Trendy

Transparence: trend, který si žádá přilbu?

Průsvitné materiály si razí cestu do našich šatníků. Fashion Features Editor radí, kdy je vítat s otevřenou náručí, a kdy raději zavřít a zatlouct dveře.
Vítejte v době, kdy tajemství je sprosté slovo. Když jednají politici, chceme být u toho. Stejně tak chceme vědět o každém pohybu na účtech jejich stran. A večer – těsně předtím, než zavřeme oči – lačně projíždíme Instagram, protože důležitější než dočíst tu knihu, na níž se už práší, je dozvědět se co, kde, kdo, s kým nebo bez koho a proč. Transparence je všude kolem nás. A s módou odrážející dění ve společnosti bylo jen otázkou času, kdy se stane trendem.
Svou nejpříjemnější podobu nabízí v oblasti krásy. Míň je víc a úplně nejvíc je pečovat o svou pleť, aby byla zdravá, a na líčení se vykašlat.
Pláštěnka, sluneční brýle s průsvitnými obroučky a průhledné šperky, to vše se počítá. Jenže tohle u nás umí každá malá holka. Daleko zajímavější jsou transparentní boty. Zřejmě tím zajímavější, čím nebezpečnější. Pokud totiž nesáhnete po správném páru, který je dostatečně otevřený na to, aby noha dýchala, příliš parády neuděláte. Příkladem jsou boty z aktuální kolekce Balmain: teoreticky super, ale v praxi?
Zlatou střední cestu pak nabízí taška Vogue. A to píšu z pozice někoho, komu když se něco nevejde do kapsy, nebo to neunese v ruce, nechává to ležet. Tenhle funkční doplněk ale nosím rád. Nutí mě mít pořádek ve věcech a pokud oblečení vypovídá něco o svém nositeli, pak taška Vogue jde ještě o krok dál. Taky je připomínkou, že bychom neměli jet na vlně igelitek na jedno použití a raději měli nosit jednu pevnou, dokud to jde. A až to nepůjde, recyklovat ji.
Můj tip pro odvážné je průhledný kufr. Dlouho na něj myslím, ale ještě jsem se neodvážil. Je to podobné jako s taškou Vogue. Představa, že všichni vidí, s čím cestuji, mi připadá zvrhle lákavá. Zároveň je na něm něco šíleně sebevědomého. V podstatě jako by říkal, že jste se sebou natolik spokojení, že nemusíte nic skrývat. A to mě baví.
Foto: Archiv Crash Baggage
Kabinové zavazadlo, [object Object], 260 €