Móda

Monika Bagárová s maminkou o krásných špercích ke Dni matek

Nehledě na jazykové bariéry nebo rozličnost kultur promlouvá Den matek jednoduchým poselstvím oslavujícím ženy za jejich obětavost a péči. Proto je důležité si ho připomínat. 
Foto: Lukáš Dvořák
Monika: Zlaté náušnice, APART, prodává Apart, 3890 Kč, Zlatý náhrdelník s písmenem M, APART, prodává Apart, 6090 Kč, Zlatý pružný náhrdelník se zepínáním, APART, prodává Apart, 27 090 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 52 890 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty a tanzanitem, APART, prodává Apart, 47 090 Kč, Maminka: Zlaté náušnice, APART, prodává Apart, 10 090 Kč, Zlatý náramek se zepínáním, APART, prodává Apart, 27 090 Kč, Prsten ze žlutého zlata s briliantem, APART, prodává Apart, 294 900 Kč,
My jsme při příležitosti letošních oslav Dne matek oslovili Moniku Bagárovou a její maminku. V inspirativní sérii fotek se společně zamýšlejí nad silou emocí a vzpomínek uzamknutých ve šperku značky Apart, které si obě velmi oblíbily. 

Jakou dcerou Monika byla?

Maminka: Nikdy příliš nezlobila. V podstatě byla vzorná. Nikdy jsem na tebe nemusela moc hartusit, viď?   
Monika:
Je fakt, že v pokojíčku jsem si vždycky snažila uklízet (smích). A ty jsi vždycky byla milující, oba mí rodiče byli milující, jako rodina držíme hodně pohromadě, a díky tomu jsem se vždycky ráda vracela domů. 

Moniko, jaký šperk vám maminku nejvíc připomíná?

Monika: Já si pamatuji, že maminka měla vždycky ráda zlato a nosila krásné kruhy různých velikostí. 
Foto: Lukáš Dvořák
Náušnice z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 135 900 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 58 790 Kč, Náramek z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 158 900 Kč
Foto: Lukáš Dvořák
Zlaté náušnice, APART, prodává Apart, 3890 Kč, Zlatý náhrdelník s písmenem M, APART, prodává Apart, 6090 Kč, Zlatý pružný náhrdelník se zepínáním, APART, prodává Apart, 27 090 Kč, Zlatý náramek z kroužků, APART, prodává Apart, 16 390 Kč, Zlatý pružný náramek se zepínáním, APART, prodává Apart, 27 090 Kč, Náramek z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 158 900 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 52 890 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty a tanzanitem, APART, prodává Apart, 47 090 Kč   

Co pro vás znamenají šperky? 

Monika: Pro mě je tím nejvzácnějším šperkem snubní prsten. Šperky obecně jsou pro mě symbol hlubokého závazku, lásky, citu.
Maminka: Obě milujeme šperky. Když jsou darované, je to vzácnost, která připomíná vzácné okamžiky. 

Jaké šperky se vám na Monice líbí nejvíce? 

Maminka: Mně se na Monice líbí vše. Když jdu náhodou kolem nějakého šperkařství, vždy se koukám na klenoty, které jsou jednoduché a nadčasové, což Moniku dokonale vystihuje a dokonale to sedí i ke šperkům Apart.
Monika: Nikdy by mě nenapadlo kombinovat stříbro se žlutým zlatem, ale všechny šperky Apart jsou tak výrazné, kvalitní, a přesto snadno kombinovatelné, že mi to teď k sobě vše perfektně sedí. 
Foto: Lukáš Dvořák
Náušnice z bílého zlata s diamanty a safíry, APART, prodává Apart, 99 990 Kč, Náhrdelník z bílého zlata s brilianty a tanzanitem, APART, prodává Apart, 61 790 Kč, Náramek z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 158 900 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty a tanzanitem, APART, prodává Apart, 47 090 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty, APART, prodává Apart, 52 890 Kč    
Foto: Lukáš Dvořák
Zlaté náušnice, APART, prodává Apart, 9790 Kč, Zlatý náhrdelník z kroužků, APART, prodává Apart, 35 290 Kč, Zlatý náramek z kroužků, APART, prodává Apart, 16 390 Kč, Prsten z bílého zlata s brilianty - Eternity, APART, prodává Apart, 147 900 Kč, Prsten z bílého zlata s diamantem, APART, prodává Apart, 99 990 Kč, Prsten z bílého zlata s diamantem, APART, prodává Apart, 329 900 Kč  

Jsou šperky, které byste chtěla nechat zas své dceři Rumince? 

Monika: Ano. Všechny, co bych Rumince chtěla jednou dát, byly darované, a jsem ráda, že tento symbol vroucných citů budu moct poslat dál. Mám nějaké hezké stříbro, tak jsem zvědavá, jak si s tím poradí (smích). Bude záležet jen na ní, každá generace si z minulosti bere něco jiného. Jako silná rodina máme mnoho dědictví a já se nemůžu dočkat toho, až uvidím, jak se to na Rumince projeví.   

Co pro vás znamená mateřství? Jaký kov, drahokam to podle vás nejlépe vystihuje?

Monika: Mateřství existuje v mnoha podobách a všechny jeho formy jsou příležitostí k oslavám. Mateřství je symbolem lásky, péče a obětavosti a přináší do světa nové životy i naději. Neexistuje nic, co by jej dokonale a univerzálně ztělesňovalo. I když každý šperk darovaný z lásky uzamyká vzpomínky i emoce.
Maminka: Je to poslání, celoživotní práce. Pro někoho tu být, o někoho pečovat. Je to krása. Láska, i ta mateřská se dá vyjádřit mnoha způsoby. Náušnice nebo prstýnek v sobě mohou nést silné poselství.
Video: Anežka Horová
Fotograf: Lukáš Dvořák
Creative concept: Jan Boublík
Supervize: Karolína Otevřelová 
Talent: Monika Bagárová s maminkou
Styling: Zoltán Tóth
Make-up: Simona Buchtová
Vlasy: Anna Plačková
Produkce: Monina Nevrlá