Trendy

Nejmódnější boty na nízkém podpatku, které byste měli na podzim mít

Retro tenisky, mokasíny, masivní podrážky u vysokých kozaček, klasické černé lodičky na jehlovém podpatku? O naši pozornost se uchází mnoho kontrastních typů bot, ale titul nejmódnější obuvi pro sezonu podzim–zima 2023/2024 patří kačenkám neboli kitten heels. 
Foto: Brigitte Lacombe
Jisoo s kabelkou Lady 95.22 a boty, vše Dior
Boty na kačence, nebo chcete-li anglicky kitten heels, už dávno, ale o to úspěšněji napravily reputaci staromódní obuvi pro babičky a konzervativní (čti nudné) dámy z úřadů. Vedle zřejmého komfortu při celodenním nošení si získaly status trendy doplňku, který hvězdy a módní influenceři nosí prakticky kamkoliv včetně black-tie eventů jako Met Gala nebo Vogue World.
Značný podíl na rehabilitaci nízkých podpatků má Miuccia Prada, která v nich poslala modelky na molo jak na přehlídce Prada, tak Miu Miu. Kožené sandálky s origami efektem jsou už teď prakticky vyprodané, a pokud máte nohu o velikosti 39 a více, moc šancí na jejich nákup bohužel nemáte. Naštěstí ale paní Miuccia není jediná, kdo na podzim prosazuje kačenky.
Maria Grazia Chiuri u Diora dlouhodobě prosazuje kitten heels napříč kolekcemi, tuto sezonu se k ní a Pradě přidaly také značky Gucci, Tory Burch, Ulla Johnson, Giambattista Valli, Zimmermann a další. Každá po svém, každá v osvěžujícím stylu. Zatímco u Gucci jsou podpatky zlaté, Valli šel ještě dál a v rámci podzimní ready-to-wear kolekce představil velmi zdobené podpatky, které si nic nezadají se šperky. 
Jak vypadá shopping list s kitten heels podle redakce Vogue CS? Vybrali jsme klíčové boty sezony v černé, červené a třpytivé variantě.