Trendy

Come on, Barbie, let's go party: Ultimátní módní průvodce barbiecore trendem

Christian Dior stvořil New Look, Gianni Versace supermodelky, Bůh, alespoň podle Rogera Vadima, ženu a Mattel panenku, jejíž styl pravidelně inspiruje návrháře, designéry, pop umělce a miliony dětí (bez ohledu na věk). 
Foto: Profimedia.cz
Margot Robbie ve filmu Barbie
Vedle stále rostoucího stylu „quiet luxury“ tu je trend, který je stejně zábavný jako okázalý, troufalý i nevinný zároveň. Ideální pro ty, co milují barvy stejně jako trochu kýče a odvážného stylu, který umí zaujmout v nevýrazném, šedém davu. 
Barbie není jen nejslavnější panenkou, ale také módní ikonou a svůj status si toto léto pojistí filmem s Margot Robbie a Ryanem Gosslingem v rolích Barbie a Kena. Od prvních fotek, které se objevily už loni, se barbiecore šíří módní scénou jako nezastavitelná vlna. Jaké jsou trendy podle Barbie 2023 a kde najdete ty správné šaty, sukně i trendy kalhoty? Nákupní seznam podle královny růžové vám napoví.

Nohavice do zvonu

Foto: Profimedia.cz
Margot Robbie ve filmu Barbie
Z prvních fotek z natáčení filmu unikla už celá řada kostýmů, začněme u kalhot do zvonu. Tento střih opticky prodlužuje nohy a podle materiálu jej můžete nosit 24/7. Na den jako součást kalhotového kostýmu, z úpletu na víkend, s flitry na letní party v nejlepším plážovém klubu. Čím vyšší pas si vyberete, tím delší vaše nohy budou vypadat.

Špagetová ramínka & peří

Když koktejlové šaty, tak mini. Na počest nedávno zesnulé Mary Quant, anglické návrhářky, která uvedla minisukně na scénu a přepsala módní historii jednou provždy. A protože se bavíme o Barbie, pak tenoučká ramínka se rozumí samo sebou, a protože se píše rok 2023, lechtivá peříčka podél spodního lemu sukně nebo v dekoltu jsou povinným detailem.

Denní šaty s límečkem

Foto: Profimedia.cz
Margot Robbie ve filmu Barbie
Když se Barbie ve svém růžovém autě vydá do skutečného světa, oblékne si baby doll šaty (růžové, ale to se rozumí samo sebou) s velkým límcem a baretem ve stejném odstínu. Zapomeňme pro tuto chvíli na doňkply a zaměřme se právě na límeček. Je libo vyšívaný křišťály, nebo klasický košilový? Volba je na vás.

Tvídové minišaty

U šatů ještě zůstaneme, protože těch není nikdy dost, jak by vám Barbie sama řekla. A protože je sama pravá fashionistka, nemůže chybět varianta z tvídu. V aktuálních kolekcích najdete tolik možností, že můžete nosit jiné každý den v týdnu. Co třeba v pondělí Dolce & Gabbana, na úterý Patou na ramínka s páskem a ve středu Self-Service s mašlí a perličkami?

Růžovo-bílá kostka

Foto: Profimedia.cz
Margot Robbie ve filmu Barbie
Gingham kostka je pro Barbie v roce 2023 zcela klíčová stejně jako pro řadu designérů, kteří tento vzor zakomponovali do jarních kolekcí. Najdete ji i na místech, kde byste ji v růžové variantě zřejmě vůbec nečekali. Takže směle do toho.

Áčková sukně

Foto: Profimedia.cz
Margot Robbie ve filmu Barbie
Barbie se „narodila“ v 50. letech, takže jí samozřejmě nemůže chybět áčková sukně, kterou by jí Christian Dior mohl pochválit. Tu tradiční hledejte v délce midi, ovšem jsme ve 20. letech, takže módní diktát neplatí, nabízí se i maxi délka a obrovský výběr materiálů. 

Crop top

Least but not last – růžový crop top. Místo trička, halenky, mikiny, košile. Ke kalhotám, k sukni, na den, na večer, do práce i na party.