Trendy

Pět top trendů z Milána

Od retro pletenin až po návrat malých černých, vybíráme pět hlavních trendů pro nadcházející podzim z hlavního města italské módy.
Foto: Getty Images
Blumarine, Tom Ford, Conner Ives

Trend: Y2K moodboard

Kde: Blumarine, Tom Ford, Conner Ives
Co musíte vědět: Než budete číst dál, rozhodně vás seznámíme s neoficiálním nostalgickým instgramovým účtem @TomFordForGucci. Právě on se zasloužil o to, že se v roce 2000 vrátil na mola sex-appeal v té nejlepší podobě. Podobným směrem se budeme ubírat také letos na podzim. Kalhoty s nízkým pasem, řetízkové pásky s motýlky a špičaté kozačky v pikantní moderní podobě.
Foto: Getty Images
Marni, Prada, Sportmax

Trend: Fake fur

Kde: Prada, Marni, Sportmax
Co musíte vědět: Fráze fake it, till you make it se při popisování trendy doplňků slavných návrhářů příliš nehodí. Výjimku tvoří jedině fake fur. Cruelty-free umělé kožichy inspirované starým dobrým Hollywoodem doslova zaplavily milánská módní mola. Milujeme nápadné chundelaté ombré kožichy z přehlídky Prada, Marni a Sportmax. Všimněte si, že čím jsou chlupatější, umělejší a bláznivější, tím víc je chcete.
Foto: Getty Images
Cecilie Bahnsen, Emilio Pucci, Giorgio Armani

Trend: Prošívání

Kde: Emilio Pucci, Cecilie Bahnsen, Giorgio Armani
Co musíte vědět: Dánská návrhářka Cecilie Bahnsen je spolu s Tomem Fordem a Connerem Ivesem dalším nováčkem na milánském fashion weeku. Její talent na výrobu doslova pohádkových šatů z prošívaného taftu a hedvábí jistě osloví všechny ty, kteří prožili většinu poslední měsíců na home officu doma ve své posteli. Stejného ducha sdílí také Emilio Pucci a Giorgio Armani. Všichni jsme připraveni vyrazit do víru velkoměsta, jakmile nám to situace umožní, ale nechceme se ochudit o ten pocit, když naše tělo zahřívá obří prošívaná deka.
Foto: Tom Ford
Tom Ford, Dolce & Gabbana, Valentino

Trend: Malé černé

Kde: Dolce & Gabbana, Valentino, Tom Ford
Co musíte vědět: Pierpaolo Piccioli popsal návrat malých černých šatů jako radikální a my s ním musíme souhlasit. Na prázdné scéně historického divadla Piccolo Teatro nám černé minišaty jasně připomněly, že oblečení má schopnost odolávat současné situaci a zároveň působit romanticky. V letošním roce působí kvůli ztracenému času jako umění. „Mít sílu být tím, kým jsi, to je radikální čin,“ řekl Piccioli. 
Foto: Getty Images
Valentino, Ports 1961, Fendi

Trend: Pleteniny na party

Kde: Valentino, Fendi, Ports 1961
Co musíte vědět: Vzpomeňte si na pletené komplety, do kterých vás máma nutila, když jste byli malí. Přidejte k nim cenu pro dospělé a velkorysou dávku italské vlny. Preppy pletené šaty, které se objevily na přehlídce Valentino a Ports 1961, si zamilují všichni, kteří během lockdownu zlenivěli a pohodlí teď mají na první místě. Chcete něco odvážnějšího? Podívejte se na Fendi, kde Kim Jones poslal na molo modelky bez podprsenky a v pouzdrových sukních.