Trendy

Co nosit právě teď? Módní trendy resort 2019 pro romantičky i fitness fanatičky

Glamour jako Popelka, sportovní styl podle víly, sebevědomí Cruelly, Sněhurčiny šaty. Když se venku počasí střídá jako scény animovaných pohádek, nastává čas na změnu šatníku. Potřebovat budete zimní kabát stejně jako lehoučké rozevláté šaty a všechno mezi tím. Resort trendy v podání holek Walta Disneyho, který by dnes slavil své narozeniny, vám dají jasný návod, jak by měl vypadat váš šatník až do prvního jarního dne.
Foto: koláž Alexander Bel
Popelka v resort kolekci Andrew Gn

Popelka

Jakmile se Popelka dostala ze zapřášené kuchyně, zamilovala se kromě prince do třpytek, nejjemnějšího hedvábí, brokátu, lesklého saténu, zlata, jehlových podpatků a křištálových psaníček. Glam je jediný styl, který připradá v úvahu. Od rána do večera, od večera do rána. 
Saténové košilky Miu Miu, růžové plisé od Cavalliho, stříbrné šaty od Rolanda Moureta, lesklý kalhotový kostým se vzorem leoparda z kolekce Sara Battaglia, plný šatník od Valentina. Víc je víc. Ritz nebo nic. To je Popelka 2019. 
Foto: koláž Alexander Bel
Sněhurka v resort kolekci Louis Vuitton

Sněhurka

Ať se děje, co se děje, tahle holka ví moc dobře, že všechno bude v pohodě. Najde si nové bydlení, kamarády, přežije otravu jablkem a nakonec ji zachrání nejhezší kluk v zemi. Sněhurka by se sice mohla oblékat do korzetů a třpytivých šatů a dávat na odiv každý centimetr bělostné kůže jako její dvojnice Dita Von Teese, ale ona raději volí pravý opak. Objemné střihy, které zrovna neobepínají boky ani pas. Rukávy? Stejně jako šaty, dlouhé a volné. Na první pohled nic lichotivého, v jejím podání dokonalost sama. Sněhurka se neobléká pro prince, ale sama pro sebe. 
Miluje Gucci, stejně jako Isabel Marant. Cokoliv od J.Mendel ji zrychlí tep, u Vuittona si objednala šaty a všechny halenky rovnou z přehlídkového mola. Pro svetry si jezdí zásadně do Skotska k Pringle of Scotland. 
Šípková Růženka v resort kolekci Stella McCartney

Šípková Růženka

Venku ani na večírku, kam se chtějí všichni dostat, ji nehledejte. Party girl ve svém popisu práce tato dívka nemá. Růženka miluje život ve svém paláci. Její šatník hlásá "pohodlí nade vše". Vše co v něm najdete, se hodí kamkoliv. Do práce, na večeři s přáteli, na víkendovou procházku. Pyžamový komplet je její uniforma. Zvládne v něm odprezentovat plán na záchranu světa (toho svého samozřejmě) i se schoulit do svého nejoblíbenějšího křesla a prospat celou věčnost. Volné kalhoty, heboučké svetry, boty zásadně bez podpatku, sametové tepláky. Neoblíbenější doplněk? Saténová maska na spaní. 
Tuto sezonu se u Růženky střídají úplety Chanel s soupravami od Stelly McCartney, květinové šaty Erdem, Blumarine s dalšími romantickým potisky od Preen by Thornton Bregazzi a samozřejmě nechybí ani Jason Wu. Vše ve stylu "dneska nevstávám".
Alenka v resort kolekci Carolina Herrera

Alenka v říši divů

Ve jejím světě i šatníku nic není nemožné, naopak možné je úplně všechno. Míchá vzory, kultury i barvy bez zdánlivého smyslu. Nedejte ale na první dojem, Alenka zná každý milimetr látky, každý šev, nic se neděje náhodou. Nepůjčuje si inspiraci bezmyšlenkovitě. Každý kus oblečení dokáže vysvětlit a dá vám k tomu přednášku, která si nic nezadá i hodinami dějepisu a historie výtvarného umění. Kulturní apropriace je její nejoblíbenější téma a dá vám v ní požádnou lekci. Občas se do toho zamotá, ale pokaždé se z toho dostane ven stejně jako ze všech zápletek ve světě za zrcadlem.
Alenka si namíchala resort šatník z kolekcí od Diora, Altuzarry, Caroliny Herrery, Sacai a smíchala je s Gabrielou Hearst, Tsumori Chisato a nechybí ani šaty s třásněmi od Alberty Ferretti.
Cruella v resort kolekci Thom Browne

Cruella

Velké ego, velká ramena. Můžete si o ní myslet, co chcete. Jí to je jedno. Ví, že ona je šéf a vy v tom nic nezměníte. Poučila se ale ze svých chyb a při zvuku jejích podpatků už nikdo neskáče strachy z okna kancelářské budovy. "Ďábel" 2019 se usmívá, nosí pořád černou, ale taky nebesky modrou, béžovou, bílou a červenou. Silueta jejího saka je měkčí, stejně jako její přístup k okolí. 
Kam chodí Cruella pro nový "power dressing"? Mugler, Fendi, Giorgio Armani, Victoria Beckham, Zuhair Murad, Givenchy, Jil Sander. Saka s velkým rameny, kabáty inspirované pánským šatníkem, volné kalhoty, košile a k tomu podpatky, ideálně v červené, rukavice, sluneční brýle a náušnice větší než už tak velké sebevědomí. 
Zvonilka v resort kolekci Each & Other

Zvonilka

Když jste víla, potřebujete být hodně ve formě. Do karet vám hrají aktuální trendy, takže ať jdete do fitness klubu, nebo na obchodní schůzku, hlavně musíte vypadat tak, že nikdo nebude pochybovat o vaší fyzičce. Ta je dokonalá stejně jako váš šatník. Plný barev, bund a fancy tepláků. Lodičky už dávno ustoupily do šedé zóny, tenisek má Zvonilka tolik, že by mohla během vteřiny uspořádat výstavu. Ikonické modely, limitované kolekce, bílé, černé, růžové, šedé, modré. Jmenujte odstín. Má je všechny. Čelenka je její neoblíbenější doplněk, kabelku vyměnila na batoh. Noční klub je její posilovna, kancelář běžecká dráha. Hlavně nezůstat na jednom místě. Tempo, tempo, tempo. 
Resort kolekce si Zvonilka vybrala s lehkostí a hravostí, která je pro ni tak typická. Cedulky na jejím oblečení hlásají jména jako Christopher Kane, Each&Other, I'M Isola Marras, Louis Vuitton, Versace. K tomu tenisky od Jimmy Choo, kabelky (v tvaru sportovní tašky) jedině Calvin Klein.