Trendy

22 nejlepších bílých triček sezony a tipy, aby vám vydržela co nejdéle

Na bílé triko je spoleh, jde o nadčasový základ šatníku, který je dobré mít vždycky po ruce. V 9 z 10 případů vám právě bílé triko pomůže vyřešit povzdechnutí, že nemáte co na sebe. Navíc je tu tým Vogue, který pro vás vybral ta nejlepší bílá trika z aktuálních nabídek značek, tvůrců a e-shopů.
Foto: Neil Mockford/GC Images
Kim Kardashian
Obléct si čerstvě vyprané bílé tričko je tak příjemné! Jde o módní kus, který je ve své jednoduchosti stylový a přímočarý – na nic si nehraje, ať už zvolíte volný a vzdušný střih, model, který vás bude příjemně obepínat, nebo verzi s drobným žebrováním v retro stylu.

Na co se u bílého trika zaměřit

Pokud jde o materiály, určitě jděte cestou přírodních vláken, jako je bavlna nebo Tencel, který se vyrábí z dřevěné celulózy. Myslete na střih. Klasické a trochu objemnější střihy můžou dodat na nonšalanci smart-casual outfitu pro formálnější večerní příležitost, ale s džínami někdy působí až příliš nedbale, což na druhou stranu nemusí být někdy na škodu. Jakmile najdete typ a střih, který vám dokonale sedne, pak se nebojte pořídit si zásobu. Bílé triko totiž nikdy nevychází z módy a je imunní vůči koloběhu trendů.

„Dokonalá bílá trika lovím neustále, nosím je totiž téměř každý den,“ prozradila vedoucí globální sítě a zástupce šéfredaktora Vogue pro Evropu Sarah Harris, která neváhá pravidelně procházet ani pánské sekce obchodních domů a vyzdvihuje například řetězec COS. „Miluju oversized střihy, které dávají tělu dostatek prostoru, s krátkými, hranatými rukávy a s malým výstřihem. Nesnesu, když je výstřih příliš hluboký nebo velký, a ani s véčkovým výstřihem se necítím úplně dobře. Silueta musí být dostatečně od těla. Pokud jde o dokonalé bílé triko, nesnesu přiléhavost.“

Jak na styling?

„Bílé triko je klasika – kulatý výstřih a krátký rukáv,“ má jasno Kate Phelan, módní redaktorka britské Vogue. „Je to nejužitečnější kousek, který mám. Přes den ho nosím s džínami a sakem na míru a večer vypadá skvěle s širokými sametovými kalhotami a třpytivými náušnicemi. Univerzálnost je vlastnost, která je právě pro bílé tričko příznačná podobně jako pro další basics. Jde vyladit prakticky se vším – od formálních kalhot po šortky nebo mini, midi i maxi sukně. Bílé triko v šatníku vám bude prostě věrně sloužit.

Jak ho správně prát?

„Používejte ruční prací cyklus a nesušte ho v sušičce, jedině tak vám bílé triko vydrží dlouho,“ radí Sarah. A její trik pro dokonalou svěžest? „Používám Whites Detergent od Laundress a díky tomu zůstává déle bílé.“ I napařovací žehlení dokáže divy a trička vypadají jako nová. Jisté je, že dříve nebo později na něm ulpí nějaká ta skvrna, ale žádné drama, to je život. Jen se o ni postarejte co nejrychleji – čím rychlejší budete, tím pravděpodobněji se jí zbavíte.

Níže se můžete inspirovat výběrem triček, které v redakci milujeme. 

Zkuste to letos oversized

Bílá klasika

Malé bílé (tričko)

Článek vyšel v původní verzi na Vogue.co.uk.