Trendy

Jak nosit vintage koženou bundu podle supermodelek

Nejpraktičtější kousek v šatníku právě prošel velkou proměnou. Inspirujte se off-duty stylem vycházejících hvězd modelingu.
Pokud ještě neznáte Monu Tougaard, je nejvyšší čas to napravit. Tato dánská modelka je ve svých osmnácti letech prakticky veteránkou přehlídkových mol. Jaký byl jeden z jejích posledních úspěchů? Po boku Adut Akech, Belly Hadid a Iriny Shayk zazářila na přehlídce AW21 značky Versace.
Off-duty šatník módní hvězdy je mimo přehlídková mola také plný stylových kousků. Třeba kabát z umělé krokodýlí kůže, který si oblékla mezi schůzkami na pařížském týdnu módy v kombinaci s úpletem Mulberry, nízkými kalhotami, třpytivými bílými teniskami a kloboukem Prada.
Tougard není jediná, která miluje cruelty-free kožené svršky. Nejzářivější nové tváře modelingu z Milána a Paříže na ně nedají dopustit a nosí je v nejrůznějších podobách; od dlouhých vintage kabátů po trenčkoty a oversized košile s proužkovanými obleky nebo zvonovými a skejťáckými kalhotami. 
Ať už hledáte způsoby, jak oživit oblíbenou bundu, nebo potřebujete fresh kousky z Vestiaire, máme pro vás všechny důležité tipy s malou pomocí supermodelek.

Dlouhé střihy

Náš hlavní poznatek z pařížského street stylu? Nebojte se dramatického vzhledu vintage kožené siluety sahající až po lýtka. Pokud chcete oživit své obnošené 501ky, oversized proporce zavinovacího kabátu stoprocentně splní svůj úkol. Stačí přidat mokasíny a bílé ponožky.

Sako z veganské kůže

Na blejzru z umělé kůže není doslova nic, co by se nám nelíbilo (především praktické kapsy), ale klíčový je správný střih. Hledejte mírně oversized střihy a vyzkoušejte si je, když na sobě máte tlustou mikinu, abyste se ujistili, že se jedná o velikost, kterou můžete pomocí pásku zúžit a nosit k večernímu oblečení nebo k tenké košili a kombinovat s úplety na běžné nošení. Rozhodně se nebojte ultra krátkých šortkek, oversized blejzru a mohutných jiker boots.
Foto: Style Du Monde
Paris Fashion Week Fall 2021
Foto: Style Du Monde
Paris Fashion Week Fall 2021
Foto: Gianluca Senese
Milan Fashion Week AW 2021

Car coat

Představte si krátký trenčkot, který obepíná tělo jako blejzr a dosahuje zhruba stejné délky jako minisukně. Zcela unisex vintage střih vypadá dobře jak s pletenou vestou od Brandy Melville, tak s tepláky Nike. Noste ho s klasickými černými Dr. Martens. Zbytek už necháme na vás.

Košile 

Je pravděpodobné, že už ve svém šatníku sako z umělé kůže máte. Tato dokonalá vrstva se hodí na dny, kdy nechcete přemýšlet, co si vezmete na sebe. Update pro rok 2021? Noste ho se sorbetově růžovou polokošilí a džínami s vysokým pasem a širokými nohavicemi.