Móda

Louis Vuitton Men’s Spring-Summer 2023

Pánská Spin-Sff show značky Louis Vuitton zve do čínského resortu Aranya na třídenní festivalový event.
Aranya se nachází dvě hodiny od Pekingu a je přirovnávána k oblíbeným prázdninovým místům, jako je například Hamptons. Hosté zde mohli vidět kolekci, jež už byla představená v Paříži, a navíc deset looků tvořících kapsulovou kolekci. 
Kinematografickou předehru ke kolekci Mirage vytvořili Jia Zhangke a Wei Shujun. Vyobrazena jsou v ní témata dětství, objevování a komunity. Samotná kolekce je potom vizuální manifest našich tužeb a nápadů, má schopnost nás léčit, regenerovat a povzbuit. Kolekce je mimo jiné i živým důkazem odkazu Virgila Abloha, který vždy zapojoval do tvorby kolekcí celý ateliér a uznával práci každého jednotlivce i celého týmu. Hlavní myšlenkou Louis Vuitton, kterou ctil i Abloh, je víra v představivost a její nekonečnou moc a sílu. 
Hlavním prvkem je zvětšené dětské hřiště a hračky, jako nástroje představivosti. Samotné oděvy jsou potom silně ovlivněné francouzským romantismem; květinová pole jako symbol harmonie v různorodosti se objevují jako výšivka a potisk. Fotomontáže z obrázků Paříže ctí toto město jako domov značky Louis Vuittion.