Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 13. 7. 2020 do 19. 7. 2020

BERAN

Snažíte-li se prosadit svou osobní vůli za každou cenu, druzí se budou cítit vaším konáním zraňováni. Necháte-li však skrze sebe proudit svou inspiraci a vaše konání ji bude následovat, zjistíte, že jste se stali přirozenými vůdci, kteří druhým ukazují cestu. To, co řeknete a uděláte, se stane léčivou náplastí pro druhé. Stačí, když se nebudete svým konáním a řečmi snažit něčeho konkrétního docílit. Bude-li vaším motivem boj proti protivenstvím, které kolem sebe vnímáte, vyvolá to konflikt s rodinou, případně vás to donutí zalhat, abyste nepřišli o pocit jistoty a bezpečí. To, co nepřijímáte, se stává vaším nepřítelem a dokazuje vám to svou sílu. Nyní je to téma systému. Naučte se respektovat systém a následně najdete způsob, jak jej na své cestě pozměnit, aby sloužil celku.

BÝK

Táhne vás to ke snění o tom, co by, kdyby. Podaří-li se vám vaši víru v to, že vše bude dobré, propojit s činy, budete v pracovní oblasti konat s lehkostí a samozřejmostí ve věcech, které by vám dříve strach nedovolil udělat. Pozorujte, jak vše je o nastavení mysli. Převládne-li optimismus, vidíte příležitosti i ve věcech, které tak dobře neznáte a pustíte se do nich, protože věříte, že to dobře dopadne. Pokud dlouho přešlapujete na místě a před rozhodnutím vymýšlíte tisíce možných scénářů, co by se mohlo stát, nakonec vás ovládne strach a vy nepodniknete nic. Hlavní rozdíl mezi úspěšným a neúspěšným podnikatelem je v ochotě přijmout určitou míru rizika a silná víra v úspěch, aniž si může být jistí, jak to dopadne.

BLÍŽENCI

Pokračujete v dobrodružném poznávání nových míst, lidí a vztahů. Máte-li dostatek pohybu, ať mentálního, či fyzického, jste šťastní a spokojení. Aktivita vás posiluje v chuti do života. Vaše mysl je velmi aktivní. Nyní prodáte vše, co se rozhodnete prodat jen díky plamenné řeči a přesvědčovacím schopnostem. Jediné, co by nyní mohlo drhnout, je vaše komunikace s rodinou či dětmi. Může dojít k nedorozumění nebo vzniknou konflikty kvůli zamlčení určitých faktů. Nyní je prozkoušeno vaše ego. Berete-li se příliš vážně, pustíte se do své obhajoby s vervou a možná budete litovat slov, která vypustíte z úst. Zkuste se nad to celé povznést. Dejte i druhým lidem svobodu, ať vyjádří to, co je tíží, stačí si jen uvědomit, že není vaší povinností nechat se jejich slovy ovlivnit.

RAK

Práce, nebo rodina, očekávání druhých, nebo naplňování vašich potřeb? Stojí před vámi dilema, které se budete snažit rozluštit. Nemáte-li rádi konflikty, můžete chtít před vším utéct. Pozorujte, jakou formu úniku volíte a jak se věci vyvrbí, když strčíte hlavu do písku a děláte, že tam nejste. Nedokážete-li se sami rozhodnout, čemu dát v danou chvíli přednost, pak se nedivte, že se cítíte jako mezi dvěma mlýnskými kameny. Stačí, když jedno rozhodnutí uděláte a pak si za ním budete stát, i se všemi jeho důsledky. To posouvá člověka z oběti na tvůrce. Jste-li zvyklí stěžovat si a hledat viníky, případné stížnosti na výsledek adresujte sami sobě. Dokážete-li se nad to, co se děje, povznést a přijmout to, jak to je, vše se zklidní a vy si začnete život užívat.

LEV

Máte chuť cestovat, užívat si života, zažívat nějaké to dobrodružství a hlavně mít kolem sebe lidi, které máte rádi. Otevírá se prostor pro setkávání, krátké cesty a výlety. Rozhodnete-li se něco nového naučit, vaše otevřená mysl vše snadno vstřebá. Jakékoliv léčivé aktivity vám přinesou uvolnění a větší radost ze života. To, co nyní žijete, pro vás ve světle minulých událostí není samozřejmostí, proto pocítíte vděk za to, co máte. Pýcha se mění v pokoru. Chyťte svou hravost, radost a chuť žít naplno za pačesy a buďte v tom přirození. Objevíte své vnitřní dítě, aspekt, který je zdrojem obrovské kreativity a radosti.

PANNA

Budete mít chuť udělat si pořádek ve své minulosti, nebo aspoň srovnáte své myšlenky či priority. Mohou se probouzet pocity, které ve vás dlouho dřímaly a není úplně špatné se jim podívat na zoubek. Většinou zjistíte, že jsou jen pozůstatkem starých křivd a polopravd, které jste si o sobě a o tom, co zažíváte, vytvořili. Stačí to takto přijmout, odevzdat to na oltář minulých zkušeností a vyčistit si hlavu. Třeba jen tím, že se vrhnete do práce, vyklidíte sklep, staré dokumenty, nebo si uděláte jasno ve svých plánech. Možná teď nepůjde vše tak rychle, jak byste si představovali, až budete stát na startu nové cesty, nevyleze na vás ze skříně žádný kostlivec. A proto to stojí za to.

VÁHY

Neklaďte si vysoké cíle a nechte svá očekávání spát. Zaručeně se budou dít věci jinak, než si představujete, a tak si ušetříte negativní reakci, když plány nevyjdou. To, co hladce plyne, je poznávání nových věcí, krátké cesty, obchodní aktivity, setkávání se s přáteli a výměna informací a zkušeností. Čím více toužíte po klidu a harmonii, tím spíš se dostáváte do bezvýchodných situací, které vám vnucují boj nebo pocit oběti. Smiřte se s tím, že není čas dělat zásadní rozhodnutí, protože by to šlo z bláta do louže. Pozorujte, jak se váš život neovladatelně mele ve víru událostí. Čím méně odporu budete klást, tím rychleji tento úsek přejdete. Čím méně budete bojovat, tím více sil vám zůstane, až se život přehoupne do klidnějšího období.

ŠTÍR

Uděláte-li v pracovní sféře rozhodnutí, dáte do toho všechno, aby se to uskutečnilo. Dejte si jen pozor, abyste se nesnažili hledat v nové situaci něco, co jste kdysi ztratili. Neviděli byste tak skutečnost. Vaše mylné očekávání by vám nedovolilo radovat se z toho, co vzniklo, protože by to bylo jiné, než jste chtěli. I doma máte tendenci vracet se k minulosti, a tak pokud to potřebujete, zajeďte za rodiči, zavzpomínejte na své dětství, nebo si prohlédněte fotky a poděkujte, že jste to mohli zažít. Všechny vzpomínky jsou uchovány ve vašem srdci, a tak jste o nic nepřišli. Hledáte-li pocit jistoty a bezpečí, věnujte se rodině, domácnosti, to vás spojí s kořeny a dodá vám to, co hledáte.

STŘELEC

Odvážnému štěstí přeje. Vyhledáváte dobrodružství a samostatné aktivity, v nichž byste mohli dokázat své schopnosti. Zvažujte jen, komu se je snažíte dokázat. Jestliže čekáte uznání, pak pravděpodobně budete zklamaní, nebo vás budou druzí přesvědčovat, že jste zklamali. Neodvozujte svou sebehodnotu od představ dokonalosti. Příliš vysokou laťku nezdolá jen tak někdo a váš optimismus má své meze. Zvedání laťky vás má podnítit k posouvání hranic a k vystupování z komfortní zóny navyklého chování. Nikoliv k dokazování, že jste lepší než ti, které jste někdy v minulosti vnímali jako nedostatečné. Nenechte, aby se váš pocit vlastní ceny stal nástrojem manipulace těch, jimž jste dali do rukou moc vás hodnotit.

KOZOROH

Zůstáváte-li v zajetí své touhy po důležitosti a dosahování nejvyšších vrcholů, čeká vás tvrdá práce, která vás bude stát mnoho sil. Můžete mí pocit, že si vše musíte tvrdě vydobýt. Uzavřete-li se ve své představě o tom, co všechno je potřeba udělat, s cílem naplnit očekávání, přehlédnete možnosti, které se samy nabízejí mimo vámi očekávané teritorium. Dovolíte-li situaci, aby se vyvíjela v přirozeném rytmu s pochopením, že se může stát cokoliv, zůstanete otevřeni všemu, co přichází. Zaměříte-li se pouze na jednu cestu, kudy chcete projít, zjistíte, že jste vyplýtvali drahocenný čas na čekání či bušení na špatné dveře.

VODNÁŘ

Čekají vás nové cesty, stěhování nebo jiné aktivity, které vnesou do vašeho života čerstvý vítr změn. Ačkoliv jste pokrokové znamení, ve svém nitru lpíte na určitých představách, které vám dodávají pocit jistoty a bezpečí. Tyto ideály se stávají brzdou a navozují pocit nesvobody, kdykoliv na ně narazíte. Nechcete být závislí, a tak máte odpor vůči všemu, co onu závislost vyvolává. Chcete-li se toho zbavit, tím více vás to poutá. Nesnažte se dokazovat vlastní nezávislost. V dualitě má každá mince dvě strany a čím více prosazujete jednu, tím více roste i ta druhá strana. Mohli byste si pod sebou podřezat větev, na které stojíte, abyste velmi zřetelně uviděli, jak moc jste závislí. Uděláte nejlépe, když vážná rozhodnutí necháte na později. Vyrazte na výlet, pohovořte si o tom s přáteli, nebo si okořeňte život nějakým dobrodružstvím, které vás vrátí zpět do optimistického módu.

RYBY

Využijte svou chuť pečovat a starat se o druhé, ať už je to na poli kariéry, nebo v oblasti domova. Jste vedeni k zodpovědnému konání a povrchní bezstarostnost vás neláká. Skrze to, co děláte, si uvědomujete vnitřní změnu, která se ve vás odehrává. Přeskládává se struktura, o kterou se opíráte. Zůstáváte-li spojeni se svou starou představou o světě, máte pocit, že vše mizí a zažíváte chaos a nejistotu. Je čas důvěřovat procesu změny a zaměřovat se na to, co vám to dává, namísto bědováním nad tím, co ztrácíte. V tuto chvíli nemáte prostor na přílišnou aktivitu. Otevřete se naslouchání a přijímání. Čekejte, až se věci poskládají, přijměte karty, které přijdou, a s nimi hrajte. A to bez ohlížení se zpět, bez koukání přes rameno druhým, bez potřeby všemu rozumět a vše ovládat.