Trendy

Třásně, potisky, trenčkoty. Co si vybrat z pre-fall kolekcí

Od retro třásní po blankytně modrou, Vogue vybírá šest módních trendů, které vám v roce 2020 zvednou náladu.

Na divokém západě

Ještě předtím, než se boho styl stal synonymem pro fast fashion, byly bundy s třásněmi symbolem poctivého řemeslného zpracování. V roce 2020 se divoký západ vrací a byl k vidění na molech takových značek jako Stella McCartney, Bottega Veneta a Michael Kors, kde vynikla elegance kabátů s páskem a večerních šatů s prodlužující linií třásní. 
Foto: Simon Miller
Simon Miller
Foto: Michael Kors
Michael Kors
Foto: Bottega Veneta
Bottega Veneta

Blankytně modrá 

O tom, že tento odstín bere móda vážně, se ostatně přesvědčila i Anne Hathaway ve filmu Ďábel nosí Pradu. Možná za to mohou ikony sociálních sítí, ale blankytně modrý odstín bude koncem léta 2020 všude. Stejně tak azurová a kobaltově modrá jako na přehlídce Balmain. Využijte neomezený potenciál modré a nezapomeňte přitom na výrazné textury. Na moodboard si můžete vyvěsit opulentní flitrové šaty Gucci nebo elegantní s volánky od Fendi. 
Foto: Stella McCartney
Stella McCartney
Foto: Gucci
Gucci
Foto: Bottega Veneta
Bottega Veneta

Pořádná divočina

Módní návrháři se ne a ne nabažit exotických potisků. Jestli mají značky jako Rosetta Getty, Marc Jacobs a Gucci něco společného, tak je to záliba v zebřím či leopardím printu. Noste jej jako Veruschka s dlouhými rukavicemi a obrovskými slunečnými brýlemi. Trochu kýč, ale vypadá to dobře.
Foto: Balmain
Balmain
Foto: Michael Kors
Michael Kors
Foto: Gucci
Gucci

Moderní historie

Dobrá zpráva je, že šaty s objemnými rukávy v nejbližší době neztratí na popularitě. Stačí se podívat na přehlídku Khaite, Brock Collection a Cecilie Bahnsen. Romantickou náladu umocněte výšivkami a vrstvením pletenin. Pre-fall kolekce se rozhodně nedrží při zemi, pokud jde o retro styl, ale díky průhledné organze a zkrácené sukni působí šaty moderním dojmem. 
Foto: Brock Collection
Brock Collection
Foto: Cecilie Bahnsen
Cecilie Bahnsen
Foto: Jil Sander
Jil Sander

Bledá přitažlivost

Od elegantních hedvábných večerních šatů Chanel po bezchybnou krémovou košili Proenza Schouler, koncept šatníku se díky luxusním materiálům posunul na zcela novou úroveň vyžadující náročnou údržbu. Zabalte se do péřového kabátu Jil Sander a vymyslete způsob, jak se co nejdřív spřátelit s majitelem nejbližší čistírny. 
Foto: Gorunway
Chanel
Foto: Gucci
Gucci
Foto: Jil Sander
Jil Sander

Trenčkot trochu jinak

Další trend spadající do kategorie „už mám, ale znovu mě inspirujte“ je monochromatický trenčkot. A nemusí být nutně béžový. K vidění byl na přehlídce Jil Sander, Bottega Veneta a Proenza Schouler v netradičních barvách od růžové po burgundy. Všimněte si navíc stylingu. Kotníkové ponožky u Salvatore Ferragamo nebo vysoké jehly u Givenchy dodají vašemu vzhledu úplně novou energii. 
Foto: Jil Sander
Jil Sander
Foto: Proenza Schouler
Proenza Schouler
Foto: Givenchy
Givenchy