Trendy

Polobotkám tento podzim neutečete

Pokud nejste příznivci bot na podpatku a nevíte, co si vzít do práce na meeting nebo společenskou akci, doporučujeme polobotky. Právě ty se staly mega trendem letošního podzimu.
Foto: Jeremy Moeller/Getty Images
Polobotky Gucci
Popularita polobotek a mokasín je na vzestupu. Stejně jako třeba lodičky na nízkém kitten podpatku. Pohodlí je zkrátka nejdůležitější. Loafers nemají tkaničky ani žádné přezky, jednoduše do nich vklouznete a jdete. Investujte do kvalitní kůže, aby boty změkly a zároveň držely tvar. A největší trend podzimu? Polobotky s bílými ponožkami nebo podkolenkami. Tato kombinace připomíná školní uniformy, takže si všichni můžeme zavzpomínat na léta, kdy jsme se po prázdninách těšili (nebo netěšili) na své spolužáky. A pokud vám je bota o trošku větší, zkuste pletené ponožky a v pohodě je noste v zimě. 
Když už jsme u těch ročních období – loafers jsou samozřejmě také jedním z top doplňků pro přechod mezi létem a podzimem. Můžete je nosit jak k sukni nebo šortkám, tak k dlouhým kalhotám a kabátu.
Věděli jste, že letos je to 70 let, co Guccio Gucci poprvé uvedl svoje horsebit loafers, které se staly nadčasovou klasikou? Jemné změny designu, které mají na svědomí různí kreativní ředitelé domu Gucci, jsou odrazem dané doby. Stejně tak populární jsou Prada loafers s brandingem stříbrného trojúhelníčku a v posledních letech i s robustními podrážkami. JW Anderson zase přidal polobotkám tlustý zlatý řetěz. 
Vybíráme pro vás ty nejlepší polobotky letošní sezony: