Trendy

Neonová saka pro nové začátky

Ať se vám to líbí, nebo ne, Y2K styl je zpátky ve hře a spolu s ním i neony. Ty současné jsou ovšem překvapivě variabilní, zapadnou i do business šatníku a ještě vás převedou z jedné sezony do druhé. Neonové sako by vám rozhodně nemělo ve skříni chybět.
Sonia Ichti nafotila pro značku MM6 Maison Margiela novou kolekci a spolu s ní i neonově růžový kalhotový oblek. Dost cool, aby upoutal pozornost mezi tisíci podobnými fotkami, a dost elegantní, aby jste si ho hned chtěli pořídit i do svého pracovního šatníku. Bez ohledu na to, že v něm převažuje černá, bílá a sto padesát odstínů šedé.
Zářivé neony mají moc přitáhnout pohledy i těch nejroztěkanějších pozorovatelů. Zároveň evokují bezstarostné léto a dobu, kdy stres a termíny jako zázrakem zmizely z povrchu zemského. Místo krátkých triček a sametových teplákových souprav ze začátku milénia z nich ale designéři udělali dobře střižená saka a neony tím povýšili o tři úrovně výš. Nebo o deset. Podle toho, jestli jste na vlastní kůži zažili začátek tisíciletí a vzestup Paris Hilton a Christiny Aguilery. 
To, že teploty dosahují třicítky, neznamená, že není čas přemýšlet o saku. Letošní velmi nestálé počasí jim naopak dost nahrává do karet a investice se vám vyplatí. Nejde totiž o záležitost jen na jeden měsíc. Jak a co se rozhodnete nosit pod něj, je už na vás. Vypadají skvěle přes hedvábné šaty, k vintage džínovým šortkám a páskovým sandálům, večer k sukni a topu od plavek. Minimalisté je mohou kombinovat s jednoduchým tílkem a stejně barevnými kalhotami, pouzdrovými šaty, přes sportovní komplet cestou z lekce jógy. 
Výběr v aktuálních kolekcích je dost velký na to, abyste si mohli vybrat více než jedno nepřehlédnutelné sako. MM6 Maison Margiela a Jacquemus sází na růžovou, Balmain na neonově žlutou vlnu, David Koma zase na zelené odstíny, a pokud chcete maximální výběr neonů na jednom místě, pak jděte rovnou ke značce Aggi.