Trendy

Klasický look Carrie Bradshaw znovu ožívá díky Kendall Jenner

Směrem k trendu quiet luxury zamířila i topmodelka Kendall Jenner, když do pařížské restaurace vyrazila v minimalistických, přiléhavých šatech.
Kendall Jenner momentálně pobývá v Paříži pracovně. V areálu zámku Versailles odchodila před pár dny show Jacquemus jaro-léto 2024. Inspirací pro její přehlídkový look se přitom stala princezna Diana, konkrétně její bílý overal s nadýchanou siluetou z 80. let. Nechyběl ani safírový náhrdelník, jež odkazoval na Dianin oblíbený choker.
Foto: Profimedia.cz
Kendall Jenner
Princezna ale není jedinou ikonou, na jejíž styl Kendall Jenner v posledním týdnu poukázala. Do Loulous, oblíbeného podniku celebrit, kam během své volné chvíle v Paříži vyrazila i Kendall na oběd, vynesla krátké tílkové šaty, nápadně se podobající těm, které měla Carrie Bradshaw na sobě v 15. díle druhé série Sexu ve městě. Seriálová hrdinka měla přiléhavý model na své osudové schůzce s Vaughnem Wyselem a poté na obědě se svými věrnými přítelkyněmi. Fotky s daným outfitem, na nichž klepe na okno restaurace v přiléhavých mini šatech, leteckých slunečních brýlích a zlatých páskových sandálech, platí již za stálice instagramových feedů i Pinterestu. A tento look je stejně ikonický jako třeba její novinové šaty či svatební róba od Vivienne Westwood.
Aktuálnost outfitu navíc umocňuje i trend minimalismu 90. let, který je zpět. Kendall šaty zkombinovala s obdélníkovými slunečními brýlemi, vintage sandály Gucci na podpatku s bambusovými detaily a kabelkou přes rameno Bottega Veneta Andiamo Intrecciato. Postrádáme již jen náhrdelník s nápisem Kendall.
Mimochodem, bavlněné tílkové mini šaty ve stylu Carrie Bradshaw jsou opět na výsluní. Jejich verze nabízejí například značky Bec + Bridge, Wolford nebo Skims. Posledně zmíněný brand (s tvarovacím oblečením) vlastní Kendallina sestra Kim, a proto byly tyto šaty v mnoha ohledech pro modelku jasnou volbou.
Článek vyšel v originále na vogue.co.uk.