Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 12. 10. 2020 do 18. 10. 2020

BERAN

Moc a autorita jsou témata, která vás nenechají klidnými. Pozorujte, jak jednáte se světem, když získáte moc nebo se cítíte ovládáni. Jak reagujete na nové příležitosti a náhlé překážky a pocity omezování. Čím větší vnitřní nejistotu a nespokojenost sami se sebou pociťujete, tím více se snažíte působit neohroženě alespoň navenek. Velká očekávání vycházející ze zaměření se na cíl střídá pocit nudy a nespokojenost, když se kýžený výsledek nedostaví. Po nadšení z nové příležitosti či nápadu přichází zchlazení ve formě překážek. Můžete se cítit omezováni, ovládáni či osamoceni. Rozhodnete-li se to vzít do vlastních rukou a protlačit vše silou, pocit opojení mocí vystřídá bezmoc. To se může opakovat v tak rychlém sledu, že si možná ani nestačíte uvědomit, co se to vlastně s vámi děje. Silně egoistické sklony, které vyplouvají na povrch, vám dělají potíže ve vztazích. Lpíte-li na své pravdě, konflikt je na denním pořádku. Nejlépe uděláte, když se nebudete brát příliš vážně. Zkuste se sami sobě a snahám svého ega zasmát.

BÝK

Hektičnost, rychlé soudy a výměny názorů, vás vytrhnou z klidu. V nitru pociťujete nervozitu a neklid, sem tam vás pohltí pocit, že musíte něco udělat, ale navenek nebude zjevné co. Nesnažte se to vymyslet. Nápad či inspirace přijde v okamžiku, kdy vaše mysl bude prostá přemýšlení. Zaměříte-li se na oblast zdraví, objevíte hlubší příčinu nemoci, která vás sužuje. Emoce, které potlačíte, vytvářejí disharmonii v těle a postupem času se životní síla zablokuje a přijde nemoc. Můžete dojít k zajímavým uvědoměním a prozřením, která přinesou nový pohled na nemoc nejen vám, ale i lidem kolem vás. Buďte otevřeni novým setkáním a hodnotám; přijdou ve spojení s moderními technologiemi, alternativními směry či netradičními postupy. Nenecháte-li mysl, aby to odsoudila jen proto, že o tom ještě nikdy neslyšela, budete se cítit obohaceni a možná z toho budete mít i hmotný prospěch.

BLÍŽENCI

Je pro vás těžké oddělit pravdu od iluze, ať už ve vztazích, nebo v tématech ve spojení se zdravím, zdravým životním stylem, každodenní všedností či pracovními procesy. Tam, kde žijete v iluzi, dojde k rozčarování, pocitům zklamání či zrady. Neodpovídá-li skutečnost vašim představám, můžete mít chuť utíkat tam, kam za vámi vaše problémy nemohou. Možná se obětujete pro druhé, nebo se sami stanete obětí něčích nástrah. Pokud se cítíte zneužíváni, vnímejte motiv, který vás vede k tomu, abyste dělali to, co chtějí druzí lidé. Uvědomte si, že to, co se děje nyní, je důsledkem vaší volby v minulosti. Často to znamená, že jste nechali za sebe volit druhé a rozhodli se přizpůsobit. Tak jen nyní přijměte důsledek. Nejste obětí situace a ani žádný viník neexistuje, je tu jen zkušenost, díky které se můžete něco naučit.

RAK

Čelíte silným tlakům zevnitř i vně. Můžete se cítit manipulováni a ovládáni. Je čas, aby odešlo to, co vás brzdí a nefunguje tak, jak má. Otevřete-li se tvořivým změnám, nebudete to vnímat jako destrukci, ale jako zdravou očistu vašeho života. Budete-li bojovat, bude vás to stát mnohem víc, než si nyní umíte představit. Mohou vás přepadat pocity opuštěnosti, nesvobody, pocity, že na vás leží tíha celého světa. Přichází únava. Můžete být rozpolceni mezi snahou dodržet určité povinnosti a dostát zodpovědnosti a mezi touhou po osobní spokojenosti. Klíčové je pro vás nyní znát své meze a nepřehánět. Vstupujete-li do situace s představou, že se vám nemůže nic stát, bude vám ukázáno, kde je vaše místo. Dokážete-li si udržet pocit, že vše, co se nyní děje, se děje pro váš růst a vývoj, uvidíte dary, které vám to přináší.

LEV

Jakmile se pustíte do obhajoby či prosazování svých názorů a představ, očekávejte konfliktní až výbušné prostředí. Abyste získali souhlas lidí kolem sebe, zkuste se na ně podívat jako na sobě rovné a dopřejte jim právo na svůj názor, i když je odlišný od toho vašeho. Díky tomu přestanete bojovat za prosazení své pravdy a začnete hledat společnou cestu založenou na podobnostech. Velmi pravděpodobně vás čekají nepříjemné zprávy, budete se cítit pod tlakem, a tak vaše prudké reakce vyvolají nepřátelství či budou podrobeny nevybíravé kritice. Podaří-li se vám v tento hektický čas udržet si ode všeho, co se děje, patřičný odstup, získáte nadhled, který vám pomůže dobře se zorientovat a vydat se tím správným směrem. Jestliže musíte cestovat, počítejte se zádrhely a obrňte se trpělivostí.

PANNA

Budete vedeni k netradičním přístupům. Zdůrazněna bude práce prostřednictvím informačních technologií. Podporu dostanou veškeré formy výdělku, které jsou spojené s oblastí zdraví, zdravého životního stylu a moderních technologií. Také je pro vás vhodný čas na nákupy něčeho hezkého na sebe či na společenské aktivity. Nová setkání, přátelství, sdílení či umělecký zážitek vám přinesou něco důležitého, co doceníte následně. Nepůjde o dary hmotné, ale spíš o možnost něco se o sobě dozvědět a pochopit. Mnoho důležitých informací o vás se skrývá za slovy, na které reagujete silně negativně. Od úterý můžete pociťovat silnou potřebu obětovat se, případně budete rozčarováni z něčeho, o čem jste měli svou představu. Uvidíte, že to byla jen iluze a nyní vám bylo umožněno ji prohlédnout. Pokud to nechcete přijmout, můžete před tím utíkat do vysněných světů nebo kamkoliv, odkud neuvidíte na to, co vidět nechcete.

VÁHY

Máte pocit, že vám někdo hází klacky pod nohy, případně jste unaveni natolik, že vám nezbývá energie ani na to, co byste chtěli. Pravděpodobně se musíte uskromnit, protože to, nač jste se spoléhali, se rozpadá v prach. Doženou vás všední záležitosti, jimž byste nejraději utekli. Můžete pociťovat strach ze selhání nebo nemístně bojovat slovem s těmi, kdo vás domněle vězní. Jakákoliv srážka s mocí a autoritou bude nyní bolestivá. Buďte si vědomi svých potřeba a svých práv, a přitom přijměte současný stav jako dočasné řešení vyvolané celkovou situací ve společnosti. Nejlépe uděláte, přestanete-li řešit lidi kolem a zaměříte se na tvůrčí a uměleckou činnost. Sebedůvěra a radost z tvoření vám dodá klid a pomůže vám vše ustát a nepodlehnout pesimismu, který se nabízí.

ŠTÍR

Hodnocení a kritika vyvolá nepřátelství. Můžete pociťovat nervozitu, vaše nervy jsou napjaté k prasknutí. Informace se na vás valí a vy přestáváte stíhat rychlé tempo událostí. Nesnažte se vše uchopit a pochopit. Možná by stálo za to raději televizi a rádio vypnout. Vaše mysl jede na plné obrátky i bez nich. Dobré a špatné zprávy budou přicházet v rychlém sledu. Uděláte nejlépe, zaměříte-li svou pozornost na hodnotnou literaturu, na příjemnou komunikaci s přáteli, na oblast umění nebo si zajdete koupit něco hezkého na sebe. Čas přeje i aktivitám ve spojení s očistou. Ať jde o zdraví, vyklizení skříně, nebo ozdravení rutinních procesů v domácnosti či v pracovním procesu.

STŘELEC

Nemůžete vyhovět všem. Zjistíte, že ať zastáváte jakýkoliv názor, vždycky se najde někdo, kdo s ním nebude souhlasit. Máte-li potřebu své názory hájit, jako kdyby šlo o otázku života a smrti, boj se projeví silnou výměnou názorů. Zkuste druhým přisoudit stejné právo mít svůj vlastní názor. O tom je svoboda projevu. Připravte se na ztrátu iluzí, hlavně ve vztahu k druhým lidem. Uvědomíte-li si, že to není problém těch lidí, ale toho, že jste si o nich vytvořili svou představu a chtěli je vidět podle svého, tak máte vyhráno. Pokud to nedokážete prohlédnout, můžete pokračovat ve hře na oběti, viníky a spasitele. Pravda, za niž máte tendenci bojovat, vychází z toho, co jste dosud poznali. Ta zbývající část vám zůstává skryta. Otevřete-li se i cizím pravdám, přestanete je odmítat a bojovat proti nim, hranice vašeho vědomí se rozšíří. Přijde svobodný růst, po němž voláte.

KOZOROH

Připravte se, že se věci budou dít v rozporu s vašimi očekáváními. To, nač se obvykle můžete spolehnout, nebude fungovat. Autorita a moc budou vnímány jako nepřátelé. Jestliže se rozhodnete s nimi bojovat, se zlou se potážete. Pocítíte na sebe silný tlak, který z vás vytáhne veškeré negativní emoce a pocity, jichž jste schopni. Vaše touha mít věci pod kontrolou, či dosáhnout vysokých cílů, vás může hnát vpřed bez ohledu na druhé lidi. Vládnete-li velkým sebeovládáním, ještě více přitvrdíte, což vás připraví o energii. Pokud byste zůstali při síle, buďte si jisti, že vaše ego by zahrálo takové divadýlko, na které byste dlouho nezapomněli. Jestliže máte důvěru ve své schopnosti a věříte reakcím svého těla natolik, že se nebudete potlačovat, bude to období příležitostí, které vás mnohému naučí. Jen pozor na pýchu a aroganci, po ní následuje pád.

VODNÁŘ

Vzdor, žárlivost či netrpělivost způsobují konflikty ve vztazích. Pokud se o vás partner nevybíravě vyjádří, není pro vás jednoduché zůstat nestranní. Máte tendenci bojovat o své postavení. Budete-li své pocity potlačovat, nevyjádřená energie se postaví proti vám a vy se můžete „omylem“ zranit. Raději najděte pro svou nevybitou energii vhodný ventil. Rychlý sled dění ve vás vyvolává nervozitu. Cítíte se zahlceni informacemi a je pro vás těžké se v nich zorientovat. Rychleji hovoříte, než přemýšlíte, a tak budete čelit důsledkům unáhlených výroků. Čekejte ne příliš příjemné zprávy, které se mohou týkat vašeho hmotného zabezpečení a majetku. V této oblasti se nyní pohybujete jako na tekutých píscích.

RYBY

Zaměřte se na očistu těla, na čistku v každodenní rutině či zjednodušení procesů v pracovní oblasti. To vám dodá pocit svobody a lehkosti bytí. Je podporována jakákoliv aktivita ve spojení s moderními technologiemi či se zaměřením na oblast zdraví. Připravte se na virtuální svět. Možné jsou nové objevy a inspirace, které se stanou základem vašich budoucích výdělků. Vnímání toho, co zažíváte, je opředeno iluzí. Toužíte žít vše krásné a harmonické. Snadno se tak necháte nalákat na zdání a podlehnete mámení smyslů. Velmi rychle vám však budou odňaty růžové brýle, iluze se rozplyne a vy se můžete cítit podvedeni či zrazeni. Máte tendenci obětovat se, stejně jako se můžete cítit obětováni. Také velmi lehce upadnete do role zachránce a spasitele. To, že zachraňujete tam, kde to není potřeba, zjistíte, když váš „dobrý skutek je po zásluze potrestán“.