Trendy

Extrémní péřovky: Evergreen, který trenduje i letos

Jsou až protivně velké. Těm, kdo je nosí, jsou ale nesmírně pohodlné. V otázkách stylu je už ani nelze brát vážně. Vždyť už něco pamatují. Nebo je to úplně naopak a zůstávají relevantní i sedm let po Demnově debutu pro Balenciagu? 
Foto: Jose Perez/Bauer-Griffin/GC Images
Megan Renee Williams
Je začátek března. I přes nízké teploty Paříž hoří očekáváním. Demna Gvasalia debutuje pro Balenciagu. Extrémní péřovky tehdy ve vysoké módě prosadil právě touto kolekcí. Vzpomínal přitom na své dětství a na zimní lyžařské tábory. Bundu určenou i do extrémních teplot a pod stan tak dovolil ostatním nosit takřka ke všemu, k večerním róbám, ke smokingu... Prošívané svrchníky se pak staly součástí snad každé Demnovy kolekce.
Pak se péřovky objevily v kolekcích dalších osmi designérů, až nakonec skončila i v nabídce konfekčních značek. Současné kolekce Ulla Johnson nebo Ganni představují extreme puffer jackets v metalických odstínech. Zatímco u Sacai se designérka Chitose Abe opřela do hybridních střihů, designérský tým sportovnějších střihů u Gucci vsadil na klasiku v podobě anoraku. Prapůvodní střih vojenských bund přitom osázel i monogramem.  
Vyhněte se vaťákům a spíš než prodloužený střih zkuste najít funkční variantu toho zkráceného. Investiční příležitost nabízejí bundy Moncler, jak jinak. Retro klasiku si pořiďte od North Face, barevné bundy má v portfoliu J.Crew, večerní variantu najdete u Banana Republic a tu z udržitelných materiálů zas u značky Everlane. A inspirovat se můžete u Emmy Chamberlain, Jennfer Lopez nebo Iriny Shayk.