Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 11. 1. do 17. 1. 2021

BERAN

Přichází zpochybnění vašich hodnot či pocitu vlastní ceny skrze pracovní vztahy, řád, pravidla nebo prostřednictvím setkání s mocí a bezmocí. Pokud vážete svou sebehodnotu na domnělé úspěchy, je pro vás prohra nepřijatelná. Když si uvědomíte, že tomu tak není, velmi se vám uleví. Přestanete bojovat tam, kde boj je zbytečný. Dokážete-li se sklonit před tím, co vás přesahuje, v polovině týdne se karty obrátí. Zkuste více naslouchat, než se pustíte do prosazování své vlastní pravdy. Silně obsazené pole Vodnáře si žádá kolektivní řešení, v souladu s celkem a jeho vyšším dobrem. Snaha o čistě osobní prospěch bude lemována výbušnými konflikty.

BÝK

Vše se mění tak rychle, že jen stěží můžete něco plánovat. Náhlé zvraty, nebo vaše unáhlené reakce boří zaběhnutý pořádek. Nedůtklivost a podrážděnost přitahuje hádky a slovní agresi. Máte tendenci vidět problém i tam, kde není. Zkuste si udělat od událostí větší odstup. Minimálně se několikrát zhluboka nadechněte, než začnete někoho soudit či kritizovat. Ve vnějším či vnitřním rozporu se nachází svoboda tvořit a kolektivní zodpovědnost. Uděláte nejlépe, když se nebude příliš angažovat v mentálních cvičeních. Raději se věnujte práci a každodenním povinnostem. Najděte si radost v tom, co děláte, když nemůžete dělat to, co byste rádi.

BLÍŽENCI

Nejlépe svůj čas využijete, když se zapojíte do kolektivní činnosti, ideálně pokud je jejím cílem poskytovat služby ve prospěch celku. Buďte trpěliví, i když to vypadá, že se věci nevyvíjejí kupředu. Posun nastane až tehdy, kdy jste ochotni přijmout plnou zodpovědnost za možné důsledky. Jakákoliv obava či ustrašené zaváhání vše zastaví či minimálně zbrzdí. Od poloviny týdne získáte chuť zabývat se praktickými záležitostmi. Jste připraveni bez výmluv řešit povinnosti a úkoly. Na povrch vylézají nedořešené záležitosti z minulosti, které je třeba dokončit. Zůstáváte-li příliš uvězněni ve své mysli, může vás ovládnout nervozita. Netrpělivost a ztotožnění se se svou vlastní pravdou vás vtáhne do konfliktních situací či neuvážených činů.

RAK

Zaměřujete se na užitečné činnosti, vydělávání peněz či vytváření pohodlí domova s využitím moderních technologií či alternativních přístupů. Případně vás ovládne lenost a vaše chuť měnit svět se smrskne na ochotu přepnout knoflík na ovladači TV přijímače či stisknout klávesu počítače. Pracovní vztahy mohou být začátkem týdne zdrojem frustrace a pocitů méněcennosti. V práci čelíte nutnosti zásadních změn, které se vám nemusejí zamlouvat. Ve druhé polovině týdne vás z případné deprese vytáhne práce. Přiložte ruku k dílu, řešte krok za krokem povinnosti, které vyvstávají. Koncem týdne šedé dny prozáří naděje a přinese větší optimismus a chuť učit se novým věcem.

LEV

Jste nuceni přehodnotit jistoty a hodnoty, o něž se opíráte. Výsledkem může být změna způsobu, kterým si vyděláváte na živobytí. V pracovní oblasti můžete řešit téma důležitosti, postavení či svobody, které onou potřebou změny mohou utrpět. Jste drceni dilematy z obou stran. Někdy je třeba sklonit hlavu a začít dělat něco, co je možná pod vaši úroveň, abyste dosáhli pocitu rovnosti a soucitu s druhými lidmi. Bude-li toho na vás příliš, vyrazte za sportem či jiným dobrodružstvím, které vás láká. Zavírá-li se jedna cesta, po níž jste dosud kráčeli, nezoufejte. Možná je jen čas zažít odlišné dobrodružství.

PANNA

Vládne vám praktičnost. Zaměřujete se na hmotné, praktické záležitosti a zabezpečení. Baví-li vás práce a cítíte-li se rádi důležití a užiteční, jste ve svém živlu. Jen se nenechte strhnout k nervozitě a úzkosti příliš mnoha vjemy a informacemi, které pomalu nestíháte sledovat. Vše vám přijde hektické, plné náhlých zvratů a překvapivých situací. Budete-li se upínat na svůj způsob vnímání toho, co se děje, bez ochoty vidět i jiný pohled na věc, dostanete se do střetu s autoritou či jinak vyhroceného konfliktu. Pokuste se příliš druhé nehodnotit a nekritizovat, bylo by to nyní vnímáno velmi nepřátelsky. Pro vás hraje fakt, že vás druzí potřebují, a proto si možná nedovolí dát najevo svou nevoli.

VÁHY

Začátkem týdne máte tendenci brát si věci osobně. Můžete vidět za vším úmysl ublížit vám, i když to tak ve skutečnosti není. Případně se trápíte zdánlivými neúspěchy v lásce či ve vztazích obecně. Ve spojení s prací přicházejí pocity méněcennosti. Čelíte nutnosti zásadních změn, které ovlivňují systém, o který se opíráte. Možná bude třeba postavit se za svá práva. Dařit se vám bude ve spojení s moderními technologiemi, technickými směry, alternativními cestami a se vším, co souvisí s vizí budoucnosti. Nečekejte rychlý růst, je třeba trpělivého přístupu, dokud si v sobě nevyřešíte dilema kolektivní zodpovědnosti versus individuální svoboda. Mohlo by vám jít podívat se na situaci s nadhledem, neosobně a v širokých souvislostech.

ŠTÍR

Smiřte se s tím, že to nemáte pod kontrolou. Přílišným tlačením hmotných záležitostí, záležitostí těla a témat ve spojení s výdělkem se vysílíte a stejně to nevyřešíte. Čelíte neustálým proměnám a náhlým událostem. V touze osvobodit se od toho, co vás omezuje, můžete jednat ukvapeně. Vlivem nepozornosti a netrpělivosti můžete čelit srážkám. Nejkonstruktivněji tuto výbušnou egocentrickou energii využijete na prosazení nějakého novátorského projektu, který poslouží nejen vám osobně, ale i širší veřejnosti. Baví-li vás práce a zároveň jste vnitřně v souladu se strukturou a řádem, pro který pracujete, celkem hladce prosadíte určité potřebné změny, případně snadno dokončíte činnosti, které už dlouho čekají na váš zásah.

STŘELEC

Přitahuje vás vše neobvyklé, netradiční, alternativní, moderní a pokrokové, zároveň v tom hledáte určitý řád a systém, abyste tomu porozuměli. Potřebujete si být vědomi, že souhrn jednotlivých součástek netvoří skutečný celek. Vždy je potřeba objevit to, co je spojuje, tedy to, co je za tím vším. Když anatomicky rozeberete lidské tělo a jeho funkce a porozumíte jejich fungování do nejmenšího detailu, ještě to neznamená, že něco víte o podstatě člověka. Třeba vám to pomůže nesoudit současný život v jeho jednotlivostech, ale žít a žasnout nad možností být součástí vývoje, který onu podstatu postupně odkrývá.

KOZOROH

Zajímá vás práce a výkon. Jste-li připraveni vrhnout se do práce naplno a nenecháte se zviklat v důvěře, že to zvládnete, očekávejte výborné výsledky. Pocit, že to nezvládnete, vám naopak sebere veškerou energii a chuť něco dělat. Nejlépe uděláte, když při tom využijete moderní technologie či alternativní směry zaměřené na vizi budoucnosti. Pracovní setkání a nové vztahy budou netradičního rázu. Pomohou vám odkrýt důležitost hodnot podporujících svobodu, nezávislost a práci pro společnost. Koncem týdne zesílí chuť učit se novým věcem či jinak rozšiřovat své obzory. Chcete-li růst na úkor druhých, projeví se to arogancí a panovačným přístupem. Vnímáte-li, že růst přichází díky druhým lidem, budete štědří a velkorysí.

VODNÁŘ

Pocity omezování a nejistoty, kterým čelíte, ve vás probouzí napětí. Strach ze závislosti a ztráty svobody vás nutí dokazovat svou nezávislost vzpurným protestem proti autoritě, která nad vámi uplatňuje moc. Je vhodná doba měnit to, co se přežilo. Vše staré a zkostnatělé má uvolnit místo vývoji. Proto správně zpochybňujete to, oč se opíráte, to, čím jste se dosud řídili. Když vidíte nutnost změny, nejprve to promyslete, než začnete konat, abyste s vaničkou nevylili i dítě. Prvním krokem je přijetí situace, jinak tlakem vyvoláte protitlak, který se následně ukáže jako kontraproduktivní. Nadhled, optimismus, náhlé nápady a inspirace vám pomohou uvidět nejlepší řešení.

RYBY

Své aktivity směrujete na užitečné záležitosti, řemeslnou nebo uměleckou tvorbu. Nejlépe vám to půjde, když k tomu využijete moderní technologie a nejnovější poznatky vědy a techniky. Případně náhlé události a novátorské projekty vám otevřou cestu k výdělkům a hodnotám, o nichž jste dosud neměli ani ponětí. Možná ale nebudete dostatečně trpěliví, abyste to dotáhli dokonce. V pracovní oblasti se zdá, že stagnujete, minimálně se zpomaluje jakákoliv cesta vpřed. Je čas zabývat se úkoly a povinnostmi, které jsou dané, případně dořešit záležitosti spojené s minulostí, které se derou na světlo. Konec týdne je ve spojení s posouváním hranic studiem, novým poznáním nebo dalekými cestami. Případná nestřídmost a přehánění si vyberou svou daň.