Trendy

Nejdiskutovanější trend sezony: Oblečená-neoblečená

Večírková sezona se pozvolna rozjíždí, a tak se módní návrháři rozhodli opět vystavit na odiv flitry, boty na vysokém podpatku, ale i detaily, které byly až doposud skryty.
Foto: Getty Images
MTV Video Music Awards 2021: Megan Fox v šatech Mugler a Machine Gun Kelly
Foto: Getty Images
MTV Video Music Awards 2021: Adut Akech a SAINt JHN
Foto: Getty Images
Kendall Jenner v Givenchy, 2021
Noblesní třpyt a prosvítající křivky. Nahý trend odstartoval už v červenci na pánském fashion weeku, kdy značka AMI představila ultrajemné šaty s dlouhým výstřihem. Modelka pod ně sice oblékla kalhoty, ale chyběla jí podprsenka. Závěrečný look tak odpovídal volnomyšlenkářskému názvu kolekce „Le Echappée Belle“, který se dá  volně přeložit jako „velký útěk.“

Dlouhý rukáv a výstřih proklatě nízko

Trend odhalování nabral na síle během newyorského fashion weeku, kdy značka Khaite představila v prostorách suterénu činžovního domu v Lower East Side kolekci plnou kousků jako stvořených na taneční parket. Na výjimečnou událost však Cate Holstein pozvala jen několik vyvolených fotografů. A stejně jako tvůrci značky AMI, i ona nechala to nejlepší na závěr: Svou přehlídku SS22 završila snovými šaty s dlouhými rukávy a výstřihem zakončeným těsně nad pupíkem. Krátce nato se na Instagramu objevily snímky zmíněných šatů, které mnozí označili za nejriskantnější kousek sezony. „Myslím, že se nám povedlo stanovit charakter značky, teď už tedy zbývá jen to, abychom posunuli naše materiály a střihové techniky,“ poznamenala zakladatelka Cate Holstein. 

Lesk na vysoké noze

Tom Ford zůstal věrný své tradiční glamour estetice a představil řadu modelů s metalickým finišem. Lesklé topy v barvách cukrové vaty nakombinoval s hedvábnými kalhotami a flitrovými saky. Doplnil je chokery Y2K a bronzové šaty oživil modrými lodičkami na vysokém podpatku.

Průsvitné Met Gala

Zpečetěním stylu oblečená-neoblečená se pak stal zářijový večer Met Gala. Na něm se Kendall Jenner blýskla v custom průsvitných šatech Givenchy, zatímco Zoë Kravitz ohromila modelem Saint Laurent. Rozruch vyvolala i odlišná volba jejich spodního prádla — Kendall zvolila klasické kalhotky, zato Zoë odhalila své dokonalé křivky v tangách. Inspirujete se?