Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Už žádná tanga. Boxerky jsou nejpohodlnějším trendem letošního roku

Cindy Kerberová26. 6. 2024
Dámské boxerky vypadají nečekaně přitažlivě.
Bella Hadid v New Yorku
Foto: Gotham/GC Images
Bella Hadid v New Yorku
Pro mnohé velmi překvapivý trend vládne v sekci letního spodního prádla. Místo předpokládané miniaturizace, která se objevuje každé léto a v posledních letech ještě zintenzivňuje, tu máme kalhotky s vyšším pasem a delšími nohavičkami. Boxerky jsou ideálním doplňkem letní garderoby, který v mnoha ohledech zpříjemňuje horké léto. Důvod jejich popularity? Vedle estetického také zdravotní. 
Lékaři pravidelně doporučují na léto vzdušné, volnější spodní prádlo z přírodních látek, které nikde netlačí, nedře a neomezuje tělo v pohybu. Odborníci tvrdí, že spodní prádlo, jako jsou tanga, může vyvolat vznik kožních a gynekologických problémů, pokud k nim máte sklony. Ačkoli neexistují žádné studie, které by to potvrzovaly, věřte jim. Taková několikahodinová fronta v dermato-venerologické ordinaci není nic, co byste chtěli dobrovolně absolvovat. Určitě ne kvůli tomu, že nenosíte správné kalhotky.
Dámské boxerky můžete využít v rámci trendu no pants jako mikrošortky, doma místo legín nebo na spaní jako pohodlné pyžamo. Zachrání vás také před odřenými stehny, což je jedna z věcí, o kterých se moc nemluví, ale trápí spoustu lidí. Přitom nemusí. Kim Kardashian moc dobře ví, proč kalhotky s dlouhými nohavičkami a boxerky od začátku nabízí v rámci portfolia Skims. 
Kolekce jaro - léto 2024, ANDREĀDAMO
1 / 8
Kolekce jaro - léto 2024, ANDREĀDAMO
Foto: Launchmetrics
Skims ale zdaleka není jediná značka, kde najdete perfektní dámské boxerky. Kalhotky, u kterých rychle zjistíte, že se bez nich neobejdete, najdete mj. také u brandů Tom Ford, Versace, Miu Miu, Diesel, Calzedonia, Lindex a u dalších.
Bílé boxerky, MIU MIU, prodává Farfetch, 440 €
1 / 10
Bílé boxerky, MIU MIU, prodává Farfetch, 440 € 
Foto: Miu Miu