Odebírejte novinky Vogue

Obálka aktuálního čísla
Vogue CS do schránky. Poštovné zdarma.
Napište, co hledáte
Trendy

Neonová saka pro nové začátky

Cindy Kerberová17. 8. 2021
Ať se vám to líbí, nebo ne, Y2K styl je zpátky ve hře a spolu s ním i neony. Ty současné jsou ovšem překvapivě variabilní, zapadnou i do business šatníku a ještě vás převedou z jedné sezony do druhé. Neonové sako by vám rozhodně nemělo ve skříni chybět.
Sonia Ichti nafotila pro značku MM6 Maison Margiela novou kolekci a spolu s ní i neonově růžový kalhotový oblek. Dost cool, aby upoutal pozornost mezi tisíci podobnými fotkami, a dost elegantní, aby jste si ho hned chtěli pořídit i do svého pracovního šatníku. Bez ohledu na to, že v něm převažuje černá, bílá a sto padesát odstínů šedé.
Zářivé neony mají moc přitáhnout pohledy i těch nejroztěkanějších pozorovatelů. Zároveň evokují bezstarostné léto a dobu, kdy stres a termíny jako zázrakem zmizely z povrchu zemského. Místo krátkých triček a sametových teplákových souprav ze začátku milénia z nich ale designéři udělali dobře střižená saka a neony tím povýšili o tři úrovně výš. Nebo o deset. Podle toho, jestli jste na vlastní kůži zažili začátek tisíciletí a vzestup Paris Hilton a Christiny Aguilery. 
To, že teploty dosahují třicítky, neznamená, že není čas přemýšlet o saku. Letošní velmi nestálé počasí jim naopak dost nahrává do karet a investice se vám vyplatí. Nejde totiž o záležitost jen na jeden měsíc. Jak a co se rozhodnete nosit pod něj, je už na vás. Vypadají skvěle přes hedvábné šaty, k vintage džínovým šortkám a páskovým sandálům, večer k sukni a topu od plavek. Minimalisté je mohou kombinovat s jednoduchým tílkem a stejně barevnými kalhotami, pouzdrovými šaty, přes sportovní komplet cestou z lekce jógy. 
Výběr v aktuálních kolekcích je dost velký na to, abyste si mohli vybrat více než jedno nepřehlédnutelné sako. MM6 Maison Margiela a Jacquemus sází na růžovou, Balmain na neonově žlutou vlnu, David Koma zase na zelené odstíny, a pokud chcete maximální výběr neonů na jednom místě, pak jděte rovnou ke značce Aggi. 
Růžový kalhotový kostým, MM6 Maison Margiela
1 / 14
Růžový kalhotový kostým, MM6 Maison Margiela