Trendy

Metalické džíny 24/7: skvělý způsob, jak dát svému vzhledu nečekanou energii kdykoliv a kdekoliv

Na hraně mezi avantgardou a klasikou, mezi dnem a nocí se pohybují metalické džíny, které jsou připravené pozvednout váš styl o úroveň výš a dodat party sezoně i zimnímu street stylu nečekaný náboj nové energie. 
Foto: Getty images
Tento mikrotrend, který můžeme už šest měsíců pozorovat od fashion weeků po červený koberec, si právě teď zaslouží mimořádnou pozornost. Už jen třeba proto, že je tu sezona vánočních večírků a oslav Nového roku, kam se právě metalické džíny perfektně hodí. Stopy jejich popularity vedou samozřejmě do 70. let, kdy disco styl určoval spoustu trendů a dal vzniknout kultu mnohých módních osobností. Džíny s kovovým povrchem samozřejmě našly své uplatnění v opulentních osmdesátkách, ale i devadesátkách a na přelomu milénia, kdy estetiku Y2K definovala Britney Spears spolu se Spice Girls a Paris Hilton.
Boho, vyšívané a metalické džíny, které si dříve vyhradily pro sebe hudební hvězdy a jejich skalní fanoušci, již nepatří jen na dobu po setmění. Letošní fashion weeky a jejich street style jim dal dost velký prostor zazářit a byla by velká škoda toho nevyužít ve svůj prospěch. Módní trendy sezony podzim - zima 2023/2024 pracují s vintage odkazy chytře a stírají všemožné hranice včetně času, což vede k větší udržitelnosti šatníku, protože můžete spoustu věcí nosit 24/7 bez ohledu na dress code. Nemluvě o dalším zásadním faktoru, který mluví v jejich prospěch.
Můžete mít na sobě sebenudnější a sebepředvídatelnější kombinaci (ano, díváme se na tebe, bílá košile a černý roláku), a metalické džíny se postarají o to, aby celkový styling rázem vypadal svěže, zábavně, prostě mimořádně během vteřiny. Klíč k úspěchu, jak nosit metalické džíny právě teď, spočívá zase a znova v tom, s čím je zkombinujete a jaký střih s ohledem na svou postavu zvolíte. Nejsou sice pro každého, ale když už si na ně troufnete a dobře nastylujete, nezůstanete bez povšimnutí.
Inspirací, jak nosit stříbrné džíny právě teď, vám mohou být hvězdy a módní influencerky od Dove Cameron, která v nich přišla na Vogue World Live v Londýně, po Lous & the Yakuza. Každá z nich se metalických nohavic chopila po svém, ať už jako součásti stříbrného stylingu od hlavy po paty, nebo kombinace černého kabátu, oversized kožené bundy či klasického saka.