Trendy

5 trendů z přehlídek AW21, které budete chtít nosit už teď

Svoboda, móda a naděje v lepší budoucnost. Od objemných šatů na celodenní domácí party až po maximálně odhalenou kůži, přinášíme výběr nejzásadnějších trendů na podzim a zimu 2021 z londýnského fashion weeku.

Trend: Objem 2.0

Roksanda autumn/winter 2021, Simone Rocha autumn/winter 2021, Osman autumn/winter 2021.
Kde: Simone Rocha, Roksanda, Osman
Co musíte vědět: Simone Rocha je proslulá objemnými šaty, které musíte vyzkoušet na vlastní kůži. „Miluji přehlídky a moc mě mrzí, že ji lidé neuvidí na živo. Musela jsem proto udělat věci, kterých se budete chtít dotýkat,“ řekla Vogue návrhářka těsně před prezentací. Dobrá zpráva je, že její spolupráce se švédským řetězcem H&M je skoro za dveřmi. Do kalendáře si dejte upozornění na 11. března.

Trend: Střet řemesel

Chopova Lowena autumn/winter 2021, Simone Rocha autumn/winter 2021, Matty Bovan autumn/winter 2021.
Kde: Chopova Lowena, Simone Rocha, Matty Bovan
Co musíte vědět: Jen pár mladých britských značek se dočkalo u týmu Vogue takového ohlasu. Chopova Lowena vychází z tradičních bulharských krojů a zároveň jim dodává ultra moderní podobu. Líbí se nám, že je na první pohled rozpoznáte, stačí se zaměřit na kovové detaily, plisé a zdánlivě nesourodé potisky.

Trend: Odhalení

Nensi Dojaka autumn/winter 2021, Emilia Wickstead autumn/winter 2021, Yuhan Wang autumn/winter 2021.
Kde: Nensi Dojaka, Emilia Wickstead, Yuhan Wang
Co musíte vědět: Ačkoliv aktuální kolekce prezentují sezonu podzim/zima, z virtuálních přehlídkových mol byste to skoro nepoznali. Tedy alespoň u značek Nensi Dojaka, Emilia Wickstead a Yuhan Wang. Skrytý význam? Začal ten správný čas na to odhodit všechny staré vrstvy a přivítat nový začátek. 

Trend: Kostky jsou vrženy

Coach autumn/winter 2021, Molly Goddard autumn/winter 2021, Chopova Lowena autumn/winter 2021.
Kde: Molly Goddard, Coach, Chopova Lowena
Co musíte vědět: Molly Goddard se při tvorbě nových kolekcí inspiruje po celém světě, ale tentokrát se rozhodla vrátit zpátky ke kořenům a zaměřila se na továrny v Anglii. Kostkovaný potisk byl k vidění také u značek Coach a Stuart Vevers. Včetně hvězdného obsazení v podání Palomy Elsesser, Megan Thee Stallion a Hari Nef.

Trend: Luční kvítí

Preen by Thornton Bregazzi autumn/winter 2021, Yuhan Wang autumn/winter 2021, Erdem autumn/winter 2021.
Kde: Yuhan Wang, Erdem, Preen by Thornton Bregazzi
Co musíte vědět: „Maluji krajiny,“ řekla nám těsně před přehlídkou návrhářka Yuhan Wang. Její hlavní inspirace? Obrazy mapující život starověké dynastie Tchang ze sedmého století. „Malíři vytvořili krajiny plné fantazie, aby šlechtici mohli alespoň na chvíli uniknout z běžného světa,“ vysvětluje a přichází i s důležitým upozorněním. „Obrazy dělali muži pro muže. Tuto sezonu jsem proto chtěla udělat své vlastní, pro ženy a dívky.“ Výsledek? Triumfální kolekce plná květin, díky nimž se budete dívat na svět jinýma očima.