Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 14. 12. 2020 do 20. 12. 2020

BERAN

Máte odvážné a originální nápady, kterými dokážete upevnit to, čím se zabýváte. Dělá vám dobře samostatná práce, která vám dodává pocit nezávislosti a pomáhá ujasnit si to, kdo jste. Pociťujete-li velký příval energie, pečlivě zvažte, kam ji nasměrujete. Pozorujte, zda vás k aktivitě podněcují překážky nebo vnitřní motor radosti z tvoření. Nevyčerpáte-li se dokazováním své moci a kontrolou všeho kolem, v druhé polovině týdne dojde k uvolnění sevření a vaše cesta se sama otevře. Přijde pocit svobody. To, co vás drželo v minulosti, se bude pouštět. Tradice začne uvolňovat místo novému. Uvidíte nové možnosti ve spojení s netradičními směry. Můžete si uvědomit důležitost spolupráce vycházející ze vzájemné provázanosti. Pomoci vám může astrologie, alternativa, komunitní či vizionářské aktivity.

BÝK

Odcházejí-li hodnoty, na něž jste zvyklí, a jste vedeni j vytváření nových. Je to koloběh, který podněcuje tvorbu. Hromaděním zpomalujete oběh. Aby mohlo něco nového přicházet, je třeba na druhé straně vydávat. Od poloviny týdne se naopak můžete s příslibem zářné budoucnosti vydat příliš. Pokud se nenecháte ovládnout strachem z nedostatku, nepoměr se brzy vyrovná. Jestliže vás zachvátí obavy, budete mít tendenci omezovat sebe či druhé a strach z chudoby zadře kolo hojnosti. Stačí být obezřetní a utrácet s rozvahou. Pozorujte, jak moc pocit vlastní ceny souvisí s tím, co máte a co si můžete dovolit pořídit či vydat. Dokážete-li to oddělit, velmi se vám uleví.

BLÍŽENCI

Začátek týdne je poznamenán zmatky a omyly. Neustále se ujišťujte, zda jste dobře porozuměli tomu, co vám bylo nabídnuto. Dávejte si pozor na své věci. Cítíte silnou potřebu nových duševních podnětů. Máte tendenci více hovořit o sobě, ale také vše snadno vztáhnete na vlastní osobu. Zkuste se na to podívat více s nadhledem, nenechte se vtáhnout do boje o svou pravdu. Čím více jste ztotožněni se svým vlastním pohledem, tím hůř vnímáte souvislosti, které by vám ukázaly, že existuje širší kontext dějů. Jestliže se vydáte směrem, který se vám jeví jako dobrý, aniž se otevřete argumentům zvenčí, budete mít sice hodně energie na realizaci, ale velmi rychle narazíte na omezení, které jste nedomysleli. Neznáte-li své meze, druhá polovina týdne přinese přehánění, mrhání zdroji, případně touhou vydat se mnoha směry najednou ze strachu, aby vám něco neuteklo.

RAK

Bohatství, které nyní načerpáváte, je vnitřní a souvisí s hlubokými změnami ve vnímání hodnot a toho, co je ve skutečnosti pro vás důležité. Ruku v ruce s tímto přerodem se učíte pouštět to, co vám neslouží, a přijímat to, co do vašeho života přichází. Koncem týdne dojde k velkému uvolnění přechodem restriktivního Saturnu do svobodného Vodnáře. Ještě však buďte opatrní v prosazování vlastní vůle. Kroťte svou netrpělivost. Neodhadli byste dobře své možnosti. Jednání na úřadech raději odložte a dejte si pozor na přehánění a porušování předpisů. Závisí-li vaše naděje a štěstí na mužích a jejich rozhodnutí, nyní nečekejte podporu. Klíčové je pro vás vidět smysl v tom, co děláte, jinak se do toho vůbec nepouštějte. Pozorujte, zda dokážete vnímat své schopnosti realisticky a jak moc můžete důvěřovat svému odhadu.

LEV

Výborně vám fungují aktivity ve spojení s komunikací, sdílením a učením. Máte jasno v tom, co chcete, a dokážete to vykomunikovat a prosadit. Jste plni energie a elánu dělat to, co vnímáte jako své poslání. Nemáte-li pocit, že jste své poslání našli, podívejte se na životní hodnoty, které vyznáváte. Možná je čas k jejich přehodnocení. To, co k vám nyní patří, u vás v tuto chvíli je, a to bez jakéhokoliv úsilí a snahy to získat či udržet. Z každé situace, kterou zažíváte, si můžete něco odnést. Jde o proces, kterým se učíte poznávat a přijímat důsledky svých voleb. Vaše životní zkušenosti jsou základním stavebním kamenem na vaší cestě nalezení toho, kdo jste a kam patříte.

PANNA

Začátkem týdne si dejte pozor na chybné interpretace toho, co se děje. Mohli byste se mýlit v úsudku s nedozírnými následky. Vaše komunikace vázne a dostáváte se do rozporu s těmi, kteří zastávají odlišné ideály. Jste-li ochotni vidět jen svou vlastní pravdu, pak se jen těžko vyhnete konfliktům. Dokážete-li se na věc podívat z výšky a namísto ovlivňování svým směrem začnete naslouchat, máte velkou šanci dobrat se vhodného řešení. Díky dobré duševní stabilitě se snadno vyrovnáváte s těžkostmi, které stojí před vámi. Vlivem optimismu a velkorysejšího pohledu na lidi je zmírněna vaše pověstná kritičnost. Hovoříte jemněji a s taktem a tak si snadněji dokážete naklonit lidi na svou stranu.

VÁHY

Věříte-li tomu, co vytváříte, jde vše hladce. Je-li ve vás přirozený proces tvoření blokován, pak se to projevuje častými konflikty s opačným pohlavím. Pociťujete-li v této době frustraci, nebo se cítíte nenaplnění, zkuste se podívat na své koníčky z dětství a oprášit je. Případně se zamyslete nad tím, co vám brání být uvolnění a tvůrčí. Mohou vás v životě směřovat ideály, které ve skutečnosti nejsou vaše. Bývají převzaté od rodičů, nebo jen kopírují všeobecně uznávanou představu krásy, úspěchu a štěstí. Ve druhé polovině týdne poroste chuť bavit se a nakupovat. Využijte výhodné slevy. Koncem týdne využijte nabytou duševní stabilitu a vyrovnanost k realistickému pohledu na sebe a svůj život. Věnujte čas vytváření pořádku v sobě, ve vztazích, doma či v pracovních procesech.

ŠTÍR

Máte chuť trávit čas ve společnosti a bavit se, případně vyrážíte na nákupy. Nechybí vám sebedůvěra a optimismus. Zároveň jste si vědomi svých povinností a nebojíte se přiložit ruku k dílu při úklidu či jiných očistných procesech. Díky vnitřní vyrovnanosti se snadno vypořádáte s událostmi, které se na vás řítí. Jste-li spíš introverti, věnujete se urovnávání záležitostí sami v sobě. Jde o vnitřní úklid. Také pozorováním toho, jak jednáte s lidmi, se můžete mnohému naučit o vztahu sami k sobě. Ve druhé polovině týdne na vás padne určitá zodpovědnost vycházející z potřeby konat ve prospěch přátel, určité skupiny či pracovního kolektivu. Zkuste to vnímat jako součást solidarity s celkem. Přijmete-li tato omezení za vlastní, nakonec si to můžete i pěkně užít. Budete-li to vnímat z pozice ega, probudí to ve vás odpor k omezování a touhu osvobodit se za každou cenu.

STŘELEC

Začátek týdne může probíhat ve znamení nejistoty, chaosu či únavy způsobené zklamáním z nenaplnění vašich představ a ideálů. Případně se můžete cítit ztraceni vlivem následování mylných cílů a chybného vedení. Je-li tomu tak, pak zvažte platnost toho, co následujete. Do středy ještě čekejte zmatek v komunikaci, ve spojení s cestami či informačními médii. Jste-li na vlně vnitřního vedení, pak jste plni radosti z tvorby a snadno plníte svá předsevzetí. Nechybí vám odvaha prosadit své zájmy a hovoříte způsobem, kterým získáváte příznivce na svou stranu. Věříte, že překážky jsou tu od toho, aby se překonávaly, a tak máte pocit, že vás nic nemůže zastavit. Ve druhé polovině týdne pocítíte zodpovědnost za celek, a tak budete ochotni pracovat v jeho prospěch. Nebudete mít problém upozadit své osobní zájmy. Otevřou se tak nové příležitosti. Jen si dejte pozor na přehánění a plýtvání zdroji.

KOZOROH

Duševní stabilita posiluje schopnost sebeovládání. Pocit zodpovědnosti vám nedovolí jen tak lenošit. Začátek týdne tak může být ve znamení titěrné práce, úklidu a porovnávání situace, v níž se nacházíte. Víra v sebe a ve své cíle spolu s optimismem vám umožňuje vidět příležitosti namísto překážek. Nebojíte se pouštět i to, co byste jinak pevně drželi, ze strachu, že vám nic nezbude. Ve vztazích a s přáteli se budete cítit příjemně. Pod jejich vlivem můžete měnit pohled na své hodnoty. Budete se zabývat tématy pomíjivosti, moci či sexuality. Ve druhé polovině týdne opustí Saturn po třech letech znamení Kozoroha. Dojde k uvolnění vaší životní síly. Pozorovat můžete ústup pocitů sevření a omezování vyvolaných různými strachy, zákazy a příkazy, jimž jste dosud podléhali.

VODNÁŘ

Začátek týdne věnujte pohybu či naplňování podnikatelských záměrů. Pokud tomu, co děláte, věříte, tato víra vás pomůže přenést přes propady v těžších obdobích. Děláte-li něco, v co nevěříte, pak vás mohou přepadat pocity bezmoci nebo ohrožení. Případně bojujete o zachování podmínek, ale připomíná to boj s větrnými mlýny. Ve druhé polovině týdne vstoupí planeta Saturn na následujících dva a půl roku do vašeho znamení, a tak čekejte, že budete přitaženi k prožitku zodpovědnosti za sebe či za určitý celek. Přijmete-li tuto výzvu s pocitem sounáležitosti, pak to nebudete vnímat jako omezení, ale jako poslání. Koncem týdne přijdou tendence k přehánění a touze mít všechno hned. Důvěřujte ve své síly, necháte-li se strhnout okolím, pak se zaručeně pustíte i do toho, na co nemáte.

RYBY

Cítíte-li se ztraceni v chaosu, nemáte energii a upadáte do malomyslnosti, uvědomte si, že jste díky své citlivosti podlehli vnějším vlivům indikujícím konec jedné éry. Chaos je předzvěstí změn, neboť slouží k rozložení starého a vytvoření prostoru pro nové. Stejně jako vzdouvající se břicho budoucí matky je příslibem narození dítěte, i když jej zatím ještě nevidíte. Současná situace je obdobím přerodu, i když ještě není vidět to, co přichází. Zůstává víra v nepoznané, důvěra v život. Pokud nedokážete věřit v to, co ještě nevidíte, a spoléháte se jen na hmotný svět, velmi často se cítíte bez opory. Ukotvení naleznete v pouštění se starých představ a hodnot a v otevření se možnostem, které naplňují atributy vodnářského věku. Tvoříme jeden celek a vše je provázáno se vším.