Trendy

Trendy kabelky, které definují jaro 2024, a kde je koupíte

Kabelky, ty nepostradatelné doplňky, které dokážou s outfitem udělat divy, vzbuzují spoustu emocí, vedou se kolem nich vášnivé debaty (v poslední době zejména kvůli stále zvyšujícím se cenám). Pokud toužíte po nepřehlédnutelném doplňku, který rozzáří váš jarní styling, pak jste na správném místě. Přinášíme vám pět trendů, které tuto sezonu rozhodně stojí za pozornost.
Foto: Phil Oh
Street style Paris Fashion Week, březen 2024

Přírodní vlákna

Kabelky z rafie, plátna a slámy se každý rok v tuto dobu vrací a má to svůj důvod. Skvěle se hodí k lehkým šatům, džínům i plážovému oblečení. Samostatnou kapitolu pak tvoří proutěné košíky, které nás naučila nosit Jane Birkin nejen v létě na pláž.

Vinotéka 

Vínová, burgundská, magenta. Tato barva symbolizuje bohatství, vášeň a rafinovanost. Ačkoli se na první pohled nemusí zdát jako typická jarní či letní volba, letos se stává hitem. Na molech zazářila vínová na kabelkách značek jako Gucci, Loewe, Bottega Veneta i Altuzurra. Dáváte přednost pinot noir, primitivo, nebo snad si dáte portské?

Psaníčka: Elegance na celý den

Psaníčka už dávno nejsou jen doménou plesů a večerních událostí.  Navíc se už nejedná jen o miniaturní kousky, do kterých se sotva vejde mobil. Návrháři spojili krásné s užitečným a na trhu jsou tak k dostání taková, do kterých vměstnáte všechny nezbytnosti. 

Nadčasová XXL

Praktická a prostorná kabelka, do které se vejde vše, co jen potřebujete. Ideální pro rušný den ve městě, cestování na krátké i dlouhé vzdálenosti a samozřejmě na nákupy. Velké tote bags se právem těší trvalé oblibě a v sezoně jaro - léto 2024 jsou velkým trendem. Pokud hledáte nadčasový model, zkuste mimo jiné značky jako Khaite nebo The Row.

Nečekané tvary a vzory pro odvážné

Máte ráda originalitu a chcete vyčnívat z davu? Pak vsaďte na kabelku v neobvyklém tvaru. Geometrické tvary, asymetrické střihy, netradičními detaily – fantazii se meze nekladou. Díky trendu mob wife jsou více populární i kabelky s hadími a leopardími potisky nebo krokodýlí texturou. Ty hadí najdete u značek jako jsou Bottega Veneta, Loewe i Jacquemus. Ten nejvíce asymetrický vzhled pak najdete například u značky Acne Studios.