Trendy

Nejzářivější letní trendy: Tílka plná třpytu, metalických odlesků a štrasu

Kdybyste si letos v létě měla vzít na party jen jednu věc, bude to tílko. A na večer to bude tílko zdobené flitry, kamínky, třpytkami, zkrátka tank top, který nepřehlédne jediné oko v místnosti. Vysvětlíme vám, proč ho budete ve svém šatníku potřebovat co nejdříve.
Foto: Getty Images
Zendaya v šatech Vivienne Westwood na premiéře snímku Duna v Londýně, 2021
Klasické bílé tílko. Neodmyslitelná součást našich outfitů po desetiletí. Brigitte Bardot, poté v devadesátých letech Jennifer Aniston, Kate Moss i ostatní supermodelky jej povýšily z obyčejného topu na nepostradatelný módní doplněk a módní návrháři na něj dodnes v nejnovějších kolekcích nedají dopustit (vzpomeňme si na kolekci bílých tílek s logem Prada v roce 2022). Nyní však nadešel čas na jeho poněkud pompéznější upgrade.
Ostatně, pamatujete na úvodní scénu ze seriálu Sex ve městě? Jistě, musíme uznat, že tílko, které měla Sarah Jessica Parker na sobě, není čistě bílé (ale pastelově růžové), ale tehdy stylistka Patricia Field umně ukázala, že k obyčejnému bavlněnému tílku jde obrovská tylová sukně a podpatky bez jediné pochybnosti. A módní domy ji dodnes následují.
Emporio Armani v kolekci na jaro a léto 2023 vyslal na molo modelku v topu s flitry v růžové a modré barvě, které připomínalo éru Destiny's Child, Chanel v kolekci na podzim a zimu 2023 oblékl Monu Tougaard do tílka s vyšívanými květy, Valentino na stejnou sezonu představil stříbřité volné tílko v kombinaci s lesklými kalhoty. Ani ostatní módní domy nezahálejí. Stačí se podívat na nejnovější kolekce Simone Rocha nebo Stelly McCartney.
A velké obchodní domy, menší návrháři i módní řetězce na tuto výzvu, jak je zvykem, odpověděly téměř okamžitě. Přinášíme přehled luxusních i dostupnějších verzí třpytivých tílek na (nejen) letní sezonu. Kdo by na večer potřeboval šaty, že?