Horoskop

Horoskop pro všechna znamení od 16. 1. 2023 do 22. 1. 2023

BERAN

Děláte si reklamu tím, co říkáte. Vaše slova by měla být následována činy, jinak budete za mluvky či podvodníky. V druhé polovině týdne se hravě prosazujete v obchodních a skupinových aktivitách. Jste činorodí, odvážní, něco vás stále pohání vpřed. Svým nadšením snadno strhnete lidi kolem sebe. Projevuje se touha prosadit se, získat pozornost. Všímejte si, co všechno jste pro to ochotni udělat. Pociťujete-li nějaké zábrany ve spontánním sebevyjádření, je vhodný čas na odhalení jejich příčin.

BÝK

Nehodláte sedět doma a věnovat se nudné rutině. Vede vás to do společnosti, k diskusím o zajímavých a vzrušujících tématech. Přitahuje vás věda, technika, astrologie či alternativní směry. Ve vztazích se dostává do rozporu potřeba svobody na jedné straně a potřeba blízkosti na straně druhé. Žijete-li v silně omezujícím vztahu, v první polovině týdne zesílí tendence osvobodit se z něj.  Vztahy hodnotíte z pohledu užitečnosti. Můžete cítit odstup, nebo mít pocit, že jste na všechno sami.  

BLÍŽENCI

Posouváte hranice ve sportu, vrháte se do nových podnikatelských aktivit či vás oslovují nové zájmy slibující dobrodružství. Přetížená mysl spolu s nedostatkem pohybu způsobuje mentální únavu a vyvolává lenost. Zkuste vykročit z komfortní zóny a udělat něco pro své zdraví. Od čtvrtka pocítíte příliv energie. Zesílí chuť prosazovat svá přání a představy, hlavně ve spojení s týmovými projekty, prací pro komunitu a naplňováním vašich snů a vizí. Zvýší se intenzita výletů a krátkých pracovních cest.

RAK

V první polovině týdne se můžete nechat ošálit klamavou reklamou či nadnesenými sliby. Možná sami propagujete své názory, jako kdyby byly jediné správné. Vaše snaha může být vnímána jako vnucování. Zkušenosti s mocí, mocnými či emočně intenzivní zážitky vás nutí měnit svůj pohled na autoritu, řád a pravidla. Nefungují-li věci tak, jak očekáváte, setkáváte se s bezmocí. Od pátku dojde ke zklidnění událostí. Náhlé nápady a inspirace vám ukážou cestu i ze složitých situací.

LEV

Počátkem týdne směřujete pozornost ke kariéře, ke své roli ve společnosti a k vnějším aspektům života. Zamýšlíte se nad tím, kam jste došli, či napravujete chyby, jichž jste se v minulosti dopustili. Od čtvrtka se soustředíte na budoucnost, na naplnění vašich snů a vizí. Téma moci či bezmoci, setkání s mocnými či nějaký silně emoční prožitek přeskládá vaše priority. Šťastná náhoda, příležitost či setkání s někým známým vám pomůže v rozjetí nové aktivity či podnikatelského záměru. 

PANNA

Máte originální nápady, jste vynalézaví. Vzrušují vás zajímavé diskuse a témata spojená s vědou, technikou či vesmírem. Máte touhu sdělovat lidem kolem vás své názory a poučení. Děláte to poutavým způsobem. Vaše vnímání je ostré a širokoúhlé. Dokážete spojovat i zdánlivě neslučitelné podněty. Získáváte tak ucelený obrázek toho, co se děje. Neláká vás nuda a všednost. Propojujete své každodenní činnosti s moderními technologiemi. Svůj den přizpůsobujete potřebám svobody a nezávislosti.

VÁHY

Ve snaze zavděčit se jste nuceni volit mezi zábavou a povinnostmi. Své vztahy hodnotíte podle užitku pro vaše cíle, sny a vize budoucnosti. Roste propast mezi vámi a lidmi kolem vás. To vyvolá pocit osamění či lítostivost. Můžete se rozhodnout pro ukončení vazeb, které omezují vaši svobodu a nezávislost. Např. změníte operátora, či poskytovatele internetových služeb. Váš vzhled bude hrát důležitou roli v tom, jak k vám druzí přistupují. Možná je pracovní nabídka spojená s módou či designem.

ŠTÍR

Zkoušíte platnost ideálů, na nichž stavíte svůj život. Jste citliví vůči prohrám druhých. Požádá-li vás někdo o pomoc, konáte nezištně. Od pátku zesílí potřeba vkládat se do věcí, které vyžadují změnu. Vaše intervence bude mít výsledky. Čekají vás intenzivní zážitky ve spojení s přáteli, či prací pro komunitu. Nebude pro vás snadné podřídit se jakýmkoliv omezením. Zesílí rebelie a touha dělat si, co chcete. 

STŘELEC

Jste optimističtí. Cesta od slov k činům může být daleká. Snadno vás ovládne lenost a touha vychutnávat jen příjemnosti života. Ve vztahu k pracovním příležitostem může jít o sliby, které se neuskuteční. Od pátku se objeví něco, co dá vašemu životu smysl a cíl. Optimismus a sebevědomí vnesou do prožívání lehkost. Čas je příznivý pro cestování za hranice, rozšiřování obzorů studiem, umění, zábavu, děti a sport. 

KOZOROH

To, co zažíváte, závisí na motivu, který vás vede. Chcete-li mít vše pod kontrolou, pak v první půli týdne čelíte krizovým situacím, vyplouvají na povrch témata, jež byla tabuizována, nebo se jich obáváte a cítíte se vůči nim bezmocní. Snadno se necháte vyprovokovat k boji či budete zmítáni silnými emocemi. Přijímáte-li možnosti, že se může dít cokoliv, víte, že se na to nelze zcela připravit. Budete přirozeně a spontánně reagovat na to, co se právě děje a pozorovat vývoj. Udržíte-li si nadhled, přijdou ta správná slova a nápady, jak situaci konstruktivně řešit.

VODNÁŘ

Vyhledáváte vzrušující podněty. Přitahuje vás moderní a alternativní umění. Můžete hlouběji přemýšlet o partnerských vztazích, jistotách a odpovědnosti. Hodnotíte vztahy a hodnoty z pohledu užitečnosti, případně žádáte o radu odborníka na vztahy. Stojíte před volbou mezi tím, co chcete sami a tím, co se od vás očekává. Od čtvrtka přicházejí silné emoční zážitky. Touha mít věci pod kontrolou a neochota podřídit se vás nutí aktivně se zapojovat do děje kolem vás. Při uskutečňování změn a při sportovních aktivitách vám přeje štěstí.   

RYBY

Máte dobré nápady. Vaše intuice funguje výborně. Zaměřujete se na zájmy a potřeby celku, aniž upřednostňujete své osobní preference. Citlivost a vnímavost vůči lidem kolem vás vám napoví, kde je třeba přiložit ruku k dílu. Děláte to s láskou, pro radost z dávání. Čekáte-li za to vděk, není to láska, ale vypočítavost. Děláte-li to s tímto motivem, často pomáháte těm, kteří to nechtějí, způsobem, který nepotřebují. Nedivte se, když tyto „dobré skutky“ sklidí negativní odezvu.