Trendy

Toto je jediná barva, která by vás letos u džínů měla zajímat

Ani modrá, ani černá, ani bílá. Sázkou na jistotu a jasným módním hitem se letos stává šedý denim. Návrháři se na tom v kolekcích jaro – léto 2024 jasně shodují, stejně jako ulice a nejlépe oblékané celebrity.
Foto: Getty images, Profimedia
Ať už věříte na trendy, nebo si jdete vlastní cestou, faktem zůstává, že od klasických indigově modrých Levi Strauss a velmi neekologických černých džín přecházíme do éry šedé džínoviny. Z podzimního původně mikrotrendu fashion weeků se šedé džíny stávají hlavním proudem; z šatníku Belly Hadid a její sestry Gigi, Emily Ratajkowski, Anne Hathaway, Nicky Hilton Rothschild a mnoha dalších šedé džíny pronikly na přehlídková mola a staly se nepřehlédnutelnou součástí kolekcí jaro – léto 2024

Módní hit 2024: Šedé džíny

S bílými tílky jsme je mohli vidět u MM6 Maison Margiela, Ami a Maison Mihara Yasuhiro, s crop topem je představil Phillip Lim v New Yorku, Fausto Puglisi pro Roberto Cavalli v Miláně, Maria Grazia Chiuri pro Dior v Paříži a Lupita Nyong'o si tuto kombinaci oblékla na party v L. A. na začátku prosince. Jonathan Anderson pro Loewe představil šedé džíny s vysokým pasem v doprovodu s černým sakem a transparentní halenkou. Definitivně je tak rozhodnuto, že právě tato barva se stane jasným favoritem minimálně na následující půlrok. 

Jak nosit šedé džíny v roce 2024

Šedé džíny si nárůst popularity vysloužily pro svou lehkost, uvolněnost a zároveň mnohem větší nepředvídatelnost než ty modré, černé nebo bílé. Na výběr navíc najdete spoustu odstínů od ocelové šedi přes šedo-béžovou po břidlicovou. Dobře tak zapadnou do vašeho stávajícího šatníku a dobře se i nimi v rámci stylingu improvizuje. Oživit můžete grunge styl z 90. let, stejně jako Y2K nebo quiet luxury.
Zkombinovat jdou se sportovními oblečením, bomberem i oversized sakem, dají se k nim obout balerínky zdobené křišťály, barevné tenisky, kotníčkové UGG (jako na jarní přehlídce MM6), kitten heels, stejně jako dvoubarevné mokasíny a lesklé Mary Jane. Šedé džíny patří mezi to oblečení, které by nemělo chybět v žádném kapsulovém šatníku, protože se k nimi rozhodně budete zas a znova vracet.