Trendy

Osm způsobů, jak připravit šatník na rok 2019

Vyměňte westernové boty za téměř neviditelné sandály, koktejlky s odhalenými rameny za háčkované midi a zimní manšestr za sepraný denim – příprava na novou sezonu začíná právě teď!
Kupte: háčkované koktejlky
Odložte: šaty s odhalenými rameny
Pokud jste proplula nástrahami letních večírků roku 2018 v šatech po kolena a s odhalenými rameny, vaše volba pro rok 2019 bude háčkovaná. Hippie základ je však vylepšený a luxusnější. Háčkované šaty jsou podle značek Self Portrait, Altuzarra, Rodarte a Michael Kors jako stvořené pro všechny koktejlové události. 
Kupte: seprané džíny
Odložte: manšestrové široké kalhoty
Když dojde na víkendový look, je čas odložit zemité Prada manšestrové kalhoty (jen dočasně), protože do volnočasové módy se vrací osmdesátky – se sepranými (acid washed) džínami s vysokým pasem, které kralovaly v době špatného vkusu. Novou verzi stylu à la osmdesátá léta vybírejte u Isabel Marant, Balmain a Ottolinger.
Kupte: téměř neviditelné sandály
Odložte: westernové boty
Pokud byl rok 2018 ve znamení kovbojských bot (za což vděčíme značkám Calvin Klein, Miu Miu a Ganni), v roce 2019 na sebe strhávají pozornost téměř neviditelné sandály (barely-there shoe/BTS). Ty už se staly hitem streetwearové módy, a i když si daly pauzu během zimních mrazů, jsou s jarem připraveny na návrat. Vyhlížejte páskové sandály od By Far a Rejina Pyo za ještě rozumné ceny. Budeme je nosit s rovnými sepranými džínami (a najdeme si někoho opravdu dobrého na pedikúru). 
Kupte: tričko s batikou
Odložte: tričko s logem
I když milujeme naše Fendi, Gucci a Balenciaga trička s logem, rok 2019 bude bez loga a s retro batikou. Paco Rabanne, Collina Strada a Stella McCartney oslavují návrat do minulosti, který zvedne náladu. Ano, jsou to přesně ta samá trička, co nosil v roce 1991 váš starší bratr.
Kupte: béžovou
Odložte: výraznou žlutou (gen-z yellow)
I když se v roce 2019 tak úplně nevzdáme jasných barev (viz batika zmíněná výše), móda se přece jen většinově obrací k tlumeným neutrálním tónům. Chloé, Burberry a Acne Studios vedou, pokud jde o přidání pouštních tónů do outfitů na každodenní nošení. A máme pro vás ještě jednu radu - začněte si dávat část peněz stranou na čistírnu. 
Kupte: luxusní kraťasy ke kolenům
Odložte: retro nylonové šortky
Jestli v roce 2018 zazářily nylonové šortky, v roce 2019 to bude o luxusních kraťasech ke kolenům. Ti, kteří sledují nové trendy od prvního okamžiku, už na sobě mají přiléhavé cyklistické šortky, zatímco my ostatní si počkáme, až Prada v únoru ukáže dobře střižené kraťasy ke kolenům.
Kupte: minišaty s flitry
Odložte: flitrované midi
Flitrované midi byly rozhodně základem diskotékové i společenské sezony podzim/zima 2018. Rok 2019 nicméně nabírá nový směr. Halpern, Attico a Celine výrazně zkracují dolní lemy do nové éry sebevědomí ženského těla.
Kupte: devadesátkový letní plášť
Odložte: kožený biker 
Louis Vuitton, Margiela, Marc Jacobs a Balenciaga přicházejí se stylovou verzí letního svrchního oblečení pro rok 2019. Jejich přehlídka smart jednořadých plášťů pro denní nošení s výraznou siluetou devadesátých let ukazuje trend, zatímco kůže nápadně zpomaluje na tempu.