Móda

Které trendy by redaktoři Vogue raději už nikdy neviděli?

Kouzlo nového telefonu Samsung Galaxy S21 a S21+ jen tak nepomine. Na rozdíl od řady trendů, jejichž kouzlo už pominulo dávno. Pokud tedy nějaké vůbec kdy měly. Nahlédněte na stoly redaktorů československé Vogue a zjistěte, se kterými trendy by se bez váhání rozloučili navždy.
Nejnovějším modelům z řady Samsung Galaxy S to na našich stolech sluší. Aby ne, máme slabost pro jednoduše sotistifkovaný design, na němž nic není navíc, ale přesto je jasně rozpoznatelný a osobitý. Jako všechno, co v módě čeká dlouhodobý úspěch, i tenhle extra chytrý telefon nejen zdobí, ale i výborně funguje. Snoubí totiž nejnovější inovativní technologie.
Chcete příklad? Třeba fotky a videa z něj jsou tak kvalitní, že nás šetří půlhodinového upravování v nejrůznějších aplikací. Dokonce má stabilizační technologii Super Steady, což nám dost vyhovuje. My totiž pořád někam běháme. (Povětšinou pro kávu.) Také si užíváme jeho spojení s novými sluchátky Samsung Galaxy Buds Pro které nejenom skvěle hrají, ale dokážou odfiltrovat až 99 % okolního šumu a můžete se tak plně soustředit na hudbu bez rušení. Díky nim lze nahrávat současně okolní zvuky i vlastní hlas, opět ve výborné kvalitě. (Sbohem, šumivý zázname u videí jako z dob krále klacka!) To jen ve zkratce, čím jsme si ho zamilovali na první dotyk. Vcelku nás baví představa, že objevíme řadu dalších skvělých funkcí jeho používáním.
Nedávno jsme probírali, jak bychom si přáli, aby bylo víc takových produktů, co dělají život snazším a hezčím. Nebyli bychom to ale my, kdybychom při debatě nesklouzli k módě a tomu, čím nás obohatila a co by naopak mohl zavát čas. Nové Samsungy Galaxy S21 a S21+ kolovaly po našich stolech jak při tiché poště, na displejích fotky trendů, které podle nás zkrátka nefungovaly.

Martin Váša, Fashion Features Editor

Foto: Anežka Horová
Foto: Courtesy of Chanel
Chanel, podzim-zima 2019
Klobouk jménem fedora
Někomu dělá nedobře laktóza, jinému lepek, já nedovedu strávit fedoru. Bylo by skvělé, kdyby tenhle klobouk někdo navrhnul v takové podobě nebo v takovém kontextu, aby neevokoval určitou druhořadost. Kdyby mi byl zadán článek o tom, jak elegantně fedoru nosit, byl by to ten nejkratší článek, jaký jsem kdy napsal. Obsahoval by jediné slovo. „Nijak.“
Foto: Getty Images
Street style z newyorského fashion weeku, 2020
Nošení slunečních brýlí, jako by byly čelenka
Já si vlastně nejsem jistý, jestli to vůbec někdy bylo trendy, možná to je spíš manýra. Na každý pád by podle mého skromného názoru měl pasování slunečních brýlí do funkce čelenky na vlasy ošetřovat zákon. Je to doplňkový ekvivalent nošení péřovky kolem pasu. To není praktičnost, to je lhostejnost vůči sobě samému – nenapdá mě nic méně přitažlivého.
Foto: Courtesy of Christian Dior
Christian Dior, jaro-léto 2020
Letní kozačky
Cokoliv si na sebe oblečeme (nebo neoblečeme), o nás druhým vždy něco napoví, a to jediné, co říkají děrované kozačky, je: „Nevím, co dělám.“ Letní kozačky jsou nesmysl. Letní kozačky jsou veganský burger. Proč imitovat maso, když existuje řada výborných původně veganských jídel? Proč imitovat cokoliv? Jsou kozačky a jsou sandály. Všechno mezi je chyba.

Cindy Kerberová, Fashion & Beauty Editor

Foto: Anežka Horová
Foto: Profimedia
Peris Hilton
Růžové mámení ze sametu
Sametové tepláky v zářivě růžové se zlatým logem jsou pořád jenom tepláky. Způsobovaly mým očím diskomfort už na začátku milénia a ani po dvaceti letech a roce karantény se na tom nic nezměnilo. 
Foto: Getty Images
Dolce & Gabbana, jaro-léto 2018
Zahrada na hlavě
Na přehlídkách jsme záplavu živých květin viděli už tolikrát, není ale škoda drancovat zahrady kvůli pár vteřinám na přehlídkovém mole? Když už chcete mít na hlavě rozkvetlou zahradu, zapněte si filtr na Instagramu, nebo radši ne. 
Foto: Getty Images
Kate Moss
Night-to-day make-up
V devadesátkách to chvilku na mladé Kate Moss vypadalo dobře, ale jít spát neodlíčená a ještě se druhý den tvářit, že to vypadá dobře, je stejně out jako reality show Kardashianových a plastová brčka. 

Alexander Bel, Digital Creative Director 

Foto: Anežka Horová
Foto: Courtesy of Jeremy Scott
Jeremy Scott, podzim-zima 2012
Overal na kšandy
V ideálním světě by overaly měly patřit výhradně umělcům s výstředním vkusem nebo těm, co se právě chystají vymalovat byt. A pokud jde o overal na kšandy, nemám co dodat. Svět nepotřebuje dospělého člověka, který vypadá jako malé dítě.
Foto: Courtesy of Rag & Bone
Rag & Bone, podzim-zima 2013
Obrácený květináč 
Možná se díváte na počasí venku a říkáte si, že jsem se zbláznil, že tento trend vlastně vůbec není špatný, je v něm teplo, svoji funkci plní. Souhlasím, ale proč by lidé při pohledu na vaši čepici měli přemýšlet, který druh zeleniny pěstujete?
Foto: Yannis Vlamos / GoRunway.com
Loden Dager, jaro-léto 2011
Kratší je lepší?
Jistě, každému sluší něco jiného, ale kraťasy, krátká bunda, košile s krátkým rukávem a obzvlášť všechno dohromady prostě nefunguje. Prodloužené délky udělají větší dojem, i v létě.
Foto: archiv Samsung
Samsung Galaxy S21+
Foto: archiv Samsung
Sluchátka Galaxy Buds Pro
Foto: archiv Samsung
Samsung Galaxy S21
Mimochodem, než si od Samsungu něco koupíte, podívejte se na tuto stránku, kde značka zveřejňuje akční nabídky. Kromě speciálních cen můžete získat i další produkt jako bonus. Nemáte zač.
Text vznikl ve spolupráci se značkou Samsung.