Trendy

Nízký, nižší, nejnižší. Bokovky jsou zpátky

Bylo jen otázkou času, kdy se vrátí na scénu. Ten okamžik nastává právě teď. Jste připraveni (znovu) nosit bokovky?
Foto: Marc Piasecki/GC Images
Julia Fox v džínech Schiaparelli
Na otázku, jak hluboko lze klesnout, mají designéři jasnou odpověď. Alespoň co se džínů a jejich pasu týká. Z výšin opět klesáme na úroveň boků. Střihy nejsou tak přiléhavé jako na začátku milénia, ve většině kolekcí se pořádně rozšířily. V jarních kolekcích pro tento rok nabral trend bokovek pořádně na síle a nelze jej ignorovat.
I když pro několik generací včetně mileniálů může silueta ultra nízkého pasu představovat pořádný stres při vzpomínce na původní vlnu bokovek. Pojila se s nimi doslova fóbie z tuků, obrovské množství nesmyslných diet a estetika, která s tou současnou, zaměřenou na diverzitu a inkluzivitu, neměla vůbec nic společného. 
Bokovky 2022 se, stejně jako v minulosti, kombinují s crop topy a mini cardigany, jejich střih ovšem dovoluje více kombinací a větší možnosti pro více typů postav. Inspirací vám může být třeba Dior, kdy Maria Grazia Chiuri poslala na přehlídkové molo modelku s tělovým vrškem a tmavě modrým kompletem s kalhotami, jejichž pas padl hluboko pod linii minulých sezon.