Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 15. 11. 2021 do 21. 11. 2021

BERAN

Začátkem týdne dojde k zpochybnění vašich stávajících hodnot, vztahů nebo očekávání. V důsledku nadměrné vztahovačnosti vypuknou konflikty s kolegy či přáteli a vyústí v dočasné odcizení. Nové vztahy a kontakty vás dovedou k pokrokovým trendům a postupům. Zkuste jejich potenciálu využít v pracovním životě nebo v úsilí, jež věnujete k naplnění svého potenciálu. Náhlé události spojené s omezeními či ukončením určitých vztahů vám zdánlivě přinesou příležitost k růstu a osvobození. Očekávání však budou větší než samotná realizace. Před jednáním si raději pečlivě prostudujte dohodu, kterou uzavíráte, protože můžete být snadno oklamáni.

BÝK

Cítíte se pod tlakem. Náhlé rušivé vlivy či události vás donutí změnit směr, kterým jdete. Chybí vám trpělivost. Není pro vás snadné ukočírovat vlastní emoce. Využijte tyto rebelské síly k oproštění se od zbytečných zábran a omezení. Budete jednat svobodněji. Ve spojení s tématem moci a konečnosti se dostanete do střetu s názory druhých. Tendence kritizovat a soudit odlišné postoje a přesvědčení vyvolají nepřátelství. Vytvořte si odstup, neberte se tak vážně. Díky nově vzniklým vztahům, hodnotám podporujícím svobodu a nezávislost, netradičním setkáním či moderním technologiím se nakonec s překážkami lépe vypořádáte.

BLÍŽENCI

Na poli přátelství, spolupráce a zodpovědnosti řešíte téma autority. Jste vedeni k zodpovědnému konání. Cítíte-li se omezováni, pocit ohrožení a frustrace vás nabádá k nepromyšleným činům. Od úterý očekávejte nepříjemné zprávy, které rozboří váš pocit neomylnosti, případně vám naruší plány do budoucna. V komunikaci si vykládáte věci jinak, než opravdu jsou. Sklon k iluzím a nepraktičnosti ztíží vaše fungování. Máte tendenci slibovat více, než jste schopni splnit, a následně čelíte pocitům selhání. Přetočte svou tvořivou představivost do oblasti umění. Je-li vaší přirozeností soucítit s lidmi kolem vás, vaše aktivity budou vedeny touhou pomoci a být užiteční.

RAK

Vaše vnímavost vůči světu a potřebám okolí ve vás probouzejí soucit a ochotu pomáhat. Přiložíte ruku k dílu, klidně jen za slova díků. Jsou-li vaše ideály neslučitelné s realitou, můžete mít tendenci stahovat se do svého světa. Hledáte únik ve spiritualitě, přírodě nebo v moci podpůrných prostředků. Pokud vás vaše ideály dostávají do rozporu s životem a probouzejí ve vás nechuť a odpor namísto lásky, soucitu a otevřenosti, zvažujte, zda jsou tyto představy stále platné. Dokážete-li nalézt krásu, harmonii a dokonalost v tom, co právě žijete, vyjádřete ji uměleckým způsobem. Intuice vám napoví, v jakých situacích je třeba konat, a kdy je lepší stáhnout se a neudělat nic. 

LEV

Budete si připadat jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Na jedné straně chcete projevit svou nezávislost, na té druhé jste nuceni řádem, autoritou či potřebou finančního zajištění dělat to, co vás o svobodu zdánlivě připravuje. Vaše nervy jsou v tenzi, snadno vzplanete. Mohou to pak ale odnést nejbližší lidé. Rozkol je na spadnutí. Dokážete-li využít nepříjemné napětí konstruktivně, pak je čas udělat v životě takové změny, které učiní váš život svobodnějším. Vaše mysl jede na plné obrátky. Připravte se na nemilé zprávy, problémy spojené s cestováním, kritiku i ostrou výměnu názorů.

PANNA

Ze současné situace těžíte. V oblasti výdělků se daří moderním technologiím, technickým a alternativním směrům, dost možná vás ale posouvají kupředu nová setkání a pokrokoví přátelé. Hektika posledních dní, zvraty a konflikty vás mohou natolik obtěžovat, že se ukryjete do světa představ, zmizíte do přírody nebo se ponoříte do umělecké tvorby. Jste-li spíše pragmatičtí, budete hledat svěží řešení a zaměříte se na pomoc těm, kteří to potřebují. Vaše mysl má tendenci jít do příčiny problémů, zajímá vás průzkum, výzkum a odkrývání utajovaných skutečností. Ale pozor, přílišná podezíravost může přerůst ve stihomam.  

VÁHY

Začátkem týdne se budete cítit zraňováni. Neúspěchy ve vztazích zpochybní vaši sebehodnotu. Nesnažte se v touze po přijetí obhajovat své jednání, kýžený efekt by vám to nepřineslo. Od středy se ale naštěstí vše zklidní. Všimněte si, že je to tím, že už nevidíte za každou reakcí druhého člověka odmítnutí či útok na vaši osobu. Od středy převládne harmonie, ta vytvoří rovnováhu mezi přijímáním a dáváním. Snadno se s partnery či kolegy v práci domluvíte, abyste našli společnou cestu. Budete mít chuť bavit se nebo se vrhnete do aktivního zkrášlování okolí. Nezapomínejte přitom ale na své povinnosti a pocit zodpovědnosti vůči celku, do nějž patříte.

ŠTÍR

Děje se tolik věcí najednou, že už nevíte, čí jste. Netušíte, na co se zaměřit, nevidíte cestu vpřed. Začátkem týdne vás pohltí horlivé debaty, v kterých máte nutkání dokazovat svoji pravdu. Díky nabroušeným přesvědčovacím schopnostem prosadíte to, co potřebujete. Vlivem nových informací se cítíte pod tlakem, jobovky vás snadno vykolejí. Náhlé události, vztahové roztržky, přerušení kontaktů či uzavření komunikačních cest přeskládají vaši realitu. Od středy si dávejte pozor na to, co slibujete, a buďte obezřetní při podpisu jakýchkoliv dohod. Pečlivě si vždy prostudujte podmínky spolupráce nebo poskytnuté služby. Jediná chyba by vás mohla stát nemalé peníze.

STŘELEC

Máte pocit, že nic z toho, co se kolem děje, se vás netýká. Proplouváte životem s lehkostí. Nechcete se nechat omezovat, a tak snadno přetáhnete strunu. Od středy si dejte pozor na nedůslednost, která by se vám, zejména v obchodních jednáních a důležitých situacích, nemusela vůbec vyplatit. Slibovat byste měli jen to, co jste schopni a ochotni splnit. Optimismus, na jehož vlně se nyní vezete, vás může zaslepit natolik, že přehlédnete i to, co je zřejmé. To vám následně nedovolí splnit, co jste slíbili. Podaří-li se vám eliminovat touhu získat něco na úkor druhých, nakonec skutečně proplujete klidnými vodami vstříc svým cílům.

KOZOROH

Na začátku týdne budou pod vlivem cizího jednání zpochybněny vaše hodnoty nebo očekávání, což ovlivní vaše vztahy a spolupráci. Výsledkem může být dokonce dočasné odcizení. Nenechte se vyvést z konceptu. Jste naladěni na smířlivou notu, hledáte cestu, aby byly naplněny jak potřeby vaše, tak i partnerovy. Nová přátelství a nové hodnoty vnesou do vašeho života čerstvý vítr. Cítíte sílu, hledáte, co změnit, aby byl život lepší, máte chuť realizovat nejčerstvější plány. Koncem týdne bude váš pokus o změnu názorů jiných lidí úspěšný. Vaše přesvědčovací schopnosti budou vytříbené. Nepůjdete totiž jen po povrchu, budete ochotni jít do hloubky. Láká vás aktivita, při které si rozšíříte obzory. Zatoužíte provést na dané téma výzkum, průzkum nebo navštívíte psychologa či astrologa.

VODNÁŘ

Silné napětí přináší pocit omezení a strach z nejistoty. Cítíte, že se dusíte. Domnělá či skutečná ohrožení toho, na čem stavíte vlastní jistoty, ve vás probouzí potřebu bojovat. Protestujete proti autoritě. Jenomže jste při tom vnímáni jako tikající bomba, druzí vás ve vašich snahách chtějí zastavit. Uvědomte si, že máte volbu a jste nuceni nést její důsledky. Není čas chtít mít všechno, je třeba si vybrat a posléze s klidem přijmout daná omezení. Budete-li však v pocitu neomylnosti a neporazitelnosti nastavené meze překračovat, čekejte že vás důsledky doběhnou. A pokud nakonec přijmete „výchovný pohlavek“, vše se rychle uklidní.

RYBY

Plynete v klidu a v harmonii s tím, co se kolem děje. Vaše vnímavost vůči druhým lidem vás vede k poskytnutí pomoci těm, kteří to potřebují. Motivem vašich činů není zisk, ale pocit sounáležitosti. Touha po dokonalém světě vám nedovoluje přijmout skutečnost takovou, jaká je. To ve vás probouzí pocit bezmoci a lítost. Máte tendenci stáhnout se do svých snů, uniknout do přírody, věnovat se vlastnímu nitru a vyčkávat, až bouře přejde. Praktická stránka života vás neláká. Od pátku ještě zesílí vaše citlivost. Dopřejte si klid a odpočinek. Možná začnete měnit své cíle. Jestli ale budou postaveny na zisku znamenajícím ztrátu pro druhé, ani je nezkoušejte prosadit.