Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 10. 8. 2020 do 16. 8. 2020

BERAN

Věnujte svou překypující energii tvořivým procesům. Využijte svou hravost a chuť k romantickým dobrodružstvím. Dáte-li na vnější pozlátko s cílem udělat na někoho dojem a nepohlídáte si, zda hrajete podle pravidel, velmi pravděpodobně to přeženete a budete za ty špatné a nezodpovědné. Jestliže v životě řešíte téma mužů a mužské energie, rozhodit vás může setkání s násilím. Na povrch poleze vztek, který je emocí strachu a zmařené touhy mít vše pod kontrolou či vyhrát. Pozorujte, jak na to reagujete. Můžete podlehnout pudům, jejichž důsledky budete nuceni ustát, a nést si za ně zodpovědnost. Uvědomte si, že problém není v mužské energii, ale v jejím odmítání a potlačování, neboť v určité chvíli, kdy je prolomeno sebeovládání, se nahromaděná energie přes vás převalí a zničí vše, co je v dosahu.

BÝK

Můžete hůř usínat, vaše nervy jsou napjaté a cítíte se pod tlakem. Nenechte se v tomto stavu vtáhnout do diskusí a už vůbec nehodnoťte chování druhých. Máte tendenci vidět vše příliš kriticky a tím, že vám příkrá slova vyjdou z úst dříve, než se nad nimi zamyslíte, vyvoláte rozhořčení. Raději se stáhněte a uvažujte o vzájemné toleranci a právu na odlišná stanoviska druhých lidí. I když se díváme na stejnou situaci, máme tendenci ji hodnotit podle svých měřítek, která jsme si vědomě či podvědomě nastavili. Chcete-li udělat něco pozitivního pro sebe, jděte do přírody nebo zajeďte na wellness. Přesměruje vás to z hlavy do těla a uvidíte, jak vás opustí potřeba mít na všechno odpověď.

BLÍŽENCI

Když se pro něco rozhodnete, jdete si za tím a máte vůli a sílu to zvládnout, jen nesmí jít o běh na dlouhou trať. Pohyb, dobrodružství, kultura a cokoliv, co je tvořivé a hravé, je stále v kurzu. Máte sklon hovořit více o sobě. Vaše osobní zkušenosti mohou být cenné pro lidi kolem vás. Jen vám nepřísluší určovat, co konkrétního to má být. A už vůbec to není rozkaz, který musí být splněn. Omezte své zaručeně nejlepší rady, které poskytujete jako vládce svým poddaným, a hovořte jen o tom, co jste sami zažili. To je skutečné sdílení. Když budete přehánět, opájet se svou slávou a vytvářet iluzi dokonalosti, budou od vás druzí očekávat něco, co následně nesplníte, a tak to, co jste chtěli povýšit, bude sraženo k zemi.

RAK

Udělá vám dobře, když můžete o něco či o někoho pečovat. Vaše rodinné vztahy plynou harmonicky, užijete si klidné a láskyplné chvíle. Dovolte si spočinout v důvěře, že všechno je tak, jak má být. Někdy tou nejlepší péčí je dát druhým dostatek prostoru pro vlastní iniciativu, aby mohli vyrůst způsobem, který potřebují. Žijete-li v jasné představě o tom, jak má vše fungovat, snažíte se to řídit a ovládat, aby to tam směřovalo. Dělá vám problém zastavit se. Nemáte prostor naslouchat a následně reagovat na impulzy, když je vás skutečně třeba. Pozorujte způsob, jakým se vymezujete, a motiv, jaký je za tím. Bude-li nepřiměřený, pocítíte bezmoc či pocity omezování doprovázené vztekem. Můžete se setkat s agresivním přístupem těch, kteří si to chtějí dělat po svém. Uvědomte si, že si jen brání své vlastní území.

LEV

Máte tendenci ztotožnit se se svými představami a myšlenkami. Když je někdo hodnotí, máte pocit, že hodnotí vás. Není tomu tak. Naučíte-li se nebrat se tak vážně, snadněji vše obrátíte v žert, namísto nedůtklivého hlídání, aby nebyla narušena vaše úcta a důstojnost. Jste-li těmi, kteří hodnotí výkony a myšlenky druhých, vaše ostrá kritika z nich udělá nepřátele. Raději se věnujte sportu nebo jiné kreativní činnosti, která vám pomůže opustit svět mysli a vstoupit do skutečného prožitku. Přestanete tak myslet na to, kdo vám co řekl a jak se proti tomu musíte ohradit, abyste obhájili svoji čest. Pokud přece jen raději zůstanete ponořeni ve svých myšlenkách, vezměte si knihu, která vám padne pod ruku. Dozvíte se tam něco, co vás posune, nebo vyléčí z iluze.

PANNA

Na jedné straně pociťujete, že je třeba dělat věci jinak a zároveň je pro vás těžké najít v sobě sílu něco začít. Nechtějte to řídit. Dopřejte si chvíli volna, poskytněte si péči, kterou jste možná pro přílišnou snahu pomáhat a sloužit zanedbávali, nebo se věnujte rodině. To, že nevidíte možnost, aby se nové věci staly, znamená, že ještě nepřišel jejich čas. Když se zastavíte a dáte si prostor, možná objevíte něco nového v sobě, co vás následně na novou cestu navede. Buďte trpěliví. Pokud nevydržíte zůstat na jednom místě, alespoň své aktivity nepřehánějte. Celkově je teď sklon přehánět a podléhat impulzivnímu konání. Vše potlačené se dere na povrch. Buďte připraveni převzít za své činy zodpovědnost. Přijetím svých činů je přetavíte v moudrost. Ta vás sama zastaví před jejich opakováním.

VÁHY

Nepřehánějte v ničem, do čeho se nyní pustíte. Překročili byste snadno hranice a čekala by vás nepříjemná překvapení. Na každém kroku si uvědomujte zodpovědnost za své činy a dělejte jen to, co si následně před sebou a svým svědomím obhájíte. Dopřejte si čas a prostor na dělání toho, co vás vnitřně rozzáří. Nebojte se škrtnout sirkou inspirace a rozfoukat plameny tvoření. Záře, která z vás bude sálat, zasáhne i vše kolem vás a stanete se pro druhé inspirací. Je možné, že jen budete mít myšlenky na to, jak zazářit, a nebudete schopni je převést v čin. Pozorujte, co uvnitř vás vám brání. Je- li to strach, pak je na vás, zda jej necháte vládnout, nebo se mu postavíte.

ŠTÍR

Svým chtěním na sebe vyvíjíte tlak a žijete v pocitu, že musíte. To vám nedovolí se zastavit a tlačíte vše před sebou s velkou námahou. Vaše nervy jsou napjaté a čekáte na sebemenší chybu, kterou následně kriticky zhodnotíte. Svou nespokojenost pak můžete obrátit na sebe, nebo hledáte chyby na druhých, abyste od sebe odpoutali pozornost. Pokud si uvědomíte, že jste sami původci svého nátlaku, který vás dostává do stresu a nutí reagovat neadekvátně, zjistíte, že jen vy můžete přestat tlačit. Hledání chyb na druhé straně barikády vás nikam neposune. Nasměrujte pozornost dovnitř a dovolte si přijmout, že je v pořádku nemít vše pod kontrolou. Vaše mysl neví, jakou máte jít cestou, tak ji nenechte vše řídit. Jinak vás vmanévruje do prožitku bezmoci, když se sice ocitnete na správném místě, ale v nesprávnou chvíli, nebo ve správnou chvíli, ale na špatném místě.

STŘELEC

Budete se cítit středem pozornosti a převáží potřeba všímat si svých dobrých stránek, schopností a úspěchů. Možná o tom budete nejen přemýšlet, ale i hovořit. Tak dejte pozor, ať vás vaše ego nepohltí. Působili byste nabubřele a sem tam byste mohli slíznout tvrdé hodnocení či kritiku od těch, kteří se nechtějí cítit zastíněni vaší velikostí. Uděláte nejlépe, když propojíte práci s uměním, s duchovním aspektem či s pomocí druhým. Tím, že nebudete chtít hned všemu rozumět a dokážete se s důvěrou podívat na to, co se děje z jiného úhlu pohledu, dozvíte se něco, co vám otevře oči a dovolí vám vyhlédnout ze zaběhnutého rámce představ o tom, kdo jste a jak funguje tento svět. Vaším největším nepřítelem jsou vaše představy a ideál dokonalosti, kterého se snažíte dosáhnout. Vytváří totiž ve vás nespokojenost s tím, co je teď. A tato nespokojenost je jedinou příčinou toho, proč svět nevidíte dokonalý takový, jaký je.

KOZOROH

Cítíte v kostech změnu, ale protože nic nevidíte, můžete podlehnout netrpělivosti a pustit se do nepromyšlených činů. Každá změna začíná uvnitř. Rostlina také nejprve zapustí kořeny a až poté na sebe upozorní svou existencí, jejíž důkazy vidíte na vlastní oči. Obraťte pozornost do svého nitra, můžete pocítit, že se ve vás něco změnilo. Něco, co teprve ponese své ovoce. Zároveň máte nejasný pocit nebezpečí. Pokud příliš přemýšlíte a hledáte příčinu svých pocitů, určitě najdete nějakého nepřítele, před kým je třeba se ochránit. Ono uzavření vám vezme sílu a chuť něco nového začít. Můžete zažívat nepříjemnosti v práci, případně jste nuceni se podřídit cizím nařízením a pravidlům, která vám nepůjdou úplně pod nos. Pozorujte, co to s vámi dělá. Pokud je přijmete jako součást děje, uvidíte cestu, jak v rámci nich proplouvat tak, abyste byli spokojeni.

VODNÁŘ

Cítíte se napjatí jako struny a lidé kolem vás vám přijdou nepříjemní a kritičtí. Budete-li do nich rýpat, vyvoláte spor a nic tím nevyřešíte. Uděláte lépe, když si toho nebudete všímat a přebytečnou energii vybijete při sportu nebo jiné aktivitě, která si vyžaduje vaše plné nasazení. Všimněte si, že při tom pustíte vše z hlavy a uvolníte se. Nebudete-li mít možnost upustit páru, můžete si připadat jako papiňák, u kterého nikdo neví, kdy nastane okamžik, že stlačená pára musí ven. Tato potlačená energie odklopí víko sebeovládání a naráz rozmetá vše, co se nachází v jeho blízkosti. Pak si nestěžujte, že za to nemůžete. Možná jste v tom celém procesu jen zapomněli skutečně žít a dát svobodu své tvůrčí energii.

RYBY

Vyhledáváte bezpečí, pečujete o děti a domov nebo máte chuť nechat se hýčkat a přijímat láskyplnou pozornost. Přitahuje vás vše, co se týká domova, minulosti a kořenů. To, co se kolem vás děje, vás neohrožuje. Máte pocit, že všechno je v pořádku. Něco uvnitř vás je natěšené na nový začátek. Cítíte, že je to na spadnutí, a zároveň víte, že pro to teď nemůžete nic udělat. Zůstanete-li v klidu a uvolnění, pak očistný proces s vámi zahýbe jako vítr s pružným stromem. Ti, kteří se snaží nehnutě vše ustát, bez ochoty přizpůsobit se, něco pustit, změnit či přijmout nové podmínky, budou čelit zničující bouři, která je může zlomit či srazit na kolena.