Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 15. 3. 2021 do 21. 3. 2021

BERAN

Oscilujete mezi aktivitou a pasivitou. Nedokážete se zastavit a spočinout v klidu. Nebo jste naopak ochromeni nečinností a nenacházíte uvolnění. Toužíte-li zažívat klid, je čas otevřít se léčivému procesu. Podělte se o to, před čím utíkáte, s někým, kdo je připraven vám naslouchat. Někdy v člověku zůstává negativní pocit, který jej zahlcuje tím více, čím hlouběji jej zatlačuje. Když otevřete skříň s kostlivcem a vpustíte světlo poznání, často zjistíte, že to, čeho jste se báli, už tam není, nebo to není tak černé, jak jste se původně obávali. Nechcete-li řešit kostlivce, vyrazte za sportem. Pohyb na čerstvém vzduchu vám pomůže vybít přebytečnou energii, jejíž potlačení by jinak mohlo vést k hádavosti, agresi či vzteku.

BÝK

V pracovní oblasti a ve spojení s autoritou a řádem zažíváte setkání s mocí. Tím, že se cítíte při síle, jste schopni vyrovnat se i s případnou náročnou situací. Pokud se dostanete do konfliktu s někým, kdo má moc, učíte se nenechat sebou manipulovat. Moc je o přijetí cizí vůle a zároveň o hranicích. Každý člověk má svou vůli, někdo silnější, někdo slabší. Je jen na naší vnitřní síle, zda je dost pevná, aby této vůli odolala. Přitom každým setkáním s mocí naše vůle sílí. Jakmile je dost silná, záleží jen na nás, jak svou moc využijeme. Zda ke tvoření, či k ničení. Zkušenost, jak se cítíme, když nás cizí vůle ovládne, nás má vést k tomu, abychom ji vůči druhým nezneužili. Je-li naše konání vedeno láskou a nikoliv strachem, pak umožníme druhým rozhodnout se podle jejich vlastní vůle, aniž dovolíme, aby ovládla nás samé.

BLÍŽENCI

Vnímáte podráždění, případně k sobě podrážděné lidi přitahujete. Zvýšená nedůtklivost vyvolává konfliktní situace. Myslete na to, že máte tendenci hledat problémy i tam, kde žádnou nejsou. Nastartovat vás může sebemenší maličkost. Není pro vás snadné získat nadhled. Identifikujete-li se se svými názory, pak za ně bojujete, jako kdyby šlo o váš život. Potlačíte-li v sobě agresi, obrátí se proti vám. Dejte si pozor na manipulaci s ostrými předměty a ohněm. Víte-li, co chcete a kam směřujete, je vhodná doba využít svou energickou mluvu k obhajobě svých názorů a k nastavení mezí u těch, kteří je systematicky překračují. Dařit se vám bude v pracovních a praktických záležitostech podporujících dobro celku. Zde vám nebude chybět vytrvalost a ochota přiložit ruku k dílu, i bez vidiny dosaženého cíle či odměny.

RAK

Ve spojení s prací, autoritou, řádem a pravidly se můžete cítit bezmocní. Ujasňujete si, co si necháte líbit a co už ne. Jakmile se rozhodnete, měli byste být schopni ustát si svou volbu a její možné důsledky. Pokud vás ovládne strach, ovlivní vaši volbu. Uvědomte si, že není nikdo jiný než tento strach, kdo má nad vámi vládu. Chcete-li zažít pocit svobody, pak přijměte, že se může stát cokoliv, a konejte podle své volby. Nedovolte obavám, aby vás strhly z vaší cesty. Uvolnění od tíživé situace naleznete ve spojení s přírodou, v duchovních aktivitách, v umění a ve vykonávání činností přinášejících úlevu a pomoc potřebným.

LEV

Radost nacházíte v pohybu a poznávání nových věcí. Je vhodný čas ke studiu, k výletům do okolí či ke sportovním aktivitám. Nečinnost podporuje lenost a od ní je jen krůček k letargii. Lev odpočinkem čerpá síly, aby se mohl chytit hravého tvoření, kdykoliv se v něm probudí inspirace. Zkuste vládnout svému tělu a postavit jej do latě, kdykoliv jej uslyšíte říkat, že se mu nechce uskutečnit váš nápad. Uvidíte, jak rychle se vám vrátí energie. Tím, že chybí vnější stimuly, za nimiž byste se hnali, je čas na to, aby přišly ty pravé podněty z vašeho nitra. Velmi pravděpodobně tím objevíte něco, co vás opravdu baví a co může tvořit základ vaší budoucí existence.

PANNA

Můžete mít problém odlišit pravdu od lži. Jste-li ryze prakticky zaměření, nyní vaši mysl ovládnou nejasné pocity a hůře určujete, co je pro vás dobré a co špatné. Necháte se snadněji ovlivnit cizími emocemi, lžemi a iluzorními představami. Rozum stojí proti intuici a vy se budete muset pro jedno z toho rozhodnout. Věci se vám mohou zdát nelogické, ztrácíte pocit smyslu či selže orientační smysl. V pozitivním vyjádření poroste vnímavost a citlivost, která vás povede k soucitu, pomoci druhým lidem a k charitativní činnosti či k práci ve prospěch společnosti. Toužíte-li po ideálu dokonalosti, současný stav věcí ve vás může probudit znechucení či touhu uniknout tíze tohoto světa.

VÁHY

Přitahuje vás to ke kolektivním aktivitám, k sociálním činnostem a k práci vedoucí k naplnění vašich snů a vizí. Jste ochotni pro to udělat maximum. Nechybí vám vytrvalost a soustředění. Vaše pečlivost přináší ovoce. Vaše aktivity se točí kolem učení, poznávání nových věcí, sdílení a pohybu. V pracovní oblasti, skrze pracovní vztahy a vztah k autoritám se můžete cítit ovládáni a zažívat bezmoc. Případně potkáte někoho charismatického, kdo vám ukáže, kde je a kde není vaše místo. Pomůže vám to lépe si uspořádat svůj život. Má-li umění důležité místo ve vašem životě, pak se nechte pohltit tvorbou. Využijte inspiraci, cit pro krásu a harmonii.

ŠTÍR

Dokážete si v současné situaci najít svou cestu a plynete s jejím proudem. Snadno přijímáte to, co přichází, pokud vás neznejistí náhlé změny ve spojení s tělem či vaším výdělkem. Ve vztazích zažíváte nesobeckou lásku, vše silně prožíváte a v žádném případě se nechcete nudit. Nezaměňujte užívání si života s nezřízeným požitkářstvím. Zesílená citlivost a vnímavost vůči světu nachází vyjádření v umělecké tvořivosti, v péči o ducha a ve spojení s přírodou či pomocí druhým. Zastavit vás mohou pouze záležitosti spojené s vaší prací nebo řádem a pravidly apelujícími na kolektivní zodpovědnost.

STŘELEC

Daří se vám v pracovní oblasti a všude tam, kde chcete svým výkonem dokázat svou cenu a důležitost pro celek, za jehož součást se považujete. Zaměřujete-li se na praktickou stránku života a na užitečné aktivity, dodává vám to uzemnění a vnitřní klid. Díky tomu zvládáte i složité situace. V iluzorním světě mysli se setkáváte s názory a pohledy na věc, které jsou v rozporu s tím, v co věříte. Berete-li svou pravdu příliš vážně, pak vstupujete do konfliktů, fanaticky se obhajujete, nebo z výšin svého pocitu neomylnosti odsoudíte druhou stranu. Vaši pravdu poznáváte a potvrzujete tím, jak žijete. Vše ostatní je jen teorie, podpořená představou o tom, jak by to mělo být. Zvažte, zda opravdu stojí za to kvůli tomu vyvolávat konflikt a nepřátelství.

KOZOROH

Cítíte se v sedle svého života. Máte sílu, která vám dává chuť jít do všeho naplno. Mocenské střety a pocity bezmoci ukazují, kde svou vůlí příliš tlačíte nebo kde se ještě necháváte ovládat. Pozorujte, jak pocit síly nedovolí vstoupit malomyslnosti, a tak se snadněji vyrovnáváte s životními okolnostmi, kterým čelíte. Uvědomte si, jaký je rozdíl, když se cítíte slabí. Ovládne vás nejistota a strach a potřeba mít vše pod kontrolou vás nutí zneužít svou moc k udržení toho, o co se obáváte. Od úterý ve vztazích vládnou silnější emocionální prožitky, které vás vedou ke zvážení, zda jdete správnou cestou. Chcete si užívat života a to vám nedovolí dělat věci jen napůl a příliš se chránit. Je to doba, kdy tvořivost a láska proměňuje váš život.

VODNÁŘ

Péče o praktické záležitosti vás udržuje v klidu vaší přítomnosti. Díky tomu nemáte čas přemýšlet a rozjíždět různé teorie podněcující nespokojenost a revoltu. Pracovní povinnosti vykonáváte s vytrvalostí a pečlivou přesností. Není čas velkých skoků. Malé krůčky vytváří základy pro budoucí změny ve vašem životě, i když to možná zatím nevidíte. Možnosti přicházejí skrze oblast moderních technologií, díky rozvíjení společné solidarity a projektům podporujícím sociální spravedlnost. Důležité je pro vás sdílení informací s přáteli a učení se novým věcem. Nikdy nevíte, která informace se stane odrazovým můstkem pro váš další krok.

RYBY

Ve vašem životě buď vládne klid, vycházející z vděčnosti a soucitu, nebo se nacházíte ve víru pocitů a emocí vyvolávajících dojem, že jste ztraceni bez možnosti uvidět směr a východisko. Toužíte po dokonalosti, kráse a harmonii. Nejlépe ji prožijete v přírodě či skrze uměleckou tvorbu. Ryby zastupují duši, jsou v protikladu k Panně zastupující tělo. Ony protiklady tvoří jednotu. Není-li obojí v rovnováze, přichází nemoc fyzická nebo psychická. Věnujte péči sobě i druhým tam, kde je to třeba, mějte však na paměti, že skutečná dokonalost se nedá pojmout myslí, jen prožitkem. Přírodu přijímáme takovou, jaká je, proto v ní cítíme mír a klid, i když oči vidí pokřivené stromy a jdeme zablácenou, kořeny zbrázděnou cestou.