Trendy

Jorts: Více než jen kraťasy, symbol rebelství a individuality

Dalo by se to přirovnat k návratu velké legendy. Denimové kraťasy, známé také jako jorts, nastupují zpět na scénu. Klasické džínové kraťasy ve střihu mom jeans, s vysokým pasem a mírně rozšířenými nohavicemi, budou dominovat v šatnících bez ohledu na vaši velikost. Oblíbené budou ale i kratší délky – mini a hot pants. Inspirujte se módou z ulic metropolí a uvidíte, že se dá tento symbol unisex pohodlí nosit hned na několik způsobů.
Foto: Gotham/GC Images
Gigi Hadid a Leah McCarthy
Jorts slaví návrat ve velkém stylu a tyto ultra pohodlné kraťasy se objeví v mnoha velikostech, délkách i barvách. Kromě klasického modrého denimu jsou v trendu i barevné jorts. Oblíbené budou pastelové barvy, jako je růžová, modrá a zelená, ale i neonové odstíny a vzory. Co se týče denimu samotného, kromě klasiky se objeví i lehčí a prodyšnější materiály, jako je chambray a tenký denim. Ideální materiál na horké letní dny, nemyslíte?
Kromě klasických střihů zaznamenáme i kreativnější varianty, jako jsou jorts s volnými nohavicemi, s vysokým pasem a s knoflíky, nosit se budou i jorts zdobené krajkou, výšivkami a flitry. Jorts se dají perfektně kombinovat jen tak s tričkem, ale i crop topy a košilemi. Když se budete chtít cítit pohodlně, jorts jen doplňte o tenisky, sandály nebo žabky. Pro elegantnější vzhled zvolte boty na podpatku a sako přes ramena. Že patříte mezi škarohlídy, kteří s tímto módním comebackem nesouhlasí? Máme pro vás jednoduchý návod, jak svůj pohled změníte. Zadejte si #jorts na Instagram či Pinterest nebo se jen chvilku dívejte po stylově oblečených ženách na ulici. Názor změníte během chviličky. Pohodlný look, jehož základem jsou jorts, za to totiž stojí. A co víc, možná už některý model má dávno ve skříni váš muž. A třeba vám ho vydá...