je velká ostrost a jasnost vnímání, která vám odkryje souvislosti a přinese pochopení skrytých záhad života. Začnete-li se příliš topit v psychických záležitostech, vrhněte se na praktické zvládání domácnosti, na práci kolem domu, nebo se ukotvěte v nějakém rituálu, jakým je např. péče o tělo.

BLÍŽENCI

Váš život se točí kolem komunikace, cest za prací a pracovních setkání. Jako houba nasáváte nové informace. Kam se podíváte, tak se děje něco zajímavého. Budete-li chtít být všude a vše stihnout, strhne vás zběsilé tempo nekontrolovatelného proudu aktivit. Nejlepší by bylo nejprve se zastavit, rozhlédnout se, nasbírat informace, promluvit si o možnostech a teprve poté vyrazit. Při komunikaci bude docházet k nedorozuměním a mylným domněnkám. Abyste tomu předešli, raději se ujistěte, že jste pochopili správně, co druzí říkají. Ve druhé polovině týdne informační smršť ještě zesílí a přidá se pocit neporazitelnosti. Neznáte-li své meze, snadno slíbíte příliš, přečerpáte své zdroje, nebo nadměrně zariskujete. V tom případě se objeví někdo, kdo vám ukáže, kde je vaše místo.

RAK

Roste zájem o duchovní tematiku, sebepoznání a umělecké sebevyjádření. Máte tendenci prosazovat sebe, své zájmy a osobní pohled. Můžete bojovat za určité ideály, které jste se naučili ctít. Možná by stálo za to podívat se na ně objektivně a s nadhledem, zda náhodou nebojujete o něco, o čem máte svou představu převzatou z rodiny. Ta totiž nemusí odpovídat tomu, co vyžaduje přítomnost. Tyto ideály vám mohou přivodit zklamání, nebo ve vás vyvolat pocit, že jste zklamali. Dostáváte se do sporů kolem vlastnictví ve spojení s půdou či pozemky, nebo se kvůli malichernostem chytnete se svými rodiči. Ve druhé polovině týdne ustupují zájmy ega a jeho potřeba bojovat. Láká vás odpočinek. Pobyt v ústraní vás obohatí o množství vhledů, jenž povedou k ujasnění vaší cesty. Citlivost vůči potřebám druhých podpoří vaši ochotu pomáhat tam, kde je vás třeba.

LEV

Přes neustálé napětí mezi potřebou svobody a pocitem zodpovědnosti se zaměřujete na příjemnou stránku života. Obdivujete krásy přírody nebo radost z pohybu, setkávání se a sdílení s přáteli, příbuznými a lidmi ze svého okolí. Od poloviny týdne ještě více zesílí vaše aktivita a touha poznávat nové věci. K tomu nejlépe přispěje studium nebo poznávací cesty. Více než na daleké destinace to vypadá na výlety a turistiku v dojezdové vzdálenosti nebo na přejíždění z důvodu jiných každodenních aktivit. V oblasti výdělků a materiálního zajištění už nejste ochotni nechat se nadále omezovat. Probouzí se ve vás vzpurnost a revoluční duch, který vám nedovolí mlčet. Rychleji hovoříte, než myslíte, a tak v konečném důsledku svými komentáři, prohlášeními či výpady naděláte více škody než užitku.

PANNA

Komunikace je zastřena zmatky, omyly, mylnými dojmy a chybným pochopením faktů, které plodí nepříjemnosti. Můžete žít v totálním bludu a iluzi pokládat za skutečnost. Budete-li se chtít vyhnout konfrontaci, zamlčíte důležitá fakta. Tím vznikne ještě větší zmatek a nejasnosti. Nedivte se, když se to celé nakonec otočí proti vám. Nacházíte-li se v autoritativním postavení či užíváte svou moc v souladu s cekem, pak v sobě najdete sílu provést takové změny, které ovlivní kvalitu života k lepšímu. Hluboké vhledy vám dovolí uvidět bolest a utrpení, kterému lidstvo čelí, jako nástroj tříbení ducha, jenž se transformuje na vyšší úroveň vědomí. Jestliže motivem vašich činů je osobní prospěch, pak se můžete uchýlit k nekalým praktikám posilujícím krizi, nebo budete sami čelit negativním dopadům moci ve formě kontroly, šikany, krachu či cenzury.

VÁHY

Váš životní rytmus se zrychluje. Máte potřebu setkávat se s přáteli, učit se novým věcem a hýbat se při sportu či na cestách. Potkávání s novými lidmi vás obohatí o nové vhledy a informace. Některá setkání budou zraňovat, jiná budou přímo osudová. Důležitou roli bude hrát něco, co si nedokážete odříct. Vnímáte a oceňujete krásu ve všem, co prožíváte, nebo jste sami tím, kdo uměleckým sebevyjádřením ovlivňuje okolní prostředí. Snadno hovoříte o tom, co cítíte. Schopnost vidět spojitosti ve zdánlivě nespojitelném přispěje k úspěchům ve výzkumné činnosti. Daří se obchodním a finančním záležitostem. Díky sebeovládání a pocitům zodpovědnosti postupujete obezřetně. V práci máte chuť vše srovnat a dát do pořádku pracovní záležitosti i vztahy.  

ŠTÍR

Máte chuť a sílu měnit zaběhnutý řád věcí a způsob, jak fungujete v materiální rovině. Pohybujete-li se na tenkém ledě skrytých aktivit, může něco náhle prasknout. Dotknout se vás může krach či konkurz určité firmy, podvody, kontrola či cenzura. Stejně tak se mohou objevovat nedořešené záležitosti z minulosti, které ve vás probouzejí úzkost. Ochota přiznat jejich existenci a stát jim tváří v tvář přinese úlevu a ozdravení. Od poloviny týdne vás to povede k odpočinku či pobytu v ústraní, kde budete přehodnocovat své cíle a zamýšlet se nad svým životem. Snížený tlak osobních potřeb a zaměření se na potřeby druhých lidí posílí chuť pomáhat ať už charitativním příspěvkem, či osobní aktivitou.

STŘELEC

Vezete se na vlně optimismu, která probouzí pocit neporazitelnosti. Pustíte-li se příliš za hranice svých možností, čekají vás nadměrné výdaje nebo omezení ze stran autorit. Počítejte s komunikačním šumem, a tak si nic nedomýšlejte a raději se ujistěte, že jste dobře porozuměli obsahu. Stavíte-li ve svých představách vzdušné zámky, pak setkání s realitou bude nepříjemné. Uvědomte si, že zklamání přichází s nereálnými očekáváními. Raději zrevidujte svá očekávání, než začnete druhé lidi obviňovat ze lži a zrady. Nyní slyšíte to, co chcete slyšet. Při jednáních se můžete stát obětí mylného dojmu. Sebeovládání a pragmatismus je tím, co vám udrží jasnou hlavu a nedovolí podlehnout iluzím a nejasným pocitům.

KOZOROH

Skrze intenzivní zážitky s mocí poznáváte fungování světa. Svou energii zaměřujete na pátrání po motivech, touhách, které směrují váš život. Jste vedeni k pozitivním změnám. Je-li váš život ovládán potřebou mít vše pod kontrolou, můžete stát před volbou zneužití moci. Vyplouvají na povrch nekalé úmysly těch, kteří hýbou světem. Končí platnost nefunkčních struktur. Zůstanete-li zaměřeni na praktickou stránku života, vrhnete se do práce a s rozumnou logikou budete přistupovat k současnému dění, snadno se vyrovnáte s případnými náročnějšími událostmi. Svůj kritický a detailní pohled využijete k prozkoumání stávajícího, abyste objevili nedostatky a našli cestu, jak situaci zlepšit či napravit.

VODNÁŘ

Začátek týdne ještě vede vaši pozornost k materiálním záležitostem a otázkám výdělku či sebehodnoty, které vás staví před volbu mezi jistotou a nejistotou, svobodou a zodpovědností. Jakákoliv omezení jsou pro vás nepřijatelná. Čím více upřednostňujete jednu stranu, tím více jste vtahováni do řešení toho, co odmítáte. Máte pocit, že není úniku. Jako kdyby se otevřela hráz podvědomým obavám, které ve vás probouzejí potřebu mít věci pod kontrolou. Pozorujte, jakým způsobem užíváte svou moc k zajištění kontroly a pořádku. Dokážete-li zůstat nad věcí a nenecháte se vtáhnout do strachu, přijde jasnost ve vnímání souvislostí, a to jak zjevných, tak skrytých. Konec týdne je ve znamení lehkosti a volného pohybu. Využijte čas pro zábavu, sport, učení nebo návštěvy známých a příbuzných.

RYBY

Dochází k nedorozuměním vyvolaným mylným pochopením toho, co je vám sdělováno. Případně si sami domýšlíte význam vyřčených slov. Snadno podlehnete iluzím, vezete se na vlně přílišného optimismu. Namísto vnímání reality stavíte své vysněné světy. Jakoukoliv situaci, která jim neodpovídá, buď vytěsníte, nebo odmítnete. Můžete se stát obětí lhářů, nebo sami zastírat skutečnost, abyste se vyhnuli konfrontaci. Ve druhé polovině týdne vás vaše vnímavost upozorní na to, kdy je třeba přiložit ruku k dílu. Obrátíte-li se dovnitř, zamýšlení se nad životem vede k duchovnímu poznání, jenž vás posouvá blíže k sobě. Je-li vaše pozornost zaměřena ven, buďte si vědomi svých cílů, ať nepodlehnete kouzlu okamžiku či nějakého člověka a nenecháte se strhnout k činům, které míří k naplnění cizích ambic.