Trendy

Flitrovaná sukně vyjádří osobnost a přitom se dá snadno kombinovat

Zecchino, italský hovorový výraz pro dukát a původní název pro flitry, je synonymem sezony.  
Foto: Getty images
Sice se původně vázaly spíš k letním večírkům, nově se ale nosí i v zimě. V pouzdrovém střihu a v rámci civilního stylingu působí jako zdvižený prostředníček vůči maloměšťácké přízemnosti. Ač v pestrých odstínech a mozaikách odráží všechna okolní světla a poutá pozornost, když ji vynesete se zdánlivě konvenčním svrškem, můžete ji nosit celý den. Večer jen vyměníte top a přidáte doplněk, který odpovídá dresscodu akce, na niž se chystáte. 
Flitrovaná sukně se stává dominantním heslem i kvůli osobnostem, které ji nosí. Megan Markel si ji nedávno vzala na koncert Beyoncé a celý svět hned věděl, kolik ji stála. (Víc jak devět set dolarů.) Amal Clooney zase způsobila pozdvižení před čtrnácti dny, když si ve flitrovaném kompletu vyšla jen tak na večeři s Georgovými rodiči.

Pokud se rozhodnete flitrovanou sukni zařadit do vlastního repertoáru, volte model s vysokým pasem, tedy nekompromisní pouzdro, a pestré barvy. Rozhodně si ale vyzkoušejte několik komplementárních celků. Určitě je vnímejte s nadhledem, protože tak se teď nosí. Poslouchejte svoje tělo a oblečte skvěle padnoucí střih. Protože elastické materiály vás v případě flitrovaných sukní příliš nepodrží.