Trendy

Měkký trenčkot je nutnost

Nikdy nevyjde z módy. A ani „nikdy neříkej nikdy“ v tomto případě neplatí. Trenčkot je všudypřítomný.
Foto: Getty Images
Jen v různých dobách nabírá různých podob. Pro nynější sezonu je měkký a imituje střih delikátních negližé. V široké škále siluet, délek a barev jej představila studia značek a návrhářů minulý rok i letos.
Zatímco u Miu Miu vsadili na béžový trenčkot širokého střihu, Sarah Burton u Alexandra McQueena představila variantu s polovičními a nabíranými rukávy se širokými rameny a gang Balenciaga poslal mezi diváky modely v černých kabátech s až nesmyslnými objemy.
Ale pokud nechcete sázet na přepracovanou klasiku, vyhněte se vyjmenovaným řešením a investujte do ikonického střihu sezony, který se klasickému chápaní kabátu vymyká, protože kabát nepřipomíná. Spíš jakési pohodlné negližé. Měkké trenčkoty z nylonu, povrchově upraveného hedvábí nebo tenké kůže v jemně vybledlých a teplých odstínech se objevily v kolekcích Victorie Beckham, Max Mary, Armaniho i Christopha Lemaira.
A pokud by vám čekání na vysněný trenčkot z online obchodu přišlo věčné, zkuste štěstí v nejbližším butiku značek Max Mara, Weekend Max Mara, Cos, Marella, nebo Brunello Cucinelli.
V případě, že vám záleží na tom, jak byl váš budoucí kabát vyroben, vybírejte z nabídky kabátů s rodokmenem recyklovaných materiálů značek Rodebjer nebo Reformation.

A… jestli vám nylon nesedne, můžete zvolit pro sychravější podmínky méně vhodný, avšak neméně stylový trenčkot lněný, který v kolekcích uvedly značky The Row či Emporio Armani.