Trendy

Maxi sukně, vesty a gladiátorky: festivalové boho je zpět

Kate Moss v semišových mokasínech s třásněmi, rozevlátém bílém tričku a džínových minišortkách; Sienna Miller v černých mini šatech, přepásaných koženým páskem; či Mischa Barton v háčkovaných večerních šatech s patchworkovým vzorem. To všechno jsou outfity, které kdysi hojně plnily stránky časopisů. Uběhlo pár let a módní boho trend je zpátky...
Jistě máte ještě v živé paměti některé z jeho klíčových prvků: vesty navrstvené na květinových šatech, zdobené pásky, třásně na všem, co jste mohli na těle vynést, a ti, kteří si mohli dovolit VIP vstupenu, měli navíc tašku Chloé Paddington. A i když se teď píše rok 2022, trendy z nultých let se těší čím dál větší popularitě. Jak si boho styl dopřát v moderní verzi? 
Foto: Getty Images
Simone Ashley
Foto: Getty Images
Bella Hadid
Inspirujte se třeba herečkou Simone Ashley, která byla nedávno spatřena v topu značky Conner Ives a šátkem, uvázaným kolem hlavy. A co se týče trendů, Bella Hadid nikdy nezklame — její květované šaty, které v posledních dnech obléká, jsou prostě dokonalé.
Pozadu nezůstávají samozřejmě ani módní mola. Na přehlídce značky Alberta Ferretti se objevily šaty s třásněmi, zatímco na show Altuzarra byly modelky zahalené do batiky od hlavy až k patě. U Chloé nás zaujaly copánky a zakomponované mušle. 
Boho nálada se ovšem nevyhýbá ani šperkům. Podle údajů společnosti Daniel Christopher Jewellery vzrostl počet vyhledávání řetízků na kotníky, náušnic či prstýnků na nohy za poslední tři měsíce o celých 49 %.
Než se však zachvějete hrůzou při vzpomínce na všechny ty náhodně poskládané outfity a sotva viditelné džínové šortky, věřte, že na rozdíl od první boho vlny bude její volné pokračování o něco vymazlenější. Můžou za to hlavně sociální sítě a rozsáhlý moodboard z festivalových fotek celebrit. 
Většina znovuobjevených trendů tak vyžaduje méně experimentování, proto pokud pokukujete po botách typu Minnetonka, které se vám dost možná povalují v krabici ve sklepě, je ten správný čas je zase oprášit. K tomu přidejte výrazný prsten, koženou bundu a rovnou můžete vyrazit na některý z festivalů.