Horoskop

Horoskop pro všechna znamení 11. 5. 2020 do 17. 5. 2020

BERAN

Vrhnete-li se do práce, rozumně zvažujte každý krok. Využijte svůj praktický pohled na situaci. Není čas přehánět, ani zůstat ustrašeně stranou. Otevřete se uskutečnitelným možnostem. Uchopíte-li svou víru, že to zvládnete, a nepropadnete obviňování druhých či touze utéct před zodpovědností, vše se postupně poskládá. Využijete-li podpory někoho, o koho se rozhodnete opřít, získá nad vámi moc. Stačí si však jen přiznat, že je to vaše volba, protože pak se nebudete cítit jako oběť. Chcete-li si svou cestu vybojovat, ocitnete se na houpačce pozitivních a negativních emocí. Budete-li se snažit spekulovat, dostanete se do konfliktu se svými hodnotami či hodnotami druhých a přijde zklamání. Neustojíte-li to, pozor na pád do depresivních stavů. Raději se zaměřte na své koníčky, pohyb, komunikaci, můžete se něco nového naučit, nebo navázat vztahy, které vám ukážou, co má v životě skutečnou cenu.

BÝK

Jsou dva základní typy býků. Jedni, kteří chtějí být užiteční a touží po jistotě a bezpečí ve formě hmoty a majetku. Jsou pracovití, ale mívají problém si to, co vytvoří, pořádně užít. Závislost na majetku a strach o něj jim bere radost. Druhý typ býka je ten, kterého lákají všechny pozemské požitky, chce si je užívat, radovat se z nich, ale do vytváření hodnot se nehrne a bývá označován za poživačného či lenocha. Zvažte, ke které skupině se přikláníte. Je čas spojit obě části, najít rovnováhu, zlatou střední cestu, která probudí radost z tvoření a schopnost si to užít. O tom je život zde na Zemi. Když něco tvoříte, vážíte si toho, co vytvoříte, a následně se k tomu chováte s úctou. Při takovéto tvorbě se ve vaší hlavě generují nápady, které následně snadno zrealizujete.

BLÍŽENCI

Pozorujte svou tendenci vše rozebírat a touhu tomu porozumět. Dejte si pozor, abyste příliš neanalyzovali věci, které máte jen vnímat a přijímat. Mohli byste nabýt dojmu, že to, čemu nerozumíte, je špatné. Uzavřením se v hlavě ztrácíte kontakt se svou pocitovou částí, a tím si berete možnost žít v harmonii sami se sebou i druhými lidmi. Bráníte svému růstu. Toto období napomáhá nastolit rovnováhu. Uvědomte si, zda vše neposuzujete pouze hlavou. Zda dokážete přijímat něco, čemu nerozumíte. Stačí jen pozorovat život a všimnout si, že věci, kterým jste nerozuměli, ukázaly svou podstatu až poté, co se staly. Zkušenost, kterou tyto události a situace přinášejí, je důležitá pro váš vývoj, pro proces učení, pro nějž jste si přišli. A tak nechte věci, ať se stanou, a to, čemu nerozumíte, prostě přijměte s tím, že vše, co to má přinést, se teprve ukáže. 

RAK

Cítíte se v pohodě a klidu a máte chuť pomáhat. Rozhodnete-li se poslechnout svou chuť, zapojte se do společných aktivit, které vás v tomto směru osloví. Je-li vaším upřímným cílem udělat něco pro druhé, přichází vám pomoc a podpora odevšad, kam se podíváte. Výsledek záleží na tom, čemu věříte a koho jste se rozhodli následovat. Tak pokud nejste s výsledkem spokojeni, přehodnoťte víru a to, koho následujete. Je-li vaším vůdcem ego a touha ukázat se jako užiteční či důležití, narazíte na stejně smýšlející osoby či situace a bude to kdo z koho. Pozorujte, co vám na daných lidech či situacích vadí. Jsou totiž zrcadlem vašeho způsobu prosazování své osoby, ač se to snažíte skrýt pod maskou ušlechtilosti a dobra možná i sami před sebou. 

LEV

Podívejte se na svůj život prakticky, bez emocí. Zaměřte svou pozornost na možnosti a příležitosti, které se otevírají, místo na zmar vycházející z nenaplněných očekávání minulosti. Odstoupení od emocí vám dá nadhled. Využijte možnost něco nového se naučit a uvidět svět novýma očima. Spřátelíte-li se s moderními technologiemi a otevřete-li se jiným možnostem, než nabízí tradiční cesta, stanou se pro vás užitečným nástrojem, jak tvořit, nebo budou zdrojem vašeho zabezpečení. Nezapomeňte na rovnováhu. Prospěje vám pohyb na čerstvém vzduchu, učení se něčemu novému, setkávání a sdílení s přáteli. Stejně tak cvičení, čas trávený s malými dětmi či cokoliv jiného, co vás navrací k uvědomění a prožitku toho, kdo ve skutečnosti jste, je pro vás v tuto chvíli silně léčivé.

PANNA

Zaměřujete-li se na praktickou stránku života a konáte s přihlédnutím na dobro celku, jdou vám situace i druzí lidé na ruku. Nebojte se vkládat do praktických záležitostí nové pohledy, vhledy, náhlé nápady. Propojte každodennost s něčím novým, využívejte moderní technologie. Vše, co má svět k dispozici, je dobré jako zdroj zkušeností. Je na každém člověku, jak onen výukový materiál využije. Nesnažte se nic zatajovat ze strachu z nepřijetí či nedostatku popularity, lež vás dožene a vyvolá daleko větší konflikt, než když odkryjete karty hned. Hlavně prohlédněte své vlastní motivy konání. Zvažte, zda konáte k vlastní slávě a obohacení či pro dobro celku. Výsledné reakce budou odrazem těchto motivů. Stačí se jen dívat a pochopit. 

VÁHY

Nyní vidíte sebe a svůj život realisticky. Nepodléháte iluzi a idealizacím. Je čas plánovat další aktivity týkající se práce či studia. Jdete krok za krokem, pociťujete ctižádost, chuť se něčemu novému naučit, a tak nějak tušíte, že je pro to třeba něco udělat. Abyste uspěli, potřebujete mít pocit, že se máte o co opřít. K tomu vám poslouží důvěra v sebe a uvědomění si propojení s celkem. Nic se nevyvíjí samo, v oddělení od toho druhého. Opíráte-li se o nějaký systém a jeho atributy, tj. systém nadřadíte, musíte zároveň přijmout bezmoc, kterou pocítíte, kdykoliv vám nějaká autorita hodí klacky pod nohy. Ale uvědomte si, že skutečný vývoj není možný navzdory celku. Mají-li se pro vás dveře otevřít, stane se tomu tak, až to bude v synchronicitě souběžných dějů umožněno. Tak vydržte, trpělivost přináší růže.

ŠTÍR

Daří-li se vám žít v důvěře, že vše, co zažíváte, je zde pro vaše nejvyšší dobro, pak cítíte ve svém nitru klid a radost z tvoření. Máte chuť pomáhat a následujete svou inspiraci. Propadnete-li ještě syndromu spasitele, budete si hrát v dualitě na oběti a viníky. Očekávejte zklamání, rozčarování anebo lítost nad nepochopením. Ten, kdo ve skutečnosti nepochopil, jste vy. Nepochopili jste, co je to skutečná láska a pomoc. Láska je přijetí, a tak projevuji lásku tím, že přijmu situaci, svou roli i roli těch, kteří v dané situaci své role hrají, bez odsudku a potřeby vše natlačit a změnit k obrazu svému. Tím, že je situace přijata, vstoupí do ní láska. Ta vám ukáže, jak zareagovat, kdy přiložit ruku k dílu a kdy to nechat na druhých lidech. 

STŘELEC

Otevírají se před vámi nové možnosti, které přinášejí růst, ale také zodpovědnost. Využijte svou schopnost střízlivého, od emocí oproštěného pohledu na věc a krok za krokem realizujte to, co je třeba. Abyste to věděli, potřebujete se nejprve naučit naslouchat. Sluch je nástrojem přijímání v komunikaci. Neumíte-li přijímat, pak je vaše schopnost vyjadřování zablokovaná či jednostranná. Snažíte se ovlivnit všechno a všechny, střílíte kritikou, vše posuzujete a hodnotíte. I když hovoříte, nikdo vás neslyší ani neposlouchá. Dovolíte-li si slyšet cizí názor, možná vás daná slova inspirují, a pokud ne, není důvod se jim bránit. Jak jste je přijali, tak je propustíte. Stejně jako vše vdechnuté, co vám neslouží, je s výdechem automaticky vyloučeno.

KOZOROH

Prší na vás inspirace, kterou stačí zachytit a zvěčnit. Je však třeba za celý proces převzít zodpovědnost a nečekat, co na to druzí a zda vás podpoří. Věřit tomu musíte hlavně vy sami. Děláte-li kroky, kterým věříte, jste ochotni převzít zodpovědnost za jakékoliv důsledky. Pokud nebude výsledek podle vašich představ, hledejte v tom to, co vám to přineslo. Mnoho objevů přišlo jakoby náhodnou cestou, kterou nikdo předem neplánoval. Je možné, že se zafixujete ve svých starých strukturách a představách a budete chtít využívat pouze tradiční cestu. Takovou, na kterou jste byli zvyklí a která dosud fungovala. V tom případě se ocitnete v uzavřeném bludném kruhu možností, které zároveň budou z nějakého důvodu nerealizovatelné a vás dožene pocit strachu nebo bezmoci.

VODNÁŘ

Cítíte zpomalení, případně na vás dolehla určitá zodpovědnost, která omezuje váš rozlet a možnost užívat si toho, na co jste byli zvyklí. Jeví-li se to jako situace vzniklá důsledkem vnějších vlivů, které vy nedokážete ovlivnit, jediné, co můžete udělat, je nastavit váš postoj k dané situaci. Můžete se vnímat jako oběť, být naštvaní a snažit se uniknout pocitu uvěznění. Nebo můžete pragmaticky přijmout zodpovědnost za větší či menší celek, jehož jste součástí, a postupně se s tím sžívat a nacházet v tom to krásné, co vám to poskytuje. Pozorujte své reakce na pocity omezení a všímejte si, zda rebelujete, hledáte výmluvy, pokoutně dosahujete svého, nebo dospěle zhodnotíte, co opravdu potřebujete a je-li to v souladu se zájmy celku, s nímž jste propojeni, si to dovolíte. 

RYBY

Jsou pro vás připraveny dvě cesty prožívání. Jste-li v důvěře a vnímáte-li, že vše, co se děje, má svůj význam, pak zažíváte pocit klidu, míru a souznění. Žijete-li v iluzi o tom, kdo jste, hrajete si na spasitele, viníky, oběti, ty dobré, nebo ty špatné, máte tendenci se obětovat, uvěřit něčemu, co se jen pravdivé zdá, a proto přijde zklamání a deziluze, abyste svou iluzi uviděli, poučili se a neměli idealistická očekávání a představy o tom, jaký by svět měl být. Všímejte si, že čím více o věcech přemýšlíte a hledáte řešení u situací, které se vás buď osobně netýkají, nebo řešení nemají, roste ve vás nervozita, neklid a pocit tlaku. Jděte se raději místo toho projít nebo si uvařte vaše oblíbené jídlo. Vše, co je spojené s praktickou prací, vás uklidní, neboť vás vrátí zpět do přítomnosti. Podaří-li se vám vrátit do klidu, uvidíte s nadhledem, co je třeba vykonat.