Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 13. 4. do 19. 4.

BERAN

Než vyslovíte nějaký soud, několikrát se zhluboka nadechněte, jinak byste mohli říct něco, co by vás mohlo dlouho mrzet. Na povrch se mohou dostávat věci, o nichž jste nikdy nikomu neřekli, případně se zjistí, že jde o účelové pomluvy a křivá nařčení. Budete-li si to, co bylo vyřčeno, brát osobně, dostanete se do pocitu bezmoci. Ohlídejte si, abyste v obraně stejné neopláceli stejným. Využijte tyto zkušenosti k uvědomění, jak taktně je třeba komunikovat, abyste místo ubližování komunikací dokázali slovy pohladit a uklidnit ty, kteří to potřebují. Ti, kteří nejvíce zraňují, volají po vyléčení. Ti, kteří odmítají, volají po přijetí.

BÝK

Jste v jednom kole velkých změn, na nic se nedá spolehnout ani připravit. Jako kdybyste pořád běželi a byla vám přikládána větší a větší zátěž s cílem zjistit, co vydržíte. Pokud začnete v této hektické době plánovat na základě proměnných, které jsou nyní známé, vaše očekávání budou vyšší než reálný výsledek. Nyní se vyplatí pomalu vyjednávat a obhlížet terén. Nejsou-li vaše plány v souladu s konáním pro celek, dostanete se do rozporu s tím, co chcete vy, a s tím, co potřebuje společnost. Vyplatí se skromněji konat v souladu s celkem než rozjíždět velkolepé plány, které se kvůli vnějším okolnostem neuskuteční.

BLÍŽENCI

Čas přeje komunikaci, učení a sdílení. Jste taktní a umíte vycítit správný okamžik, kdy něco vyslovíte. Správně mířené slovo může předejít dlouhým diskusím a nekončícím dohadům. Vaše schopnost dávat a přijímat, ovlivňovat a naslouchat je nyní v rovnováze, a tak vám přeje štěstí ve vztazích, jak soukromých, tak obchodních. Zaměřte svou mysl na hledání nových cest, jak rozvíjet své talenty a schopnosti. Využijete-li k tomu nejnovější poznatky a objevy moderního světa s cílem tvořit něco pro celek a jeho ozdravení, položíte nyní kvalitní základ svým budoucím aktivitám.

RAK

Jste nyní náchylnější na pomluvy, odsudky, kritiku a skrytá nepřátelství. Vždy zvažujte, jaký motiv má to, co sami říkáte. Je to skutečně vysloveno s cílem pomoci či sdílet svůj vnitřní svět, nebo tím chcete ohnout skutečnost, aby bylo po vašem? Stejně tak mají tendenci používat slova druzí, tak si je neberte osobně. Slova mají takovou sílu, jakou jim přisoudíte. Než řešit neřešitelné se raději zaměřte se na činnosti, které vás naplňují, ať je to pomoc druhým, umění, nebo třeba okopávání zahrádky. Klid najdete v reálných činnostech, nikoliv v iluzorních kličkách lidské mysli.

LEV

Dařit se vám bude v aktivitách, které se zabývají komunikací, sdílením, obchodem s nápady. Jen si dejte pozor, aby to, co nabízíte, bylo opravdu tím, za co to vydáváte. Využijete-li tuto dobu pro osobní obohacení na něčem, co nemá kvalitu či očekávané schopnosti, budete nakonec stát sami proti všem. Cílem tohoto období je spojení, uvědomění si vzájemné sounáležitosti a skutečného propojení, kde konání každého jednotlivce ovlivní celek. Lví síla je královskou energií tvorby. Jako nositel této síly konáte pro dobro všeho lidu a nastolujete opatření, která pomáhají, aby bylo lépe. Tím vaše sláva bude velebena a vy uvnitř zažijete velký pocit štěstí, že jste zdrojem radosti pro druhé.

PANNA

Možná se točíte v kruhu svých povinností a obětování se pro druhé a nemáte čas na to, co máte rádi. Zvažte, proč děláte tu práci, kterou děláte. Čemu věříte tak urputně, že se to snažíte dodržovat natolik, až to umrtvuje vaši radost ze života. To, co chrání váš život, nejsou příkazy, zákazy a nařízení, ale vaše schopnost přijímat to, co přichází, a hledat v oné přítomnosti možnosti, které vás naplní radostí. U každého z nás je to něco jiného. Pro Panny je typická služba druhým a užitečnost pro celek s cílem dosáhnout dokonalosti. Jen je otázkou, co je to ta dokonalost? Strohé naplnění tabulkových předpokladů? Nebo uvědomění si dokonalosti všeho dění, které, ač v jednotlivostech chaotické, v globálu do sebe zapadající jak kolečka toho nejsložitějšího stroje.

VÁHY

Rozpohybujte své tělo a vlije se vám do žil nová energie. Otevírá se možnost vyšlápnout nové, netradiční cesty. Nenechte se ubít nařízeními, zákazy a příkazy od těch, kteří jsou silně přesvědčeni o své pravdě. Hledejte své způsoby vyjádření, mohou být následně využity jako vlajková loď pro nové fungování ve vašem životě. Když zjistíte, že to, nač jste byli dosud zvyklí, vám nevyhovuje, máte jedinečnou příležitost vyzkoušet to jinak. Jen se o tom zatím nezmiňujte před lidmi, kterým nelze důvěřovat, mohli byste se stát terčem pomluv či udání.

ŠTÍR

Zaměřte se na to, čemu věříte, za tím si jděte a nenechte se strhnout davem. Dejte si jen pozor na pocit, že jste a víte něco víc než druzí a na snahu využít situaci ve svůj osobní prospěch. Cokoliv příliš natlačíte, hodí vás to zpět. A tak můžete zažívat, že kdykoliv nastartujete a rozjedete se, motor chcípne a vy strávíte spoustu času a energie opětovným rozjezdem. Uvědomte si, že plány mohou být velkolepé, ale jejich realizace musí být velmi postupná a pozvolná, abyste to nepřehnali a udrželi plynulou jízdu i ve chvílích, kdy jedete v koloně. Chování každého jednotlivce ovlivní kvalitu průjezdu nás všech. Tak prosím trochu trpělivosti.

STŘELEC

Nechcete se nechat nikým a ničím omezit ve svých aktivitách, a tak hledáte cesty, jak prosadit své vize. Dejte si jen pozor, aby vaše konání nebylo motivováno strachem ze ztráty svobody, neboť byste vysílali do svého okolí energii boje a zažívali, že jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Uvědomíte-li si, že vaše myšlenky, slova a činy mají dopad na druhé a jejich myšlenky, slova a činy zas zpětně ovlivňují vaše možnosti, přijdete na to, že jednotlivec nemůže zvítězit. Vyhrává celek, a to tím, že se posune na vyšší úroveň, kde boj nemá své místo a jeho nízké praktiky nepadnou na úrodnou půdu. Tento posun ovlivňujete svým přístupem k sobě i lidem kolem vás.

KOZOROH

Uvědomte si, čemu věříte. Tomu totiž dáváte svou energii a to se odráží ve skutečnosti, kterou zažíváte. Pokud se cítíte svázáni a dušeni strukturou kolem vás, rozhlédněte se kolem a zkuste zvážit, jestli pro vás neexistuje jiná, alternativní cesta. Možná objevíte nový způsob využívání prostředků, které máte k dispozici, abyste si zajistili svobodu v tom, co byste rádi dělali. Možná vás to pouští jen do přijímání takové  situace, a tím si udržujete vnitřní klid a spojení s přítomností. Ruce se vám uvolní až od 13. 5. vstupem Marsu do Ryb.

VODNÁŘ

Konečně můžete mít pocit, že nestojí nic v cestě vaší svobodě. Dejte si pozor na zbrklá rozhodnutí v oblasti financí a jistot, o něž se opíráte, pokud nejste připraveni nést důsledky takového rozhodnutí. Ty mohou být jakékoliv. Přáno je komunikaci, sdílení, vztahovým záležitostem a obchodní činnosti, která je na komunikaci založená. Stejně tak fyzická aktivita a podnikání, které má za účel léčení či výměnu informací, má zelenou. Pokud se rozhodnete vzdělávat, zaměřte se na obory spojené s uzdravováním těla či ducha.

RYBY

Čeká vás práce a povinnosti. Ale pokud si uvědomíte, proč a pro koho to děláte, jistě si v tom najdete to, co vás baví. Pokud však jen naplňujete cizí představy a očekávání, následujete cizí cíle, můžete mít pocit, že jste tím vším zahlceni, zadušeni a může vzrůstat vnitřní odpor. Přijměte tento čas jako možnost uvidět to, na čem stavíte své jistoty, a zpochybnit vše, co brání rozvinutí vašeho potenciálu. Podaří-li se vám přestat se trápit tím, co nemůžete změnit, a přijmete život jako pole prožitků, které vás obohacují, tak místo frustrace z toho, co špatného se děje, zažijete vděk za to, co dostáváte. Přijetím přítomnosti se usadíte ve svém středu a z klidu tohoto místa uvidíte, co je vždy v danou chvíli třeba vykonat.