Trendy

Módní novinky, co vás přenesou do nultých let

Malé kabelky a velká loga, úzké džíny a široké opasky, šťavnaté barvy, lesk a třpyt. Estetika nultých let balancovala na hranici kýče. Kdo chtěl být hot, musel vypadat, jako by mu osobní stylistku dělala panenka Barbie. Nebo Paris Hilton, cover star našeho letního dvojčísla.
Foto: Getty Images
Paris Hilton, 2000
Foto: Getty Images
Paris Hilton, 2000
Foto: Getty Images
Paris Hilton, 2001
„Chanel. Nebo Valentino?“ uvažuje Paris Hilton nahlas. Právě spolu mluvíme přes Zoom (celý rozhovor si můžete přečíst v aktuálním čísle) a já mám dojem, že na cokoliv se jí zeptám, na to už odpovídala stovkám dalších. Tahle otázka ji ale zřejmě zaskočila. Kdyby ji mohla do konce života oblékat jedna jediná značka, kterou by si zvolila? „Taky mám ráda Alice + Olivia,“ dodává po chvíli a dál přemýšlí. To zní vcelku umírněně, povídám, připadá si dnes v oblékání konzervativnější? Přece jen už od nultých let, jejichž estetiku spoluvytvořila, uběhla dvě desetiletí. „Ne,“ odmítá kategoricky. „Leda na pracovních schůzkách.“
Pokud jste tuhle módní éru – o co méně elegantní, o to zábavnější – zažili, nedivte se, pokud se vás při pohledu na následující módní novinky zmocní nostalgie. A klidně jí podlehněte. Ještě aspoň na chvilku.