Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 13. 12. 2021 do 19. 12. 2021

BERAN

Sršíte optimismem. Zažíváte pohodu, klid a soulad ve vztazích. Věnujete se diskusím o filozofických otázkách, probíráte téma víry a možná vyrazíte na cestu za poznáním skrze studium nebo návštěvu cizích krajin. Vaši přátelé a známí se stanou nositeli dobrých zpráv a skvělých příležitostí. Daří se vám v kolektivní činnosti, ve sportovních aktivitách i sociálních projektech. Investice do moderních technologií či zájem o alternativní směry a netradiční přístupy ponesou své ovoce. Stále však zůstávejte obezřetní při překračování svých možností a vyhýbejte se pocitům neomylnosti a nedotknutelnosti.

BÝK

Je výborný čas na komunikaci s vnějším světem, na důležitá jednání či na reklamní činnost. Nejste-li spokojeni s tím, čeho jste dosud dosáhli, naplánujte změnu k lepšímu. Promluvte si o své práci, vašem dalším vzdělávání. Objevíte při tom cestu, jak naplnit svůj potenciál. Od pátku budete vtaženi do vzrušujících rozhovorů. Láká vás vše jiné, netradiční. Otevřete-li se vůči všemu novému, vytěžíte z toho pro svoji budoucnost. Zároveň k vám budou přicházet neotřelé nápady a řešení stávající situace. Ve vztahových záležitostech přetrvá potřeba hloubky a intenzity. Prožitky spojené s mocí i bezmocí ve vztahu k tomu, na čem lpíte, vám nedovolí zůstat neutrální. 

BLÍŽENCI

Rozdílnosti v názorech, ve víře a otázkách výchovy vyvolají konflikty. Můžete bojovat o udržení svého postavení. Zkuste se na věci podívat nezávislýma očima. Možná celou dobu bojujete za nesmysly a podružné záležitosti. Právě nyní, více než kdy jindy, potřebujete získat nadhled. Rozšíříte si tím poznání toho, co jste schopni zvládnout. Do pátku vás nedostatek energie nutí více odpočívat. Snadno přijdete o motivaci. Stahujete se do ústraní. Ale pozor, pokud se ve snaze vyhnout přímému střetu uchýlíte k zákulisním taktikám, všechno se provalí a vygraduje.

RAK

Jste vedeni k pragmatickým úvahám točících se kolem pravidel, řádu, kariéry i dalšího směrování. Snažte se nezkoumat detaily, jinak by vám mohly proklouznout skrz prsty důležitější věci. Otázka týkající se moci a naplnění tužeb projde zkouškou vašeho přístupu. Nejistota ve vás probudí strach ze ztráty. Koncem týdne vás nové, vzrušující informace nebo setkání s inspirativními lidmi vytrhnou z letargie všedních dní. Pocítíte chuť poznávat neprozkoumané, přijdou zajímavé nápady, technická i alternativní vylepšení vaší současné situace. Možná dokonce zahájíte studium v oblasti vědy, matematiky, techniky nebo astrologie.

LEV

Zabýváte se vlastní pravdou a ujišťujete se, že jste v právu. Pokud se ale takto prosazujete, můžete na okolí působit až fanaticky. Přitahují vás aktivity, které rozšiřují vaše obzory. Máte odvahu a chuť vykročit z komfortní zóny a dělat vše, co jste dosud nedělali. Od úterý zavládne větší pohoda a klid. Necháte se snadno ukolébat k nečinnosti a lenošení, ovšem jen do té doby, než se před vámi objeví zajímavá myšlenka, pro niž se nadchnete. V oblasti práce pro společnost, kolektivní spolupráce či technických směrů vám přeje štěstí. Přijdou příležitosti, které vás obohatí — ať už finančně, nebo poznáním.  

PANNA

Věnujete pozornost určité struktuře, řádu, pravidlům i kariéře. Studium, do nějž se pustíte, odráží potřeby vašeho pracovního místa a povede k posunu v kariérním žebříčku. Dejte si ale pozor na jedno — během přehodnocování dosavadního postupu a plánování následných kroků nelpěte na detailech. Přílišné papírování vás může snadno odvést od koncepční práce. Chybí-li vám energie k tomu, abyste zvládali vše, co je ještě před vámi, znamená to, že málo odpočíváte. Dopřejte si víc času pro sebe a neslibujte nic, o čem nejste plně přesvědčeni, že zvládnete. Ať nejste za nespolehlivé. Vaši víru a dobré úmysly zpochybní nedostatky, které se dostanou na povrch. Hlavně se však ve snaze vyhnout konfrontaci neuchylte k nečestnostem, přišlo by se na to. Vždycky.

VÁHY

Zůstáváte-li na místě, doléhá na vás nervozita. Je pro vás důležité vykročit a vstřebávat nové informace. Máte bystrou mysl a výborné soustředění. Vydavatelská činnost, cestování nebo posouvání hranic, poznání — to jsou aktivity, v nichž vás váš pověstný optimismus, odvaha ani štěstí neopustí. Souhrou různých okolností a zdánlivě příjemných náhod dosáhnete toho, čeho chcete. Veškeré změny ve vašem životě spojené s přáteli, s prací pro kolektiv, s komunální politikou nebo moderními technologiemi proběhnou hladce, pocitem ztráty trpět nebudete. Jestliže vás ale ovládne lenost a vy zůstanete doma, příležitosti k růstu, poznání a prožitku hojnosti kolem vás přejdou, aniž byste to vůbec zaznamenali.  

ŠTÍR

Touha po změně je ve vašem případě brzděna omezeními, jako jsou autority či lpění na tradičním přístupu. Na poli pracovních vztahů a vazeb založených na zodpovědnosti se střetnete s tématem moci a bezmoci. Strach ze ztráty, závist nebo žárlivost na úspěch druhých vaše jednání výrazně ovlivní. Pevně se držte logiky a selského rozumu. To vám pomůže zklidnit stres, který pociťujete. Strhnou-li vás emoce, pak pozorujte, k jakým prožitkům budete nasměrováni. Odkryjete při tom určité aspekty vás samých, které by bylo dobré na cestě k opravdovosti a celistvosti, uvidět a přijmout.   

STŘELEC

Směrujete svou vůli k naplnění osobních ideálů. Jdete jen za tím, čemu skutečně věříte. Zaměřujete se na to, co vám situace dává, namísto toho, o co vás připravuje. Takový přístup vám pomáhá zmírnit dopady škarohlídských výhledů do budoucna. Od úterý ještě víc posílí pocit lehkosti bytí. Je jen na vás, jak to využijete. Můžete odpočívat, slavnostně zahájit nicnedělání. Anebo se vrhnete do studia toho, co vás zajímá, vyrazte poznávat cizí kraje, zvyky a čerpejte nové pohledy na život. Otevřenost vůči tomu, co je odlišné, vám pomáhá vidět vše v širších souvislostech. Vědomě (či podvědomě) porozumíte celkovému obrazu a vaše jednání bude smysluplnější.

KOZOROH

Komunikace a myšlenky se točí kolem pracovních záležitostí, budování určitého řádu, pravidel a vazeb. Do úterý převáží nadhled, který vám dává možnost vidět širší souvislosti. Cokoliv si naplánujete, získá požadovaný efekt. Pakliže se míháte spíše v pocitech než v mysli, pak vás snadno ovládne vášeň, touha po moci a kontrole. Je-li vám znemožněno získat to, co jste si předsevzali, vaše reakce může být silně emocionální. Od pátku se připravte na neobvyklá setkání, nápady a informace, které ukážou situaci z nového úhlu pohledu. Zaměříte se na čerstvé trendy, pokrok ve vědě, technice a moderních technologiích a dost možná využijete ve svém životě alternativní přístupy či astrologii. 

VODNÁŘ

Uvědomujete si propojenost s lidmi kolem vás. Nadhled, vstřícnost, optimismus a otevřenost vůči odlišnostem vám pomáhá při navazování kontaktů i spolupráce. Ovšem v kontaktu s muži či ve spojení s aktivitami prosazujícími životní filozofii dojde k porušení dohod. Můžete očekávat nepříjemné zprávy, přehánět, sklízet následky svých nesplnitelných slibů. Od úterý ale do vašeho života začnou vstupovat milé náhody a díky přátelům či dobrým kontaktům přijdou příležitosti, které, pokud je neodmítnete, budou zdrojem růstu a hojnosti. Nevyužijete-li je, pak vás čekají poklidné a pohodové dny naplněné odpočinkem a harmonií.

RYBY

Zoufale postrádáte energii a odvahu překonávat překážky. Visí nad vámi nedosažitelné cíle a nechcete vypadat jako podvodník, proto hledáte cestu, jak se z nich kulantně vykroutit. Takové jednání ale přináší zcela opačný efekt — vše, co se snažíte skrýt, vyjde na světlo se vší parádou. Psychicky se můžete cítit ubití a bezmocní. Někdo, komu jste dosud důvěřovali, vás zklame nebo odejde bez rozloučení. Propast mezi vašimi ideály a realitou může být v těchto dnech tak velká, že bude těžké vše ustát bez pocitů oběti, lítosti a odporu. Útěchu najdete v umění, romantice, v přírodě, meditaci. Zkuste se ale zároveň ponořit do praktických záležitostí, řešit věci selským rozumem. Své pocity zapojte v umění nebo snění, o svém životě je ale raději rozhodovat nenechávejte — vaše vnímání teď spíše zamlžují. Od soboty se vše zase zklidní.