Trendy

Elegantní pyžama na dlouhé zimní večery, první společné Vánoce i house party

Blíží se vánoční bezčasí, kdy čas plyne zcela jinak než po zbytek roku. Neplatí pravidla, mění se i dress code. Zimní pyžamovou sezonu zahajte v kalhotovém kompletu z hedvábného sametu, lesklého saténu, eko lnu nebo rovnou vklouzněte do flitrovaného kabátku, v němž silvestrovská oslava začne i skončí mimo oficiální hodiny. Přijměte fancy pyžamo za svou novou uniformu, tato investice se rozhodně vyplatí.
Kolekce The Folies Exquise, OLIVIA VON HALLE
Jestli to máte jako valná většina lidí, když se chystá do postele, tak je na čase vyměnit staré tričko a vytahané tepláky, v nichž trávíte většinu nocí v roce, za něco stejně pohodlného, ovšem stonásobně stylového. Svět hedvábných pyžam a nočních košil prošel radikální proměnou nejen kvůli nekonečným lockdownům, ale také stále rostoucí poptávce po všem komfortním a uklidňujícím. Značky jako Sleeper se vyšvihly mezi nejpopulárnější love brandy, k jejich konceptu proměny pyžama v party oblečení se přidávají další. Velkou roli sehrála i televize reprízující filmy jako Zjizvená tvář, kde se Michelle Pfeiffer prochází v saténových košilkách, a Snídaně u Tiffanyho s Audrey Hepburn v oversized košili.
Kde právě teď najdete nejstylovější pyžama, v nichž projdete koncem roku a začátkem toho nového v klidu a pohodě? Následujících pět značek představuje sázku na jistotu, ať už hledáte oblečení ke štědrovečernímu stolu, na oběd s tchyní, domácí večírek nebo několikadenní maraton pohádek a seriálů. 

Sleeper

První volba je jasná. Sleeper a jejich barevné kabátky a nohavice lemované peříčky nechybí ani v letošní Holiday kolekci, k nim ale přibyly nové barvy, třpytivý lurex, měkké úplety, ale i kostkovaný tvíd. Ukrajinská značka posouvá hranice mezi domácím oblečením a tím určeným na veřejnost zase o notný kus dál. Respektive ji prakticky stírá. Jakmile jednou vklouznete do jejich pyžamových kompletů, pochopíte, co na nich všichni mají. 
Červené pyžamo z lurexu, SLEEPER, prodává The-Sleeper.com, 259 €
Set s tvídovým sakem a černými kalhotami s peříčky, SLEEPER, prodává The-Sleeper.com, 375 € (sako) a 250 € (kalhoty)
Set s černým kardiganem a růžovými kalhotami s peříčky, SLEEPER, prodává The-Sleeper.com, 260 € (kardigan) a 250 € (kalhoty)

LESSLESS

Odlesky perleťových knoflíčků na hedvábné saténu fungují jako pozvánka do postele nebo na gauč, odkud se nebudete pár dní chtít hnout. Značka, kterou před třemi lety založil pár Alya a Tim Gontaovi v Los Angeles, totiž od počátku sází na ultra komfort a razí teorii, že v županu můžete trávit 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Jejich heslem se stalo from bedroom to boardroom (z ložnice do zasedací místnosti), proto v jejich pyžamech můžete klidně přivítat i dost náročnou tchyni, která si potrpí na dodržování etikety. Všechna pyžama se vyrábějí na míru v kyjevském ateliéru z přírodních, recyklovaných a biologicky odbouratelných látek. 
Červené pyžamo z hedvábného saténu s perleťovými knoflíčky, LESSLESS, prodává LessLess, 433 €
Černé pyžamo z hedvábného saténu s perleťovými knoflíčky, LESSLESS, prodává LessLess, 433 €
Růžového pyžamo z hedvábného saténu s perleťovými knoflíčky, LESSLESS, prodává LessLess, 433 €

Olivia von Halle

Pokud nepatříte mezi zapřisáhlé minimalisty, ale milujete glamour a okázalost, pak značka Olivia von Halle je tím pravým místem, kde si pořídit elegantní domácí oblečení. V kolekci Folies Exquises najdete modely v art-deco stylu, dost dekadentní na to, aby plně uspokojily teatrální divu uvnitř vás. Designérka se nechala inspirovat pracemi Romaina de Tirtoff. „Erteho práce je tak úžasně eskapistická, dekadentní a nadpozemská,“ říká návrhářka. „Je v ní dětská hravost, ale zároveň působí uhlazeně a sofistikovaně.“ Lépe by její hedvábná pyžama nikdo nepopsal. 
Tmavě modré pyžamo z hedvábného sametu s křišťálovými knoflíky, OLIVIA VON HALLE, prodává Olivia Von Halle, 16 000 Kč
Květované pyžamo Lila Fiore z hedvábného sametu, OLIVIA VON HALLE, prodává Olivia Von Halle, 16 200 Kč
Žluté květované pyžamo Lila Sabato z hedvábného saténu, OLIVIA VON HALLE, prodává Olivia Von Halle, 16 200 Kč

Sea me

Od hedvábí a zářivých barev ke klidu a pohodlí čistého lnu. Natalya Ishchenko a Eteri Saneblidze stojí za značkou Sea Me, která se primárně soustředí na luxusní lněné povlečení, ale protože jsou natolik úspěšné, bylo jen otázkou času, kdy přibude i pohodlné domácí oblečení a pyžama. Výběr mají sice limitovaný, ale i v tom spočívá filozofie jejich značky. Smysluplný minimalismus, nadčasovost nezávislá na sezonních trendech, stoprocentní len z certifikovaných evropských zdrojů, barevná paleta inspirovaná mořským pobřežím. V jejich portfoliu aktuálně najdete kimonový komplet, zimní set s dlouhými rukávy a nohavicemi a sadu Odesa inspirovanou přístavním městem na břehu Černého moře.
Kimonové pyžamo z certifikovaného lnu, SEAME, prodává Seamelinen.com, 130 €
Modré pyžamo Odesa z certifikovaného lnu, SEAME, prodává Seamelinen.com, 130 €
Zelené pyžamo Winter Set z certifikovaného lnu, SEAME, prodává Seamelinen.com, 130 €

Nadine Merabi

Do postele, nebo na party? Toto dilema pomůže vyřešit pyžamo Jessie od britské designérky Nadine Merabi, která svou značka označuje příznačně jako occasion wear. Co to znamená, vám bude jasné hned při pohledu právě na model Jessie, který návrhářka představuje pro tuto sezonu, a to hned v několika barvách. Černé filtry, zlaté, nebo růžové? Každý komplet tvoří kalhoty v délce nad kotníky a top s dlouhými rukávy, které návrhářka nabízí v sedmi konfekčních velikostech. Co a kde v nich zažijete, je už jen a jen na vás.
Růžové flitrované pyžamo Jessie, NADINE MERABI, prodává Nadime Merabi, 230 €
Černé flitrované pyžamo Jessie, NADINE MERABI, prodává Nadime Merabi, 230 €
Zlaté flitrované pyžamo Jessie, NADINE MERABI, prodává Nadime Merabi, 230 €